Viikon treenipäiväkirja liikunnan vihaajalle

DSC_4527.jpg

En ole oikeastaan koskaan ollut mikään liikunnan rakastaja, vaikka välillä onkin tullut urheiltua enemmän kuin esimerkiksi nyt. Olen ennemminkin aina fiilistellyt sitä oloa, mikä siitä jälkikäteen tulee, kuin itse treeniä. Sen takia varmaan urheiluhistoriani meneekin melkoisen aaltoilevaa käyrää. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei urheilua kannatakaan harrastaa hampaat irvessä. 

Jos jokin laji ei tunnu omalta, kuten nyt vaikkapa lenkkeily tai saliharjoittelu, on toisenlaisia vaihtoehtoja nykyään ihan hurja määrä. Laadinkin tällaisen leikkimielisen liikuntapäiväkirjan yhdelle viikolle tällaiselle kaltaiselleni tyypille, joka ei saa aina itseään motivoitua urheilun pariin. 

Ma: Lepo

Ti: Sovi etukäteen kaverin kanssa treffit esimerkiksi sulkapallo tai squash-kentälle. Jos mailapelit ei kiinnosta, voi sen sijaan mennä vaikka crossfit-salille tai seinäkiipeilemään. Kunhan aktiviteetti on joku sellainen mikä tuntuu kivalta.

Ke: Tee illalla reipas kävelylenkki joko kaverin kanssa, tai musiikkia/äänikirjaa kuunnellen. Jos lihakset on kipeinä edellisen päivän peleistä, voi tämän jälkeen vielä venytellä hetken. 

To: Lepo

Pe: Tee 15 minuutin lihaskuntotreeni, (esim. tämä) ja jos tuntuu että energiaa riittää, toista setti kerran. 

La: Lepo

Su: Aloita aamu tiibetiläisillä riiteillä (aikaa menee tähän max. 15 minuuttia). Voit vaihtoehtoisesti tehdä myös pidemmän aamujoogan esimerkiksi Youtube-videon tahtiin. 

Tämä on tarkoituksella todella kevyt urheiluviikko, sillä itselläni ainakin usein aloittaminen tyssää siihen että haukkaan kerralla liian ison palan. Tämä näyttää hyvin paljon myös omalta tämänhetkiseltä treenimäärältä. Olen kokenut parhaaksi tavaksi pysyä treenisuunnitelmissa kirjaamalla ne ihan kalenteriin.

Jos urheilun priorisoi viimeiseksi tehtäväksi asiaksi, käy helposti niin että päivät livahtaa ohi, eikä yhtään treeniä ole tullut tehtyä. Eikä niiden tarvitse tosiaan olla mitään bodypump-tunteja tai 15 kilometrin lenkkejä. Pienikin liikunta tekee hyvää ja antaa paljon lisää energiaa viikkoon. Parasta on, kun löytää sellaisen lajin, ettei liikunta tunnu rangaistukselta vaan ennemminkin palkinnolta.

It’s sometimes really hard to get motivation for a workout. I’ve never loved the exercising itself the way I love the feeling after it. That’s why I think it’s really important to workout the way that is best for you. For example go and play badminton with a friend, or go for a walk with an audio book. In my opinion the most important thing is to stay active. Wheter it’s salsa dancing, climbing or yoga, move the way it doesn’t feel like a punsihment, but a reward instead. 

DSC_4579.jpg

DSC_4508.jpg

DSC_4542.jpg

DSC_4568.jpgDSC_4529.jpg

DSC_4521.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *