Ulkonäkökomplekseista ja itsevarmuudesta

DSC_3698.jpg

Olen lähiaikoina kuullut ystävieni mitä oudoimmista ulkonäkökomplekseista. Olen ollut yllättynyt siitä, kuinka niillä itsevarmimmillakin tyypeillä (ja uskomattoman kauniilla) on ulkonäkönsä suhteen hurjan paljon epävarmuuksia, vaikka ne eivät päälle päin näykään. Jollain on korvakompleksi ja toisella päänvaivaa aiheuttaa ohimot, ja joku taas kertoo olevansa epävarma ihan kaikesta ulkonäköön liittyvästä. 

Omat epävarmuuteni ovat liittyneet yleensä muihin asioihin kun ulkonäköön. Olen jännittänyt muun muassa puhumista, esiintymistä, kameran edessä oloa, uusiin ihmisiin tutustumista ja tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Silti huomaan, kuinka suuri vaikutus sillä ulkokuorella kuitenkin on välillä päämme sisälle. Ei niinkään sillä, miltä näytämme, vaan sillä millaisen olon saamme itsellemme katsoessamme peiliin. Sillä ei myöskään ole mitään väliä, ajatteleeko joku muu niistä ohimoista tai korvista yhtään mitään (tuskin ajattelee), sillä näillä harvoin on mitään tekemistä muiden mielipiteiden kanssa. 

Jotkut haluavat tietynlaisen meikin tukeman itsevarmuutta, joku tarvitsee tietynlaisen asun ja joillain boosti tulee esimerkiksi salilta. Omana salaisuutena on ripset. Vaikka kyseessä on melko turhamainen ja pieni asia, huomaan sen antavan juuri sen sopivan lisän itsevarmuuteen ja sillä tavalla vaikuttanut niihin syvemmällä oleviin epävarmuustekijöihin. Olen ollut nyt kesästä asti ilman ripsienpidennyksiä, ja nyt tuntui siltä että tarvitsen taas pienen ripauksen itsevarmuutta lisää. 

Ja melkein nolottaa myöntää, kuinka paljon tällaisesta näennäisesti pienestä asiasta saakaan sitä ryhtiä lisää. Käyn laitattamassa ripseni Beauty by Valon ihanalla Miralla. Tällä kertaa laitoimme hiukan lyhyempää sorttia, sillä halusin niiden näyttävän siltä että olisi vain hyvä ripsientaivutin ja -väri käytössä. Hän onnistui siinä taas mielestäni täydellisesti ja aamuisin peilistä on tuijotellut melko erinäköinen tyyppi. Parasta olisi, kun tämän pienen lisäitsevarmuuden saisi pysymään. Kukaan muu tuskin huomaa niitä ripsiä samalla tavalla kuin itse, mutta sen luottavaisemman ja hiukan ryhdikkäämään tyypin, jolla hiukan jämäkämpi kädenpuristus, huomaa varmasti moni. 

 

DSC_3687 copy.jpg

beautybyvalo.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (6)
 1. Ulkonäkökompleksit on mielenkiintoisia. On hassua, miten paljon ulkonäkö vaikuttaa mielialaan. Vaikka ei koko päivänä ehtisi katsoa peiliin, aamuinen peilikuva ja oma fiilis siitä säilyvät koko päivän.

  1. Jep. Ja hämmentävintä on, kun jollain tutulla on jonain tiettynä päivänä joku kompleksi ja kaikkien muiden mielestä hän näyttää ihan samalta kuin ain. Kummallisia juttuja!

 2. Hmmm ei johdu nyt ripsistä mutta mun on jostain syystä vaikee uskoo et se oot sä noissa kuvissa? Oletko se sä 😀

  1. Haha, mitä ihmettä? 😀 minä se oon! Siis näytänkö jotenkin erilaiselta? Omia kuvia on tosi vaikea arvioida, joten en osaa yhtään sanoa näytänkö iteltäni vai en. Ehkä nää on vaan lähempää kun normaalisti 😀 

   1. Näytät eriltä, tosi kauniilta näytät, mutta olin mieltänyt kasvosi erilaisiksi aiemmin 😀 tai ehkä kyse on vain kuvakulmasta ja siitä että kuvat on otettu lähempää? Ehkä en vaan oo nähny susta tälläsiä kasvokuvia aiemmin. Hämmennyin 😀

    1. Haha hauska kuulla 😀 nyt en osaa sanoa että näytänkö normaalisti kuvissa iteltäni ja tässä en vai toisipäin. Voi olla jonkin verran siitä kiinni että on eri linssillä kuvattu. Mutta mun mielestä on muutenkin tosi vaikea sanoa omasta kuvasta, että onko se vaikka onnistunut. Sen takia en yleensä ole liian kriittinen edes sen suhteen 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *