Samsung Galaxy A5 blogikamerana

20170310_120635(1) (1) copy.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Samsung

Muistan, kun aloitellessani valokuvausharrastusta monet enemmän valokuvanneet tuttavani sanoivat, ettei sillä kameralle ole oikeastaan niin paljoa merkitystä. Hyvä kuvaaja voi olla pokkarilla ja huono ammattikameralla. Nyökkäilin ja totesin, että taidan olla sitten aivan surkea kuvaaja, kun en saa pokkarilla hyvää kuvaa aikaiseksi. Vuosia myöhemmin ostin ensimmäisen DSLR-kamerani, ja totesin että kyllä se teki minusta paremman kuvaajan. 

Siitä lähtien, olen ollut aikalailla naimisissa kamerani kanssa. En ole kuvitellut, että voisin enää kuvata blogiin millään muulla ja instagramiinkin päätyy usein kuvat, jotka on ensin otettu kameralla. Alkuvuonna kameran mukana kantaminen kuitenkin alkoi nyppimään ja se, ettei voi jakaa hetkiä samantien niiden tapahtuessa esimerkiksi Instagramissa. 

20170310_120919 copy.jpg

20170310_120908(0) copy.jpg

20170310_120801 copy.jpg

Muiden maiden blogeissa on ollut paljon näkyvillä sitä, että kuvat ovat otettu puhelimilla. Tavallaan se tuo bloggaajaa myös lähemmäs lukijaa. Itseäni kiehtoo ajatus siitä, että kuvat eivät ole niin suunniteltuja, mutta haluan että kuvat on silti laadukkaita ja mielenkiintoisia. Rakeiset ja pimeät kuvat eivät ole olleet vaihtoehtona, joten sen takia puhelimella ei ole tullut kuvattua. Kun saimme talvisessa pressitilaisuudessa käsiimme Samsungin Galaxy A5 puhelimet Saran kanssa, ja leikimme hetken kameroilla, mietimme että kuvien laatu on kerrankin niin hyvä, että kuvilla voisi varmasti helposti kuvittaa postauksen.

Innostuimme tästä oikein kunnolla ja olenkin kuvaillut tämänjälkeen Instagram-kuvia vain Samsungin luurilla. Parasta siinä on mielestäni etukamera, sillä siinä on 16 megapikseliä, aivan kuten pääkamerassakin. Toinen mainitsemisenarvoinen ominaisuus on se, että puhelin on vedenkestävä. Sen voi huoletta siis tiputtaa vaikka kylpyammeeseen, eikä puhelimen käy kuinkaan. Muutaman kerran puhelintani riisikupissa elvyttäneenä voin kertoa, että tätä ominaisuutta on odotettu. 

20170310_120528(0) copy.jpg

20170310_121107(0) copy.jpg

20170310_120550(0) copy.jpg

Olen myös monesti kuullut eri ihmisten sanovan, että haluaisivat aloittaa blogin kirjoittamisen, mutta ei ole varaa ostaa kameraa, eikä innokkuutta opetella sen käyttöä. Halusinkin tällä postauksella näyttää, että nämä Samsungilla otetut kuvat toimivat jopa täysleveällä tietokoneen näytöllä. Kuvien ottohetki oli vieläpä täysin spontaani. Olimme olleet kuvaamassa sporttijuttuja, ja päivä alkoi olla pulkassa. Iltapäivän valo oli todella kaunis, joten vedin päälleni Saran paidan, heitin hiukset puoliponnarille ja päätimme räpsäistä muutaman puhelinkuvan. Niistä tuli mielestäni jopa mielenkiintoisempia, kuin niistä kuvista joita täällä on yleensä totuttu näkemään. 

Vai mitä te olette mieltä?

20170310_120643 copy.jpg

20170310_121514 copy.jpg

All pictures taken with Samsung Galaxy A5: Sara Vanninen

Kommentit (10)
 1. Faijahommia
  16.3.2017, 12:49

  Hyvä Elisa! Hienoja kuvia!

   

  Kännykällä kuvia ottaessa tärkein pointti on kyllä valo. Teiän miljöössä ne näköjään osu aika timanttisesti kohdilleen 🙂

  https://faijahommia.fi/

  1. Se on just noin 🙂 ja ihan kaikissa kuvissa oikeastaan!

 2. amandariini
  16.3.2017, 12:41

  Waau! Yllättävän laadukkaalta vaikuttavia kuvia, ei uskois kännykkäkameraksi. On niin tottunu siihen, että vaikka kännykällä otettu kuva vaikuttais ihan hyvälaatuselta siinä näytöllä, niin ikävä rakeinen totuus tulee ilmi koon suurentuessa tai siirrettäessä tietokoneelle. Täytyy kyllä nostaa hattua niille omistautuneille, jotka jaksaa oikeesti instagram-kuvatkin käyttää järkkärin, tietokoneelle siirron ja kuvanmuokkauksen kautta. 😀 Hei tuli muuten mieleen, onko sulle mahdollista laittaa postia? Voi vastata sähköpostilla.

  1. Haha, joo siihen on niin tottunut, että tää tuntuu ihan luksukselta kun on voinut laittaa heti instan laulamaan 😀 ja toki voi, laitan sulle mailia!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *