Mental Health Monday: Parin päivän loma kaikesta

DSC_0659.jpg

Kuvaterkkuja Karlstadista! Tulimme tänne viikonloppureissulle poikaystäväni kanssa moikkaamaan täällä asuvaa ystäväpariskuntaa. Kyseessä on pieni paikka keski-Ruotsissa muutaman tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Katselin huvikseni ennen tänne tuloa Tripadvisorin 10 parasta nähtävyyttä Karlstadissa. Lista oli ehkä liikuttavin, mitä olen koskaan nähnyt ja mukana oli esimerkiksi silta, pari puistoa, muutama patsasta ja keilahalli! Juuri tällaista pientä getawayta olinkin kaivannut. 

Paikan päälle päästyämme yllätyin kuitenkin positiivisesti. Vaikka kaupunki oli pieni, oli siellä trendikkäitä kahviloita ja kivoja ravintoloita useampia. Arkkitehtuuri oli todella kaunista ja kaupunkia ympäröi useat joet. Ilmat sattuivat olemaan melko pilviset, mutta uskon että paikka on ihan mielettömän kiva kesäisin.

Parasta oli kuitenkin päästä viettämään rauhassa aikaa ystävien kanssa. Viikonloppuun mahtui pitkiä aamiaisia, lätkää, kävelyä, Aliasta, viiniä ja kampasimpukkarisottoa. Havahduin lomaillessa (eli viikonloppua viettäessä :D) siihen, kuinka sitä normaalisti onkaan huolestuttavan paljon arjessa kiinni myös viikonloppuisin. Koska olemme poikaystävän kanssa kumpikin yrittäjiä, ei eroa arjen ja viikonlopun välille oikein osaa tehdä. 

Olen aiemmin ajatellut, että mikäli se arki on sellaista mistä ei tarvitse lomaa, ei olekaan mitään syytä erottaa viikonloppua muista päivistä. Nyt tajuan, että oikeastaan se on todella tärkeää. Olin nimittäin todella innoissani siitä, että istumme 3,5 h autossa kahdestaan ja saamme samalla viettää aikaa toistemme kanssa. Tämähän kuulostaa ihan hullunkuriselta. Ei meillä nyt niin paljon ole töitä, etteikö sitä aikaa olisi toiselle tämän verran ihan muutenkin. 

Kuitenkin kotona tulee usein istuttua myöhään koneella ja niitä työasioita pähkäilee vielä illallakin vaikka ei olisi mitään tarvetta sille. Vapaa-ajalla tulee sovittua treffejä ystävien kanssa ja optimoitua niitäkin hetkiä. Viime viikolla puhuin tehokkuudesta, ja tämä menee nyt hiukan samaan kategoriaan. On nimittäin ihan sen tehokkuudenkin kannalta suotavaa, pitää tällaisia täysin tietokoneettomia tai pienistä askareista vapaita päiviä. 

Kun aivot on saaneet kunnolla levätä, on mieli taas virkeämpi ja täynnä uusia ideoita. Parhaiten tällainen digi detox onnistunee mökillä tai reissulla, mutta miksei ihan samaa voisi tehdä kotonakin. Uskon, että monet niistä asioista joita on mukamas pakko hoitaa viikonlopun aikana, ehtisi tekemään jo perjantaina valmiiksi tai voisi siirtää seuraavalle viikolle. Yritänkin tästä lähtien pyhittää kuussa ainakin yhden kaksipäiväisen täydelliselle lomailulle. 

Tehokkuutta enemmän tästä on varmasti hyötyä mielenterveydelle. Vaikka tuntuisi että pää pysyy hyvin kasassa ilman minkäänlaista taukoa hommista, saattaa vaikutukset realisoitua joskus vasta pitkän ajan päästä. Mikäli sykkii vuodesta toiseen ilman säännöllisiä taukoja, voi yhtäkkiä tullakin seinä vastaan. On hölmöä yrittää urheilla ilman lepopäiviä, sillä siinä tekee hallaa vain itselleen. Minkä takia samaa logiikkaa ei osaa käyttää kaikkeen muuhun tekemiseen? 

DSC_0641.jpg

DSC_0645.jpg

DSC_0646.jpg

20180121_151252.jpg

20180120_200509.jpg

20180120_145131.jpg

20180120_132121.jpg

20180119_201904.jpg

 

Kommentit (2)
  1. JokiJohanna
    22.1.2018, 11:22

    Kuulostaa ihanalta getawaylta ja varmasti tuli tarpeeseen. Vaikka työstään nauttii ja kokee sen osaksi arkeaan niin on siitä hyvä päästää aina välillä irti ja nauttia ihan vain hetkestä ja siitä mitä just silloin tapahtuu. Mutta on se myös ihanaa kun saa flown tekemiseen päälle ja ei malttaisi lopettaa ollenkaan 😀

    https://secondhandlifejohanna.blogspot.fi/

    1. Se on just noin! Se on vähän kuin sellaista resetointia 😀 välillä on hyvä laittaa puhelin kiinni, vaikka pelkästään lataamallakin saisi sen pidettyä käynnissä. Ja ah, toi flow tila on parasta mitä on!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *