Pukeudu kuin ihanneminäsi

DSC_6593-2.jpg

Olin ajatellut ennen klassista villakangastakkeja jotenkin liian pankkiirimaisiksi omaan pukeutumiseen. Monesti sellaista kuitenkin olisi tarvinnut, sillä tekoturkki tai toppatakki ei jokaiseen tilaisuuteen sovi. Ehkä tässä ollaan nyt jonkinlaisella aikuisuuden kynnyksellä, sillä tänä vuonna alkoi himottelemaan ihan nilkkapituinen ja kapealinjainen villakangastakki. Löysin tämän Zalandolta ja kävin sitä useampana eri päivänä katselemassa. 

Kun paketti saapui, oli se jotenkin vielä hurjan paljon parempi kuin olin ajatellut. Koska takki on niin pitkä, ei se ole lainkaan tylsä eikä mitenkään liian klassinen. Rakastan mallia sen takia, että sitä voi käyttää vyön kanssa tai ilman, ja yhdistää huppariin, löysiin housuihin tai juhlamekkoon. Pituutensa ansiosta myös jalat pysyvät lämpiminä. 

Viimeaikoina olen pohtinut jotenkin erityisen paljon sitä, miten pukeutuminen vaikuttaa mielialaan ja omaan käytökseen. Kun lähden sunnuntaina roikkuvissa farkuissa ja hupparissa näkemään ystäviä, on jotenkin erityisen rento olo, mutta samalla tuntuu ihan mahdottomalta tehdä mitään keskittymistä vaativaa. Sen sijaan väsyneenäkin päivänä korot ja ryhdikkään takin päälle pukeminen toimii kuin tuplaespresso – heti on jotenkin keskittyneempi olo. 

Tuntuu että ne vaatteet, jotka aamulla satun vetämään päälleni, vaikuttavat koko päivän kulkuun. Tunnenko itseni itsevarmaksi tapaamisessa, koenko että minua kuunnelaan tai minut otetaan vakavasti, tunnenko itseni seinäruusuksi vai erotunko muista väärällä tavalla? Ehkä ne kaikista mukavimmat, mutta haaroista roikkuvat ja löysät farkut eivät ole tehokkuuden kannalta paras vaihtoehto, jos tiukat nahkahousut ja skarppi villakangastakki saa minut tuntemaan isteni tehokkaaksi uraohjukseksi.

Ei ole välttämättä tärkeintä ajatella, mitä viestitämme asullamme muille, vaan mitä sillä viestitämme itsellemme. Se, mitä ajattelemme itsestämme ei nimittäin ole samantekevää. Muut eivät välttämättä pistä merkille sitä, mitä meillä on päällä, mutta se millainen olo vaatteista tulee, näkyy pitkälle. 

DSC_6608.jpgDSC_6668 copy.jpg

DSC_6588.jpgDSC_6593.jpg

DSC_6621 copy.jpg

DSC_6676.jpg

DSC_6591.jpg

Takki – Mint & Berry (zalando, here*), Knit – Topshop (zalando, here*), Pants – Tommy x Gigi, Bag – Glitter, Earrings – Monki, Shoes – Ecco

*adlinks

Pictures: Annika Ollila

Kommentit (11)
  1. annikasusanna
    19.10.2016, 18:26

    Hyvä teksti ja tosi jees asu! Missä nämä kuvat on otettu? 🙂

  2. Kaunis takki ja sinä! Himoitsen niiin paljon tuollaista pitkää harmaata villakangastakkia syksyksi, mutta kröhöm, eteisen kaappi ei ole kyllä samaa mieltä kanssani.. 😀

    En muista olenko aiemmin kommentoinut, mutta kiitos ihanasta ja monipuolisesta blogistasi! Pystyykö täällä Lilyssä muuten selaamaan reseptejäsi jotenkin, postauksen tunnistetta klikkaamalla kun tulee kaikkia Lilyn ruokapostauksia, vai enkö vaan ole löytänyt oikeaa nappulaa?

    1. Takit on kieltämättä omakin heikkous! Piti laittaa ylimääräinen rekki ihan vaan niitä varten. Mutta toisaalta, kun se on ainut mikä talvella asusta näkyy, niin niitä voikin olla vähän useampi 😀 Ja tuolla tageissa on muutamia eri versioita resepteille, mutta ainakin ”recipes” tagillä löytyy melkein sata reseptiä. Yritän jatkossa saada kaikille jonkun yhteisen. Pitänee käydä vähän tuota tunnistelistaa läpi 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *