Tervetuloa hyvinvointimatkalle!

*Kaupallinen yhteistyö: Twinings

Tammikuu ja muutenkin alkuvuosi on täynnä elämäntapamuutoksia ja kurottelua parempaa oloa kohti. Siksipä Start Living Your Best Life aloittaa tälle keväälle Twinings teen kanssa Wellness Journeyn, jossa keskitytään monipuolisesti hyvinvointiin. Tämän kevään aikana on tarkoitus jakaa konkreettisia vinkkejä hyvinvointiin ja kannustaa teitäkin tekemään omia valintoja, joiden ansiosta niin mieli kuin vartalokin voisi mahdollisimman hyvin. 

Vihreä tee on loistava esimerkki hyvinvointivalinnasta, joka lämmittää ihanasti talvikehoa, maistuu hyvältä ja sisältää antioksidantteja. Ei itkua, kaalikeittokuureja tai hammastenkiristelyä, vaan toisella tavalla hyvinvointia lähestymistä. Hyviä valintoja, jotka tuovat päiviin jotain positiivista sisältöä. 

Tuntuu, että olemme välillä erkaantuneet siitä, mitä hyvinvointi oikeastaan on. Monet yhdistävät siihen tiukan kurin, sääntöjä, kieltoja, dieettejä ja rankan treenin. Kuitenkin jo itse sana kertoo, mistä siinä pitäisi olla kyse. Siitä että voimme hyvin. Siihen ei taas taida mitään universaalia reseptiä olla. Jollekin hyvinvointi koostuu huumorista ja pitkistä yöunista, toiselle kotieläimistä ja kolmannelle jooga ja meditaatio tuovat puolestaan parhaan fiiliksen. 

Olemme kaikki yksilöitä, joten onkin tärkeä miettiä mitkä ovat niitä asioita, jotka itselleen tuovat hyvää oloa? Olemme usein aivan liian ankaria itsellemme. Kun miettii päänsisäistä puhettaan, kannattaa välillä kysyä itseltään, puhuisiko samalla tavalla rakkaalle ihmiselle? Jos vastaus on kielteinen, kannattaa puhetta muuttaa lempeämpään suuntaan. 

Muita ihmisiä pääsee pakoon, mutta itsensä kanssa on koko elämänsä. Sen takia onkin tärkeää muodostaa lempeä, armollinen ja rakastava suhde itseensä. Kun on itsensä paras ystävä, on helpompi olla mukava myös muille. 

Sen sijaan, että keskittyisi kieltämään itseltään mitään, kehottaisin suuntaamaan ajatukset kaikkiin niihin asioihin, joita arkeensa haluaa. Onko se hidas aamiainen kerran viikossa, vaahtokylpy punaviinilasin kanssa, pieni kävely metsässä joka päivä, tietynlainen ravinto, tai vaikkapa itselleen tärkeä vapaaehtoistyö? 

Omat lupaukseni ovat seuraavanlaisia:

Kohtelen kehoani sen vaatimalla arvokkuudella. Käyn hieronnassa, venyttelen ja treenaan tavalla joka tuntuu kulloinkin hyvältä.

Keskityn syömään hyvin, usein ja ravinnerikasta ruokaa. Annan kropalleni parhaat mahdolliset edellytykset voida hyvin ja taistella pöpöjä vastaan.

Korvaan iltapäiväkahvit vihreällä teellä, ja pidän samalla rauhoittumishetken sen sijaan, että juon sen kiireessä töitä tehden.

Otan vastuun siitä, että kalenterissani on aikaa itselleni. Priorisoin oman ajan yhtä tärkeäksi kuin treffit ystävän kanssa.

Minkälaisia hyvinvointilupauksia te keksitte tälle vuodelle? Kommentoimalla oman lupauksensa tähän postaukseen, osallistuu kilpailuun jossa voi voittaa itselleen ja ystävälleen osallistumisen kanssani 7.3. järjestettävään "Mieli menestyksen tiellä"- valmennukseen. Arvon kaksi voittajaa 21.2. ja siihen asti on osallistumisaikaa.

Myös Instagramissa on oma kilpailunsa meneillään, jossa voi voittaa Twiningsin tuotepalkintoja. Osallistu jakamalla oma hyvinvointiriitti tai -hetki Instagramissa, ja lisää siihen hashtagit #teeparashetki #twiningssuomi.

Pictures of me: Sara Vanninen

Kommentit

Pauliiina (Ei varmistettu)

Yritän välttää turhaa stressiä. Haastavan elämäntilanteen takia stressaamisesta on tullut itselleni kierre, stressaan siitä että stressaan jnejne.. Haluan myös olla armollisempi itselleni ja löytää terveen, kultaisen keskitien liikunnan suhteen.
PS. Olisipa huippua päästä tuonne, paljon kivempi palkinto kuin mikään materia :)

sinitu (Ei varmistettu)

Lisään teen juontia, erityisesti vihreän teen )

emiliakeijusofia

Heips! :) kirjoitan tähän samat lupaukset, jotka kirjoitin jo aiemmin blogiini, postaukseen http://www.lily.fi/blogit/high-heels-life-and-dreams/2016-2017 , eli

- en laihduta

- opettelen meditoimaan

- olen kiitollinen jokaisesta asiasta, joka saa minulle hymyn huulille :)

Niin ja tosta Pilotsista ja niiden valmennuksista, ihan mahtavia :) käytiin mun poikaystävän kanssa yhdellä luennolla viime vuoden puolella, tuli kyllä sellainen fiilis että siellä paikassa voisi käydä useamminkin!

Ihania ja tärkeitä lupauksia sinulla! :)

JaninaKristiina (Ei varmistettu)

Mun hyvinvointilupaus on niinkin pieni, mutta samalla sitäkin suurempi: kiitollisuus. Pyrin löytämään päivittäin monia asioita, mistä olen kiitollinen ja sitä kautta erittäin onnellinen. Vuoden alku on tuonut mukanaan jo liian paljon isoja huonoja uutisia, kuitenkin olen tyytyväinen, että jaksan silti löytää risukasasta paljon kiitollisuutta herättäviä asioita.

Maijah (Ei varmistettu)

Minun hyvinvointilupaukseni on olla armollisempi itseäni kohtaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten tämä tee ja Twinings siis liittyy hyvinvointihaasteeseen? Minkälainen linkki teen ja hyvinvointimatkan välillä on?

Elisa Lepistö

Twinings tarjoaa esimerkiksi tuon hyvinvointivalmennuksen ja haastaa myös lukijat tekemään hyvinvointinsa eteen lupauksia. Sen lisäksi heillä on myös instagram kisa, jossa omia hyvinvointihetkiä voi jakaa. :)

Naq (Ei varmistettu)

Hyvinvointilupaukset tälle vuodelle on aika samat, jotka ne ovat olleet jo vuoden verran. Ja yhtä kauan olen jotenkin onnistunut välttelemään niiden "toteutusta".
Haluaisin elää kokonaisvaltaisesti parempaa ja terveellisempää elämää: syödä monipuolisemmin HeViä, vähemmän sokeria, liikkua enemmän (vs nykytila pari krt/kk), säännöllistää nukkuma-ajat, olla enemmän läsnä. Ja langata hampaanvälit vähintään kerran viikossa :D

Tällein pienesti ja vaatimattomasti... :D

Minttu-Maaria (Ei varmistettu)

Minun hyvinvointilupaukseni tälle vuodelle on säännöllisen ruokarytmin löytäminen, ja sitä kautta parempi jaksaminen. Jo tämän kuukauden aikana olen ottanut isoja harppauksia, ja ottanut aamupalan osaksi arkeani, varovaisesti kevyillä hedelmillä, mutta olen ylpeä itsestäni kun en ole ikinä ennen osannut aamulla syödä. :)

PSK
Insert Cool Phrase

Mun hyvinvointilupaus tälle vuodelle on erityisesti keskittyä mielen hyvinvointiin, opetella asettamaan omat rajani ja kasvattaa paksumpi nahka. Toiveena olisi myös saada liikuntaan jonkinlainen säännöllisyys, nyt se tuntuu olevan niin kovin satunnaista.

voimalikka:) (Ei varmistettu)

Juuri tällainen asioiden pohtiminen syvällisemmin on yksi asia, johon haluan tänä vuonna oman hyvinvointini kannalta panostaa. Viime vuoden virheistä oppineena, haluan opetella kuuntelemaan itseäni, kehoani, tarpeitani ja unelmiani. Olen havainnut, että hyvinvointiani lisää se, että tiedän, miksi teen ja toimin tietyllä tavalla. Miksi esimerkiksi syön terveellistä ja ravitsevaa ruokaa? Miksi liikun ja urheilen? Ja miksi vietän aikaa juuri minun ystävieni kanssa?

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Tänä vuonna yritän oppia kuuntelemaan itseäni paremmin ja muutenkin vähentää suorittamisen vaatimuksia. Työelämässä haluan useammin tuntea itseni riittäväksi, enkä tuntea syyllisyyttä ja kantaa vastuuta asioista, joihin en voi vaikuttaa.

Lei-la (Ei varmistettu)

Minulle on vaikeaa rauhoittua ja vain olla. Aina pitäisi olla tekemässä jotain. Vaikka kalenteri näyttäisi tyhjää, yritän silti keksiä jotain tekemistä. Ei ihme, että illalla on vaikea rauhoittua ja nukahtaa. Minun hyvinvointilupaukseni on opetella meditoimaan ja sitä kautta rauhoittumaan. Vaikka vain 5-10 minuuttia alkuun.

sarppa (Ei varmistettu)

Olen armollisempi itselleni esim jos väsytää niin lepään enkä yritä suorittaa koko ajan.

eppuu (Ei varmistettu)

Olen aina suhtautunut varauksella uudenvuodenlupauksiin, joten en ole tänäkään vuonna sellaista tehnyt. Sen sijaan elämäntilanteeni on vuodenajasta piittaamatta pakottanut minut tutkimaan hyvinvointini peruspilareita uudelleen. Olen tunnistanut itsestäni suorittajan ja huomannut salakavalasti olevani lähellä työuupumusta. Ennen kuin tilanne pahenee, olen luvannut itselleni hyväksyä eteeni tulleet ongelmat, sen sijaan että esittäisin asioiden olevan parhain päin lopulta tunnistamatta itsekään rajojani. Hyvinvointilupaukseni on siis opetella olemaan aidosti armollisempi itselleni ja selvittää mitä se juuri minun kohdallani tarkoittaa. Tämä vaatii kohdallani sitä, että todella tarkastelen uusia tapoja tehdä asioita totutun suorittamisen sijaan, ilman että koen luovuttavani tavoitteideni suhteen.

Kisumisu (Ei varmistettu)

Pudotan joka ilta isoon lasipurkkiin pienen taitellun lapun, johon olen kirjoittanut ainakin yhden asian, josta olen ollut kiitollinen sinä päivänä. Vuoden lopussa luen ne ja toivottavasti olen onnellinen kaikista niistä. Liikunnan puolella keskityn syvävenytyksiin ja yritän herätellä vanhaa tanssijan kroppaani lihasmuistin ja mindfullnessista mukailemani metodin avulla; Pilatesta, Method Putkistoa, joogaa ja balettia sulassa sovussa ja rauhallisesti hengitykseen painottuen.

Banskuansku (Ei varmistettu)

Mun hyvinvointilupaus on rauhottua iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Laitan kännykän kiinni, pidän pienen venyttelyhetken ja luen hyvää kirjaa ennen nukahtamista kännykän selauksen sijaan.

SuzieQ (Ei varmistettu)

Annan itselleni luvan vain olla ja lötkötellä kissa kainalossa sillloin tällöin ja ottaa ihan omaa aikaa.
Teen jotakin hauskaa ja rutiineista poikkeavaa joka kuukausi. Ja muutenkin yritän nauttia arjen pienistä luxushetkistä

Resuenkeli (Ei varmistettu)

Vihreää teetä juon jo Ceylonin teen kanssa. Olen vihdoin alkanut kuunnella omaa kehoani monien vuosien jälkeen. Siihen on tarvittu diabeteksen esiaste sekä kummallinen ferritiini-arvon nousu, jota nyt tutkitaan. Olen hankkinut itselleni vesijumppaan 10 kerran kortin sekä juuri tänä aamuna tilannut kotiini 2 kpl 20 kg:n säädettävät painot. Käytetty jonkinlainen penkki vielä pitää löytää. Poikani on personal trainer, joka laatii äidille kotona tehtävät harjoitukset. Olen työtön,, niin salikorttia ei ole varaa hankkia, mutta ehkä minut vielä sieltäkin joskus löytää kun nämä jo tilatut painot tuntuvat jo liian kevyiltä. Päästän irti menneisyyden mielikuvista ja siitä, ettenkö muka ansaitse olla hyvässä kunnossa. Lupa joskus myös pyjamapäiviin kun tarve vaatii.

susan66 (Ei varmistettu)

enemmän kasviksia ja erilaisia teemakuja,enemmän ulkona kävelyä metsässä

Rusina (Ei varmistettu)

Jokaiseen iltaan teetä ja sympatiaa

amoeba (Ei varmistettu)

Juon enemmän vettä ja menen joogamatolle joka päivä.

Kaurapuuroinspiraattori (Ei varmistettu)

Minä päätin panostaa hyvinvointiin ns.lempeästi, kuunnellen enemmän itseäni ja kehoani. Olen innostunut kotitreenauksesta, mutta päätin etten ota siitä paineita, treenaan kun ehdin ja kun se tuntuu omassa kropassa hyvältä. Lisäksi koitan huolehtia ravintorikkaan ruuan syömisestä, mutta sallia itselleni myös raakaherkkuja ilman omantunnon tuskia. Suurin ponnistus on varmasti laittaa välillä itsensä ja oman hyvinvointinsa muun perheen edelle, koska liian usein huomaan, ettei tänään(kään) jäänyt aikaa omille "jutuille. Myös stressinhallinta tuottaa ylimääräistä ponnistusta, mutta tässäkin on hyvä edetä asia kerrallaan. Tuntuu, että kun kääntää yhden asian paremmalle tolalle, myös muut asiat alkavat liikahtamaan parempaan suuntaan :)

medliss (Ei varmistettu)

Oma hyvinvointilupaukseni on alkaa tykätä itsestäni enemmän, jotta myös muut viihtyisivät seurassani paremmin! Tapanani on olla erittäin itsekriittinen ja totuushan on, että siitä ei seuraa mitään positiivista. Positiivinen ajattelu siis kunniaan :)

Vilina77 (Ei varmistettu)

Vuoden 2017 hyvinvointi lupaukseni on valkoisen vehnän vähentäminen ja sokerin saannin vähentäminen.
Karkit ja leivokset ovat vaihtuneet hedelmiin, marjoihin ja leipään. Suosin viljoista kauraa, ruista ja ohraa.
Kerran viikossa pidän herkkupäivän, joilloin pulla ja irtokarkit maistuu suklaata unohtamatta ;)

only_one (Ei varmistettu)

Tähtään siihen, että hyvinvointilupaukseni on oman kropan hyväksyminen sellaisena kuin se on. Terveellisiä elämäntapoja olen noudattanut jo pitkään, joten siinä en nää juuri ongelmakohtaa. Olen lukenut hienoja kertomuksia julkkiksilta, kuinka he ovat oppineet hyväksymään muodokkaamman kroppansa ja lopettaneet iäiset dieetit, mikä on rohkaissut että "noin minunkin pitäisi", mutta miksi se vaan on niin vaikeata hyväksyä peilikuvaansa, vaikka periaatteessa tietää ettei erityistä solvattavaa ole. Olen saanut paljon kehuja poikaystävältänikin kroppaani tietyistä alueista ja että yleiskuva on terve, joten soisin ottaa kehut aidosti ylpeänä vastaan, mutta jokin ääni sisällä hanaa vastaan. Siispä hyvinvointilupaukseni voisi muotoilla niin, että opin tunnistamaan syyt vastahakoisiin ajatuksiin kropastani ja työskennellä niiden kitkemiseksi, jotta voisin vielä jokin päivä aidosti hyväksyä oman vartaloni yksityiskohtiin tuijottamatta.

Kommentoi