Ulkokuoren läpi katsomista

DSC_0346.jpg

Istuin eilen iltapäivätilaisuudessa ja meillä tuli puheeksi äidit. Joku kehui äitinsä hyvää pyllyä ja toinen sanoi, ettei ole ikinä ajatellut, millainen vartalo hänen äidillään on. Se on vain äiti. Muutkin yhtyivät tähän, ja sanoivat etteivät osaisi sanoa, minkä kokoinen oma äiti on. He pohtivat sitä, kuinka perheessä ei ole puhuttu koskaan ulkonäköasioista, jonka takia niihin ei varmaan kiinnitä huomiota. 

Ystäväni puhui viikonloppuna vähän samasta ilmiöstä. Hän sanoi, kuinka on vaikea enää nähdä selkeästi läheisiä ihmisiään. Heistä ei enää huomioi ulkokuorta, vaan tuntuu kuin näkisi heidät jotenkin sisältäpäin. Tuntee heidät niin hyvin, joten ulkonäkö menettää merkityksensä. Sen takia esimerkiksi läheisen ihmisen radikaalikin ulkonäön muutos voi jäädä huomioimatta. 

Tunnistan tämän hyvin itsessäni. Jos minun pitäisi esimerkiksi miettiä, miltä poikaystäväni näyttää, olisi minun vaikea saada tarkkaa kuvaa mieleen, vaikka nään hänet päivittäin. Pystyisin muistamaan valokuvia, mutta en sitä, miltä hän näyttää vieressäni. Sama efekti on perheenjäsenissä ja läheisissä ystävissä. Jonkun kaukaisemman tuttavan kasvonpiirteet, ilmeet ja eleet saan paljon helpommin päähän. Eikö olekin kummallista?

On myös hauskaa, kuinka eri ihmiset muistavat eri asioita ihmisten ulkonäöstä. Muistan joskus keskustelleeni kampaajani kanssa jostain tyypistä ja kun yritimme selvittää, onko kyseessä sama ihminen, kuvaili hän tarkkaan millaiset hiukset hänellä on. Totesin että minulla ei ole minkäänlaista hajua millainen tukka henkilöllä on, mutta tiedän minkälaisia vaatteita hän käyttää. Huomaan myös, että ystävälliset ihmiset piirtyvät muistiini todella kauniina ja epäkohteliaat tai tylyt jäävät mieleen ulkoisestikin jotenkin epämiellyttävinä. 

Oletteko huomanneet samanlaista? 

What do you see when you look at your loved ones? Do you notice the superficial things, or do you see behind it? I think the better I know someone, the less I pay attention to their looks. If someone that is close to me, does something radical to his/hers appearence I might not even notice it. Because I see so much more in that person. 

DSC_0340.jpgDSC_0242.jpg

DSC_0219.jpg

DSC_0252.jpg

DSC_0320.jpg

Hat – Brixton, Pants & Heels – Nelly, Shirt – H&M (old), Sunglasses – H&M

Pictures: Sara / Tickle Your Fancy

Kommentit (7)
  1. Mulla on täysin samanlaisia ajatuksia aiheesta! Osui ja upposi varsinkin toi, että esimerkiksi ilkeät ihmiset jäävät mieleen myös ns. ulkonäöllisesti epämiellyttävinä. Törmään usein myös ihmisiin, jotka eivät usko pitäväni oikeasti ihmisen luonnetta ulkonäköä tärkeämpänä. Kiitos Elisa huipusta blogista! 🙂

  2. YOU LOOK STUNNING!!!

    Ja siis vitsi että mietin tätä ulkonäköjuttua just yks päivä! Perheen ja läheisien ystävien kanssa ollessa sitä ei tule ikinä ajatelleeksi miltä joku oikeasti näyttää! Ja itse nyt viimeisenä!

    1. <3 Eikä! Niin outoa, vaikka kuitenkin se ulkonäkö on siinä silmien alla kokoajan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *