Mental Health Monday: Väkisin hyvälle tuulelle

DSC_4939.jpg

Olen täällä useaan otteeseen todennut, että kaikki tunteet olisi hyvä hyväksyä sellaisina kuin ovat. Joskus kuitenkin alakuloisia päiviä tulee monta putkeen, eikä niille oikein löydy mitään syytä. Tänä kesänä tuntuu että oma tunneskaalani on ollut jotenkin harvinaisen laaja. On oltu vuoristoradan kummassakin päässä ja välillä on siis ollut myös todella kurja mieli. Yhtenä päivänä kyllästyin tähän surullisena oloon, ja päätin yksin hississä alkaa hymyillä. Muistin että olin joskus lukenut jostain tutkimuksesta, jonka mukaan hymyily tuottaa hyvän olon hormoneja. 

Kun siinä sitten tuijottelin peiliin väkinäinen hymy kasvoilla, ei mennyt kovin kauaa, kun alkoi oikeasti naurattaa tämä toiminta. Ja efekti oli kyllä melko suuri. Sen jälkeen olen yrittäyt kiinnittää huomiota enemmän kasvojeni ilmeisiin ja kehon asentoihin kuluneilla viikoilla. Kippurassa kyhjöttäminen ei ainakaan paranna fiilistä, vaikka välillä siinä kurjassakin olossa on tietenkin koukuttavaa velloa. Vaikka mieli olisi kuinka maassa, on sitä mahdollista parantaa ihan vain suoristamalla ryhtiä, pakottamalla hymyn huulille ja hengittämällä muutaman kerran oikein syvään. 

Jos ette usko, niin kokeilkaa piruuttanne hymyillä niin että hampaat näkyvät, seuraavan kerran kun oikein kiukuttaa. Voin luvata että olo paranee viimeistään, kun tajuatte kuinka urpo tilanne on kyseessä. 

DSC_4944.jpg

Pictures: Sara/ Tickle Your Fancy

TallennaTallenna

Kommentit (2)
  1. Jeeep!! ”Fake it til you make it” ei oo todellakaan mitään lempisanontojani, mutta just tänään satuin pohtimaan, että jospa sitä yrittäis vaikka väkisin olla parempituulinen. Kyllähän se olo siinä sitten tasoittui 🙂 Enkä sano, että tää olis mikään hyvä toimintamalli jos koko ajan on kehno olo, sillon ihan muut keinot käyttöön. Mutta omalla kohdalla joskus vaan tulee näitä alakuloja ja ne menee yleensä nopeesti ohikin, thank god. Useimmiten syynä nälkä, väsymys ja/tai hormonaaliset syyt. Ei niillä kannata päiväänsä pilata 🙂 Eikä varsinkaan muiden päivää.

    1. Noi on kyllä yleisimmät syyt äkilliseen kiukkuun 😀 Ja tosiaan, ihanaa että ne menee nopeasti ohi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *