Onnea?

DSC_9464.jpg

Istuin ravintolassa keskiviikko-iltana yhdeksän naisen kanssa viettäessämme yhden ystäväni läksiäisiä. Muutto Australiaan, unelmien työpaikka ja muutenkin hyvin pyyhkii. Myös muilla tuntui olevan pelkkiä hyviä uutisia. Ylennyksiä, reissuja, rakkautta, intohimoisia projekteja, mielettömiä uramahdollisuuksia ja muutenkin valoisalta näyttävä alkava vuosi. 

Oli niin innostavaa kuulla hyviä uutisia. Jossain vaiheessa kuitenkin mietin, että hei missäs kuplassa me nyt ollaan kun kaikilla menee niiiiiin loistavasti? Hetken pohdinnan jälkeen kuitenkin totesimme, että monien onnistumisten taustalla on ollut työttömyyttä, ahdistusta, masennusta ja erilaisia kurjia elämäntilanteita. Ja juurikin nämä läpikäyneenä osaa olla erityisen onnellinen onnistumisista ja hyvistä sattumuksista. 

En usko kuitenkaan, että on sattumaa että näille tyypeille on tarjoutunut hienoja mahdollisuuksia. Rankkojenkin aikojen keskellä he ovat uskoneet, että tämä päivä vielä koittaa kun kaikki on hyvin. On visualisoitu nykyhetkeä parempaa tulevaisuutta ja tehty töitä sen eteen se on joku päivä todellisuutta. 

Rankat hetket näyttäytyvät jälkikäteen opettavina kokemuksina, ja joskus katastrofilta tuntunut tilanne kerrotaan jälkikäteen anekdoottina jolle voi jo nauraa. Saan itse hurjan paljon inspiraatiota tällaisista ihmisistä. 

En usko, että hyvät sattumukset ovat onnea tai sattumaa. Uskon että näitä tyyppejä yhdistää asenne joka vie eteenpäin silloin, kun moni muu luovuttaisi ja heittäisi hanskat tiskiin. Toivon imeneeni edes hiukan tätä elämäniloa ja vahvuutta itseeni. 

 

DSC_9472.jpg

DSC_9456 copy.jpg

DSC_9395.jpg

DSC_9399.jpgDSC_9479.jpg

 

Jacket – Vintage (Luhta), Knit – Tommy x Gigi, Scarf – Zalando (DAY Birger et Mikkelsen), Beanie – Monki, Trousers – Samsøe Samsøe

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (5)
  1. Ned Flanders
    11.1.2017, 11:16

    Hei! Jotenkin tämä postaus oli ihanan inspiroiva. Sain siitä voimaa omaan elämäntilanteeseeni, joten kiitos sinulle siitä <3 Ihanaa kevättä! 🙂

  2. Ihana teksti! tunnistan meidät (muut ja itseni vaikkei edes keretty vaihtaa kuulumisia tällä kertaa :D) niin hyvin! lisäksi mielestäni näitä naisia yhdistää rohkeus, poiketa polulta ja kestää epätietoisuutta. Ensin on rohkeasti raivattu tilaa uudelle, sitten kestetty epätietoisuutta uskoen että jotain vielä parempaa koittaa. vasta sitten alkaa tapahtua! i think. 😀 xxx

    1. Just näin! <3 Oot ihan oikeessa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *