Samsung Galaxy A5 blogikamerana

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Muistan, kun aloitellessani valokuvausharrastusta monet enemmän valokuvanneet tuttavani sanoivat, ettei sillä kameralle ole oikeastaan niin paljoa merkitystä. Hyvä kuvaaja voi olla pokkarilla ja huono ammattikameralla. Nyökkäilin ja totesin, että taidan olla sitten aivan surkea kuvaaja, kun en saa pokkarilla hyvää kuvaa aikaiseksi. Vuosia myöhemmin ostin ensimmäisen DSLR-kamerani, ja totesin että kyllä se teki minusta paremman kuvaajan. 

Siitä lähtien, olen ollut aikalailla naimisissa kamerani kanssa. En ole kuvitellut, että voisin enää kuvata blogiin millään muulla ja instagramiinkin päätyy usein kuvat, jotka on ensin otettu kameralla. Alkuvuonna kameran mukana kantaminen kuitenkin alkoi nyppimään ja se, ettei voi jakaa hetkiä samantien niiden tapahtuessa esimerkiksi Instagramissa. 

Muiden maiden blogeissa on ollut paljon näkyvillä sitä, että kuvat ovat otettu puhelimilla. Tavallaan se tuo bloggaajaa myös lähemmäs lukijaa. Itseäni kiehtoo ajatus siitä, että kuvat eivät ole niin suunniteltuja, mutta haluan että kuvat on silti laadukkaita ja mielenkiintoisia. Rakeiset ja pimeät kuvat eivät ole olleet vaihtoehtona, joten sen takia puhelimella ei ole tullut kuvattua. Kun saimme talvisessa pressitilaisuudessa käsiimme Samsungin Galaxy A5 puhelimet Saran kanssa, ja leikimme hetken kameroilla, mietimme että kuvien laatu on kerrankin niin hyvä, että kuvilla voisi varmasti helposti kuvittaa postauksen.

Innostuimme tästä oikein kunnolla ja olenkin kuvaillut tämänjälkeen Instagram-kuvia vain Samsungin luurilla. Parasta siinä on mielestäni etukamera, sillä siinä on 16 megapikseliä, aivan kuten pääkamerassakin. Toinen mainitsemisenarvoinen ominaisuus on se, että puhelin on vedenkestävä. Sen voi huoletta siis tiputtaa vaikka kylpyammeeseen, eikä puhelimen käy kuinkaan. Muutaman kerran puhelintani riisikupissa elvyttäneenä voin kertoa, että tätä ominaisuutta on odotettu. 

Olen myös monesti kuullut eri ihmisten sanovan, että haluaisivat aloittaa blogin kirjoittamisen, mutta ei ole varaa ostaa kameraa, eikä innokkuutta opetella sen käyttöä. Halusinkin tällä postauksella näyttää, että nämä Samsungilla otetut kuvat toimivat jopa täysleveällä tietokoneen näytöllä. Kuvien ottohetki oli vieläpä täysin spontaani. Olimme olleet kuvaamassa sporttijuttuja, ja päivä alkoi olla pulkassa. Iltapäivän valo oli todella kaunis, joten vedin päälleni Saran paidan, heitin hiukset puoliponnarille ja päätimme räpsäistä muutaman puhelinkuvan. Niistä tuli mielestäni jopa mielenkiintoisempia, kuin niistä kuvista joita täällä on yleensä totuttu näkemään. 

Vai mitä te olette mieltä?

All pictures taken with Samsung Galaxy A5: Sara Vanninen

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Kyllä! Samaa mieltä kanssasi, puhelimellakin saa kivoja kuvia :) Mutta täytyy olla silmää hyvien kuvien ottamiselle(kuvakulmat, sommittelu, valo jne). Itselläni on Samsung Galaxy S7, ja kamera on mielestäni todella hyvä. Toki eihän se järkkäriä korvaa, mutta on mukavaa, kun esimerkiksi instaan saa kuvia koska vaan, kun kännykkä on aina mukana.

Kauniita kuvia, ja kaunis sinä :)

 

Elisa Lepistö

Siis juurikin tuo, että se on aina mukana. Ja itse ainakin haluan välillä lähteä vain pikkulaukun kanssa matkaan. Järkkäriin tarvii aina ihan hervottoman kokoisen kassin :D Ihanaa että puhelimellakin voi saada näin hyviä kuvia. Ja kiiiitos <3

Millie's
Randomilla

Onpas laadukkaita kuvia. Ei ikinä uskoisi kännykkäkameralla otetuiksi. Näytät lisäksi kauniilta. :) 

Minkämerkkinen tuo paita muuten on? Olen etsinyt vähän samanlaista.

Elisa Lepistö

Voi kiitos :) Paita on Lindexistä! 

Ainojee (Ei varmistettu)

Ei vitsi mulle on jäänyt kyllä kuvauslahjat jakamatta, mulla on viime vuoden A5 malli ja vaikka tämänvuotiseen on varmasti jälleen parannettu ominaisuuksia niin ei vaan valo riitä hyvälaatuisiin kuviin yhtään hämärämmässä... tosin en kyllä ole koskaan puhelimella kuvatessa alkanut säätämään asetuksia kun muutenkaan en niihin ole kovin perehtynyt. Hmm, mielenkiintoista! :D

Elisa Lepistö

No hämärässä on vaikea saada hyvää kuvaa järkrilläkään. Vaikka ison saisi nostettua korkeaksi, on se koneelle laitettuna täynnä kohinaa. Eli valo on tosi tärkeessä osassa hyvässä kuvassa :)

amandariini (Ei varmistettu)

Waau! Yllättävän laadukkaalta vaikuttavia kuvia, ei uskois kännykkäkameraksi. On niin tottunu siihen, että vaikka kännykällä otettu kuva vaikuttais ihan hyvälaatuselta siinä näytöllä, niin ikävä rakeinen totuus tulee ilmi koon suurentuessa tai siirrettäessä tietokoneelle. Täytyy kyllä nostaa hattua niille omistautuneille, jotka jaksaa oikeesti instagram-kuvatkin käyttää järkkärin, tietokoneelle siirron ja kuvanmuokkauksen kautta. :D Hei tuli muuten mieleen, onko sulle mahdollista laittaa postia? Voi vastata sähköpostilla.

Elisa Lepistö

Haha, joo siihen on niin tottunut, että tää tuntuu ihan luksukselta kun on voinut laittaa heti instan laulamaan :D ja toki voi, laitan sulle mailia!

Hyvä Elisa! Hienoja kuvia!

 

Kännykällä kuvia ottaessa tärkein pointti on kyllä valo. Teiän miljöössä ne näköjään osu aika timanttisesti kohdilleen :)

https://faijahommia.fi/

Elisa Lepistö

Se on just noin :) ja ihan kaikissa kuvissa oikeastaan!

Kommentoi