Mental health monday: millaista tulevaisuutta rakennat?

DSC_0720.jpg

Jos meidän luona on ollut juhlat, siivoan yleensä mahdollisimman paljon jo ennen nukkumaanmenoa. Jatkoilla heilun tiskirätin kanssa ja keräilen tyhjät viinipullot pois. Ajattelen, että se on ikäänkuin palvelus sille seuraavan aamun Elisalle. Harvoin se on edes niin kamalaa silloin yöllä. On paljon mukavampi herätä siistissä kodissa ja kiittää mielessään itsensä aiempaa uurastusta. 

Tätä samaa ajatusta voi soveltaa oikeastaan ihan kaikkeen. Mitä sellaista voisit tänään tehdä, josta tulevaisuuden sinä olisi kiitollinen? Käydä lenkillä kohottamassa kuntoa, opiskella jotain uutta, tehdä terveellistä ruokaa tai uurastaa töiden parissa vähän kovempi vaihde silmässä? Kaikki näistä asioista on nimittäin sellaisia, joiden hedelmiä pääsemme keräämään myöhemmin. 

Tänään meillä on mahdollisuus maalata tulevaisuutemme miten haluamme. Millaista versiota tällä hetkellä rakennamme? Ajelehdimmeko vain päivästä toiseen tehden vain ne pakolliset askareet, jotta tämän hetkinen elämä olisi mahdollisimman helppoa? Vai teemmekö samalla myös valintoja, joiden tekemisestä voimme olla kiitollisia myöhemmin elämässämme? 

Useimmat unelmat vaativat päivästä toiseen tapahtuvaa jatkuvaa itsensä kehittämistä jollain tavalla. Se tavoite pitää laittaa etusijalle ja tehdä töitä sen eteen silloinkin, kun tuntuu ettei työstä näy mitään konkreettista hyötyä vielä. Tällä hetkellä luomme tietynlaista tulevaisuutta. Jos näky ei miellytä, on aika vaihtaa niitä päivittäisiä rutiineja. 

DSC_0725.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (2)
  1. Kiitos tästä kirjoituksesta Elisa. Mulla on jo pidemmän aikaa ollut semmoinen fiilis että meen väärään suuntaan elämäni kanssa ja varsinkin töiden suhteen, mutta en tiedä mihin suuntaan mun pitäisi jatkaa. Tiedän vaan et nykyinen on väärä mut en tiedä sitä oikeaakaan. Mitä voi tehdä silloin, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä että pääsisi oikealle polulle taas. 😀

    1. Aina kun oon itse hukassa omien unelmien kanssa, ajattelen että mitkä on niitä asioita joita tykkäsin tehdä lapsena? Mitkä oli lempiaineet koulussa ja minkä takia? Silloin kun ei ollut omat unelmat sekoittuneet vielä muiden odotuksiin tai kaveripiiristä tuleviin tavoitteisiin, joiden hälinässä on vaikea erottaa että mitkä olikaan niitä omia. Toki voi olla että nekin on muuttuneet ajan saatossa, mutta kyllä sieltä usein saa vähän ideaa siitä, mitä halusi tehdä silloin kun raha ei esimerkiksi ajanut päätöksiä millään tavalla. 

      Kyllä sä vielä oikealle polulle löydät <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *