Tervetuloa hyvinvointimatkalle!

DSC_0114.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Twinings

Tammikuu ja muutenkin alkuvuosi on täynnä elämäntapamuutoksia ja kurottelua parempaa oloa kohti. Siksipä Start Living Your Best Life aloittaa tälle keväälle Twinings teen kanssa Wellness Journeyn, jossa keskitytään monipuolisesti hyvinvointiin. Tämän kevään aikana on tarkoitus jakaa konkreettisia vinkkejä hyvinvointiin ja kannustaa teitäkin tekemään omia valintoja, joiden ansiosta niin mieli kuin vartalokin voisi mahdollisimman hyvin. 

Vihreä tee on loistava esimerkki hyvinvointivalinnasta, joka lämmittää ihanasti talvikehoa, maistuu hyvältä ja sisältää antioksidantteja. Ei itkua, kaalikeittokuureja tai hammastenkiristelyä, vaan toisella tavalla hyvinvointia lähestymistä. Hyviä valintoja, jotka tuovat päiviin jotain positiivista sisältöä. 

Tuntuu, että olemme välillä erkaantuneet siitä, mitä hyvinvointi oikeastaan on. Monet yhdistävät siihen tiukan kurin, sääntöjä, kieltoja, dieettejä ja rankan treenin. Kuitenkin jo itse sana kertoo, mistä siinä pitäisi olla kyse. Siitä että voimme hyvin. Siihen ei taas taida mitään universaalia reseptiä olla. Jollekin hyvinvointi koostuu huumorista ja pitkistä yöunista, toiselle kotieläimistä ja kolmannelle jooga ja meditaatio tuovat puolestaan parhaan fiiliksen. 

Olemme kaikki yksilöitä, joten onkin tärkeä miettiä mitkä ovat niitä asioita, jotka itselleen tuovat hyvää oloa? Olemme usein aivan liian ankaria itsellemme. Kun miettii päänsisäistä puhettaan, kannattaa välillä kysyä itseltään, puhuisiko samalla tavalla rakkaalle ihmiselle? Jos vastaus on kielteinen, kannattaa puhetta muuttaa lempeämpään suuntaan. 

Muita ihmisiä pääsee pakoon, mutta itsensä kanssa on koko elämänsä. Sen takia onkin tärkeää muodostaa lempeä, armollinen ja rakastava suhde itseensä. Kun on itsensä paras ystävä, on helpompi olla mukava myös muille. 

Sen sijaan, että keskittyisi kieltämään itseltään mitään, kehottaisin suuntaamaan ajatukset kaikkiin niihin asioihin, joita arkeensa haluaa. Onko se hidas aamiainen kerran viikossa, vaahtokylpy punaviinilasin kanssa, pieni kävely metsässä joka päivä, tietynlainen ravinto, tai vaikkapa itselleen tärkeä vapaaehtoistyö? 

Omat lupaukseni ovat seuraavanlaisia:

Kohtelen kehoani sen vaatimalla arvokkuudella. Käyn hieronnassa, venyttelen ja treenaan tavalla joka tuntuu kulloinkin hyvältä.

Keskityn syömään hyvin, usein ja ravinnerikasta ruokaa. Annan kropalleni parhaat mahdolliset edellytykset voida hyvin ja taistella pöpöjä vastaan.

Korvaan iltapäiväkahvit vihreällä teellä, ja pidän samalla rauhoittumishetken sen sijaan, että juon sen kiireessä töitä tehden.

Otan vastuun siitä, että kalenterissani on aikaa itselleni. Priorisoin oman ajan yhtä tärkeäksi kuin treffit ystävän kanssa.

Minkälaisia hyvinvointilupauksia te keksitte tälle vuodelle? Kommentoimalla oman lupauksensa tähän postaukseen, osallistuu kilpailuun jossa voi voittaa itselleen ja ystävälleen osallistumisen kanssani 7.3. järjestettävään ”Mieli menestyksen tiellä”- valmennukseen. Arvon kaksi voittajaa 21.2. ja siihen asti on osallistumisaikaa.

Myös Instagramissa on oma kilpailunsa meneillään, jossa voi voittaa Twiningsin tuotepalkintoja. Osallistu jakamalla oma hyvinvointiriitti tai -hetki Instagramissa, ja lisää siihen hashtagit #teeparashetki #twiningssuomi.

DSC_3182.jpg

DSC_0132.jpg

twinings.jpg

DSC_0128.jpg

DSC_3247.jpg

twinings2.jpg

DSC_9763.jpg

Pictures of me: Sara Vanninen

Kommentit (26)
  1. Tähtään siihen, että hyvinvointilupaukseni on oman kropan hyväksyminen sellaisena kuin se on. Terveellisiä elämäntapoja olen noudattanut jo pitkään, joten siinä en nää juuri ongelmakohtaa. Olen lukenut hienoja kertomuksia julkkiksilta, kuinka he ovat oppineet hyväksymään muodokkaamman kroppansa ja lopettaneet iäiset dieetit, mikä on rohkaissut että ”noin minunkin pitäisi”, mutta miksi se vaan on niin vaikeata hyväksyä peilikuvaansa, vaikka periaatteessa tietää ettei erityistä solvattavaa ole. Olen saanut paljon kehuja poikaystävältänikin kroppaani tietyistä alueista ja että yleiskuva on terve, joten soisin ottaa kehut aidosti ylpeänä vastaan, mutta jokin ääni sisällä hanaa vastaan. Siispä hyvinvointilupaukseni voisi muotoilla niin, että opin tunnistamaan syyt vastahakoisiin ajatuksiin kropastani ja työskennellä niiden kitkemiseksi, jotta voisin vielä jokin päivä aidosti hyväksyä oman vartaloni yksityiskohtiin tuijottamatta.

  2. Vuoden 2017 hyvinvointi lupaukseni on valkoisen vehnän vähentäminen ja sokerin saannin vähentäminen.
    Karkit ja leivokset ovat vaihtuneet hedelmiin, marjoihin ja leipään. Suosin viljoista kauraa, ruista ja ohraa.
    Kerran viikossa pidän herkkupäivän, joilloin pulla ja irtokarkit maistuu suklaata unohtamatta 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *