Pikkelöity punasipuli = <3
Tässä kesän aikana, kun näitä kulhoja on nyt tullut syötyä monenmoisia, kuten esimerkiksi pokebowl, salmon bowl, ja graavilohi bowl, olen aina miettinyt, että näihin sopisi pikkelöity punasipuli ihan täydellisesti. Jostain ihmeen syystä olen kuitenkin kuvitellut sen olevan jokin hyvin pitkän ja vaativan valmistusprosessin takana.
Eilen päätin kuitenkin vihdoin etsiä ohjeet sen tekoon, ja voi herranjestas, sehän oli maailman helpoin homma. Aikaa meni noin 5 minuuttia itse valmistukseen (jäähdyttämiseen tosin enemmän), eikä ostoslistakaan ollut kovin pitkä. Nyt ärsyttää vain se, että kukaan ei ollut kertonut sen olevan näin vaivatonta. Tein sipulit tämän reseptin pohjalta.
- 2 suurta punasipulia
- 1 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 05, dl vettä
Pilkoin ensin sipulit ohuiksi viipaleiksi ja sen jälkeen kiehautin kaiken muun kattilassa ja kaadoin sipulien päälle. Kun ne olivat jäähtyneet tarpeeksi, laitoin koko setin jääkaappiin. Niin sitä vain oppii tätä ruoanlaittoa pikkuhiljaa, ja ymmärtää että harvat asiat ovat mitenkään erityisen vaikeita tai aikaavieviä.
Pikkelöityjen sipulien kaverina oli totutusti lasinuudeleita, porkkanaa, kesäkurpitsaa, kanaa, soijaa, Mirin-riisiviinietikkaa, valkosipulia, ituja, limeä, chiliä ja avokadoa. Tässä muuten taas tulee todistettua se, että mitä värikkäämpi annos, sitä maukkaampi se yleensä myös on!
I’m obsessed with different bowls. They are so easy to make, and there are so many different options that you won’t get bored. This time I had chicken with sesame seeds, zucchini, carrots, avocado, pickled red onion, chili, noodles and lime! Delicious!