Onnea?

Istuin ravintolassa keskiviikko-iltana yhdeksän naisen kanssa viettäessämme yhden ystäväni läksiäisiä. Muutto Australiaan, unelmien työpaikka ja muutenkin hyvin pyyhkii. Myös muilla tuntui olevan pelkkiä hyviä uutisia. Ylennyksiä, reissuja, rakkautta, intohimoisia projekteja, mielettömiä uramahdollisuuksia ja muutenkin valoisalta näyttävä alkava vuosi. 

Oli niin innostavaa kuulla hyviä uutisia. Jossain vaiheessa kuitenkin mietin, että hei missäs kuplassa me nyt ollaan kun kaikilla menee niiiiiin loistavasti? Hetken pohdinnan jälkeen kuitenkin totesimme, että monien onnistumisten taustalla on ollut työttömyyttä, ahdistusta, masennusta ja erilaisia kurjia elämäntilanteita. Ja juurikin nämä läpikäyneenä osaa olla erityisen onnellinen onnistumisista ja hyvistä sattumuksista. 

En usko kuitenkaan, että on sattumaa että näille tyypeille on tarjoutunut hienoja mahdollisuuksia. Rankkojenkin aikojen keskellä he ovat uskoneet, että tämä päivä vielä koittaa kun kaikki on hyvin. On visualisoitu nykyhetkeä parempaa tulevaisuutta ja tehty töitä sen eteen se on joku päivä todellisuutta. 

Rankat hetket näyttäytyvät jälkikäteen opettavina kokemuksina, ja joskus katastrofilta tuntunut tilanne kerrotaan jälkikäteen anekdoottina jolle voi jo nauraa. Saan itse hurjan paljon inspiraatiota tällaisista ihmisistä. 

En usko, että hyvät sattumukset ovat onnea tai sattumaa. Uskon että näitä tyyppejä yhdistää asenne joka vie eteenpäin silloin, kun moni muu luovuttaisi ja heittäisi hanskat tiskiin. Toivon imeneeni edes hiukan tätä elämäniloa ja vahvuutta itseeni. 

 

 

Jacket - Vintage (Luhta), Knit - Tommy x Gigi, Scarf - Zalando (DAY Birger et Mikkelsen), Beanie - Monki, Trousers - Samsøe Samsøe

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

Lannistumaton (Ei varmistettu)

Ihania ajatuksia :)
Mutta: Tällaiset ajatukset tuntuvat aina pahalta niitä kohtaan, joilla yhtä lailla on oikea asenne ja jotka painavat aina vaan eteenpäin - mutta joille ei silti osu tuollainen onni kohdalle. Vähän sama tilanne on, kun lukee vaikkapa tarinoita syövän "kukistaneista", jotka hehkuttavat, miten jaksoivat taistella ja voittaaa syövän. Sellainenkin on aika ilkeää niitä kohtaan, jotka samaan aikaan surevat jotakuta, joka asenteesta ja taisteluista huolimatta kuoli syöpään.
Kaikki tapahtumat ja onnistumiset eivät aina ole asenteesta ja omasta duunista kiinni. Toki silti voi säilyttää hyvän asenteen, mutta tällainen ylitsepursuava "omalla asenteella ja työllä aina suosta noustaan" ei ole koko totuus. Jotkut ei nouse, eikä he välttämättä ole sen huonompia.

Elisa Lepistö

Ymmärrän sun pointin, mutta mä en näe sitä noin mustavalkoisesti. Tai että jos positiivisella asenteella voi olla merkitystä siinä että asiat järjestyy, ei niin tietenkään tapahdu joka kerta. Lähinnä se, että jos heittää hanskat heti tiskiin, ei anna edes mahdollisuutta sille. Aika monet kuitenkin luovuttavat heti kun hommat menee vähän vaikeaksi. Oli kyse sitten mistä tahansa. Mutta siis, en tosiaan tarkoittanut tällä mitään "kaikki hyvä virtaa hyville ihmisille"-tyyppistä sanomaa :D 

sonjahannus
Urban Zen

Ihana teksti! tunnistan meidät (muut ja itseni vaikkei edes keretty vaihtaa kuulumisia tällä kertaa :D) niin hyvin! lisäksi mielestäni näitä naisia yhdistää rohkeus, poiketa polulta ja kestää epätietoisuutta. Ensin on rohkeasti raivattu tilaa uudelle, sitten kestetty epätietoisuutta uskoen että jotain vielä parempaa koittaa. vasta sitten alkaa tapahtua! i think. :D xxx

Elisa Lepistö

Just näin! <3 Oot ihan oikeessa!

Ned Flanders (Ei varmistettu)

Hei! Jotenkin tämä postaus oli ihanan inspiroiva. Sain siitä voimaa omaan elämäntilanteeseeni, joten kiitos sinulle siitä &lt;3 Ihanaa kevättä! :)

Kommentoi