OMETEPE, NICARAGUA

Ometepe alkaa olla nyt nähty, ja voin kyllä suositella saarta todella lämpimästi kaikille Nicaraguassa reissaaville. Muutamankin päivän reissussa ehtii nähdä paljon. Tänne pääsee lautalla San Jorgesta, ja matka maksaa vain 2 dollaria, vaikka kesto on n. 1,5 h. Lautta tulee Moyogalpaan, jossa on paljon erilaisia hostelleja ja hotelleja, jotka ovat myös melko edullisia. 

Me lähdimme ensin toiselle puolelle saarta Santo Domingoon, joka on huomattavasti pienempi paikka. Sieltä löytyy kuitenkin hiekkaranta, josta voi ihailla auringonnousua ja retkiä on myös helppo tehdä suuntaan jos toiseen. Hostelli maksoi siellä 25 dollaria kahden hengen huoneesta, joten hintataso oli melko edullinen. Ravintoloita oli vain pari, eikä mitään ruokakauppaa oikein, joten kamalan kauaa siellä ei viihdy mielestäni. 

Saarella on kaksi tulivuorta, jonne järjestetään patikointiretkiä. Korkeampi tulivuori on 1610 m korkea ja toinen 1395m. Mikäli meinaa jommalle kummalle kiivetä, suosittelen varustautumaan kunnon kengillä, repulla ja hyvillä eväillä. Korkeamman tulivuoren valloituksessa menee kuulemma n. 10-12 tuntia. 

Helpompiakin patikointiretkiä voi tehdä, joko oppaan kanssa tai ilman. Pienemmällä tulivuorella sijaitsee esimerkiksi vesiputous, jossa kävimme. Parasta mielestäni saarella oli kaunis luonto ja eläimien kirjo. Kävellessä kadulla, saattaa vastaan laukata yhtäkkiä kahdenkymmenen hevosen lauma ja pari koiraa. Toisella puolella tietä ojassa norkoilee pari sikaa ja yllä lentää värikkäitä lintuja. Lintubongareille paras paikka on joki, jota pitkin pääsee melomaan. Nyt oli jo niin kuivaa, ettei sinne päässyt veneellä, mutta kävelyretkiä järjestettiin sinnekin. 

Hintataso oli San Juan Del Suria halvempaa mielestäni. Aamiaisen sai alle 100 cordoballa, eli 3 eurolla ja illallisen reippaasti alle 200 cordoballa. Ruoka ei ollut mitenkään erityisen kehumisen arvoista, sillä monet paikat menivät kiinni jo viiden aikaan, eikä illallisella ollut juurikaan valinnanvaraa. 
 

Kuvat: Sara / Tickle Your Fancy

Kommentit (3)
  1. Ihania kuvia!!!!

  2. Ihanaa lukea sun postauksia koska itsekkin juuri tänään tulossa tonne Väli Amerikkaan! Miten turvallisuus blondina lienee siellä? Koska minä menen aika samoihin paikkoihin kuin sinäkin 🙂

    1. Oi, sulla on huikea reissu tulossa! Sanotaan niin, että kannattaa olla varuillaan eikä mitenkään hirveän pimeällä siirtyä paikasta toiseen. Kun pysyy valppaana eikä mene mihinkään hämärille alueille niin en usko että on mitään hätää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *