Vuoden 2017 matkasuunnitelmat

Päätin tänä vuonna reissata hiukan maltillisemmin kuin aiempina vuosina. Viime vuodet on tullut huideltua niin paljon ympäriinsä, etten enää osannut innostua jossain vaiheessa reissusuunnitelmista enää samalla tavalla kuin ennen. Tälle vuodelle onkin suunnitteilla ihan muutama matka vasta. Heti helmikuussa lähden Barcelonaan ja Madridiin Kiran ja Julian kanssa. Käymme Codorníun viinitilalla ja Mercedes Benz muotiviikoilla. Olen todella innoissani tästä reissusta, sillä rakastan Madridia, eikä viinitila ja muotiviikotkaan yhtään hullummalta kuulosta. 

Huhtikuussa puolestaan lennän New Yorkissa asuvan ystäväni luokse melkein kahdeksi viikoksi. Käymme mahdollisesti myös jossain New Yorkin ulkopuolella yhden tai kahden yön reissulla. En malta odottaa, että pääsen taas takaisin rakkaaseen kaupunkiin. Kevät on muutenkin ihanaa aikaa siellä, sillä se tulee yleensä noin kuukautta aikaisemmin kuin Suomessa. 

Kesällä pysyn varmaan mahdollisimman paljon Suomessa. Olemme suunnitelleet poikaystäväni, Saran ja hänen poikaystävänsä kanssa pientä Suomi-roadtrippiä. Olen hävettävän vähän reissannut Suomen sisällä, sillä jotenkin aina on veri vetänyt ulkomaille. Lähiaikoina on kuitenkin kotimaan matkailu alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Myös Lofootit on kiinnostaneet pari vuotta todella paljon. Jostain syystä olen kuvitellut tällaisen erämatkailun vaativan jollain tapaa ihan hirveästi järjestelyjä. Veikkaan että kynnys madaltuu heti kun ensimmäisen tehnyt. 

Poikaystävän kanssa on ollut myös pitkään puhe Pariisista. Vein poikaystäväni sinne monia vuosia sitten yllätyksenä syntymäpäivänsä johdosta. Reissu on jäänyt mieleeni yhtenä parhaista, vaikka se kesti vain muutaman päivän. Sen jälkeen Pariisissa on tullut suhattua useampaan otteeseen, mutta eri matkaseuralaisten kanssa. Nyt olisikin tarkoitus palata sinne yhdessä. En kuitenkaan halua sopia liikaa reissuja lähekkäin, joten voi olla että tämä siirtyy vielä. Yksi ajatus on myös muuttaa sinne vähän pidemmäksi aikaa silloin, kun asuntoomme tulee putkiremontti. 

Ensi syksynä/talvena tulee varmaan tehtyä jokin pidempi matka. Kauan on ollut puhetta Uudesta Seelannista ja Australiasta. Ehkä tämä olisi se vuosi, kun sen vihdoin toteuttaisi. Yksi ystävistäni muutti juuri Melbourneen, joten voisi samalla käydä moikkaamassa häntä. 

Minkälaisia matkasuunnitelmia teillä on tälle vuodelle?

Manhattan, New York

Andit, Ecuador

Ometepe, Nicaragua

Huacachina, Peru

Bocas Del Toro, Panama

Santa Teresa, Costa Rica

Ometepe, Nicaragua

Laguna De Apoyo, Nicaragua

Kommentit

Anette Danielsson (Ei varmistettu)

Voin todella lämpimästi suositella Lofootteja! Olin kuvitellut Norjan ihan mahdottomaksi kohteeksi, kun kaikki on niin kallista, ja eihän Suomesta voi lähteä autolla mihinkään, kun ollaan niin kaukana... Mutta nyt kun ensimmäinen autoreissu on tehty, niin oikein ihmetyttää, kuinka sitä jaksoikin epäillä! Nukuttiin poikaystävän kanssa teltassa ja autossa (kun teltta kastui läpimäräksi), eli vähän huonompiin ja nopeasti vaihtuviin sääolosuhteisiin kannattaa varautua, mutta maisemat oli uskomattomat eikä niihin kyllästynyt. Vaikka aurinkolomat ovat ihania, niin haluan kyllä takaisin pohjois-Norjaan!

Elisa Lepistö

Oon miettinyt paljon tota, että kannattaako ajaa koko matka vai lentää ensin Norjaan ja vuokrata sieltä auto. Mutta ehkäpä sitä voisi hurauttaa koko matkan ja pysähtyä aina välillä :) 

Maisemat on kyllä varmasti vertaansa vailla! Pakko päästä kokemaan pian :) ja hyvä pointti nuo sääolosuhteet. Siellä pitää varmaan varautua kesälläkin kaikenlaiseen keliin, ihan kun Suomessakin. 

laura.k.a

Me tehtiin kanssa muutama vuosi sitten autoreissu Pohjois-Norjaan ja oli ehdottomasti todella upea kokemus! Vaikka kesä-heinäkuussa oltiin liikkeellä niin säät oli kyllä todella koleat ja kerrospukeutuminen oli tuolla reissulla kova sana, mutta kunhan sitä vaan asennoituu oikein ja tarkistaa sääennusteen ennen pakkaamista niin hyvin pärjää! Me ajettiin koko matka omalla autolla ja vaikka meno- ja paluumatkat Suomen halki oli vähän puuduttavia niin sitä oli todella paljon helpompi pakata mukaan riittävästi tavaraa (teltta, vaatteet, ruokaa jne) ilman että tarvitsi pohtia lentokoneen rajoituksia. 

Annis (Ei varmistettu)

Suosittelen ehottomasti Lofootteja! Oltiin siellä automatkalla 4 hengen porukalla viime elokuussa. Matkat meni tosi kivuttomasti, kun oli monta kuskia ja niin hulppeet maisemat, joita katella koko ajan. Autossa on kans hyvin aikaa kunnon syvällisille keskusteluille ja kaikille ihan parhaille lapsuuden automatkaleikeille :D

Erica K (Ei varmistettu) http://ericakarppinen.blogspot.fi

Hei kiva kuulla! Tätä on täälläkin mietitty useamman kerran :)

hemu88 (Ei varmistettu)

Hei! Olemme lähdössä huhtikuussa ystäväni kanssa kahden viikon reissulle Costa Rican, ja suuren osan ajasta vietämme Santa Teresassa. Olisiko sinulla vinkkejä Santa Teresaan tai muuallekin Costa Ricaan? :)

Elisa Lepistö

OOOOOH!!! Santa Teresa on yksi mun lempparipaikoista koko maailmassa. Niin ihana! Voin kaivaa sulle jotain vinkkejä alkuviikosta :) Ihanaa reissua jo etukäteen!

Elisa Lepistö

Ooolrait! Elikkäs, Santa Teresassa on oikeastaan vain yksi katu, jonka varrella kaikki oleellinen on. Sen ulkopuolella saattaa löytyä villoja tai muuta, mutta periaatteessa kaikki on siinä. Se on täynnä ihania ravintoloita, kuten esimerkiksi Zwart Cafe ja Chicken Joe's (jossa kannattaa kysyä Dania, yks parhaista ihmisistä kehen oon missään tutustunut!).

Santa Teresa on myös loistava paikka surffaamiseen, vaikkei olisi kamalasti aiemmin sitä harjoitellut. Aallot voi olla isojakin, mutta rannalla ei ole riuttaa tai pahoja kiviä. 

Vuorovesi tekee kuumavesialtaita rantsun kallioille joita kannattaa hyödyntää! :D Ja auringonlaskut on sairaimpia mitä missään oon nähnyt. Ne kannattaa käydä tuijottelemassa joka ilta. Santa Teresasta on jonkin verran matkaa "kaupunkiin" tai oikeastaan lähimpään paikkaan missä on esimerkiksi automaatti ja lääkäri. Se on sen samaisen tien varrella, mutta kävelee yli puoli tuntia. Kannattaa siis nostaa rahaa etukäteen hyvin, ettei tarvitse joka päivä tehdä reissua sinne. Taksia voi olla vaikea järjestää. 

Täällä on perusjuttuja Costa Ricasta ja Santa Teresasta: http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/costa-ricasta-panamasta

IHANAA REISSUA! Oon kade! :D

Annisofie (Ei varmistettu)

Ihania suunnitelmia! Pariisi on kyllä siitä ihana kaupunki että se vie mennessään jo parissa päivässä!
Itse matkaan myös New Yorkiin huhtikuussa ekaa kertaa :D Olisi kiva kuulla jotain vinkkejä, tuntuu että samat nähtävyydet ja ostoskadut pyörii ohjesivustolta toiseen... :)

Missa (Ei varmistettu)

Ihania suunnitelmia! Reissujen suunnittelu on ihan parasta ja itselle ainakin tosi tärkeä juttu reissauksessa. Itsekin haaveilen asuvani Pariisissa pidemmän aikaa. Me ollaan nyt Meksikossa ja ens viikolla kotiudutaan täältä. Toukokuussa ollaan ajateltu moottoripyöräreissua Tanskaan ja elokuussa ajeltaisiin Norjan Jotunheimeniin vaeltamaan. Syksyllä ollaan mietitty kahden kuukauden reissua Itävallan Alpeille vaeltamaan ja nauttimaan maisemista. Joulun jälkeisille päiville etin edullisia lentoja Aasiaan. Toiveissa uusi vuosi ja ensi tammikuu lämpimimmissä oloissa. Ainiin ja kesälle ehkä Lontooseen, jos löytyy hyvät lennot! :)

Elisa Lepistö

Joo suunnittelu on yks parhaista jutuista! Kaikki on vielä edessä ja voi fiilistellä montakin kuukautta etukäteen jotain tulevaa :D Ja oi vitsi miten ihania matkasuunnitelmia teillä on!! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi suunnitelmasi kuulostaa ihanalta! Meillä maaliskuun lopulla häämöttää matka Pariisiin ja toukokuun lopulla kohteena onkin Wien:)
Ensi talveksi ollaan pähkäilty Australiaa, joka ollut ainakin minulle monen vuoden ajan jo haaveena. Kallistahan sinne päin on lähteä, kovat säästöprojektit käyntiin siis ;)

Elisa Lepistö

Joo sama täällä! :D Nyt oon tosin nähnyt muutamia tosi halpoja tarjouksia esimerkiksi Uuteen Seelantiin ehkäpä lentodiileissä tai jossain muussa. Ajattelin pitää silmät auki loppuvuodesta jos sattuisi joku hyvä lento osumaan eteen :D Ihania matkasuunnitelmia teillä!

Krisku (Ei varmistettu)

Ihania suunnitelmia, ja kuvia! En ole seurannut sua ajalla jolloin olit Väli-Amerikassa, mut sun postaukset tuntien kuvittelen että oisit saattanu tehä jotain fiilis koostetta reissusta? Pikaisen googlailun jälkeen en löytänyt sellasta. Oon lähössä parin kk reissuun ensi syksynä yksinäni ja pallottelen tässä Aasian ja Väli/Etelä-Amerikan välillä. Kiinnostais kovasti kuulla millasena mestana koit niinkin laajan alueen kuin Väli-Amerikan esim turvallisuuden, julkisten kulku yhteyksien ja englannin tason puolesta:) Jäikö mieleen yksin matkustavia naisia? Ihanaa reissujen odottelua sinne:)!

Elisa Lepistö

Kiiitos :) En ole muuten tainnut tehdä mitään summausta väli-amerikasta :D Olisi ehkä ihan hyvä tehdä! Täällä on jotain: http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/costa-ricasta-panamasta

ja täällä nicaragua kooste: http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/nicaragua-kooste

Turvallisuus vähän riippuu. Olisi ehkä naiivia sanoa että on superturvallinen. Koin itse aikalailla eroa nimittäin turvallisuudessa silloin kun kävelin yksin ja sillon kun poikaystävän kanssa. En kuitenkaan sanoisi että turvallisuus olisi este reissuun lähtemiselle. Kunhan pitää silmät auki ja kyselee vähän paikallisilta, että missä ei kannata liikkua. 

Costa Rica vaikutti tosi turvalliselta. Se on aika vauras maa naapureihinsa verrattuna sillä turismia on ollut niin kauan. Bussilla pääsee hyvin matkustamaan maiden välillä. Kannattaa muistaa ostaa aina maasta ulos myös lentolippu tai bussilippu, sillä sitä ilman ei pääse maahan. Englannilla pärjäsi yllättävän hyvin joka paikassa, mutta kannattaa perusjutu opetella myös espnajaksi. 

EllaGusGus

Kuulostaa aivan ihanilta suunnitelmat! Me ollaan tällä hetkellä vuoden maailmanympärimatkalla. Nyt helmikuu asustellaan Kuchingissa, Borneolla. Maaliskuussa siirrytään pariksi kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin. On ollut pitkäaikainen haave päästä sinne, joka nyt vihdoin toteutuu. Kun palataan Suomeen elokuussa, haluan itsekin reissata enemmän kotimaassa. Mullakin jäänyt vähemmälle. Kannattaa tuohon Suomi-roadtrippiin yhdistää jotain eräretkeilyä niin saa vähän tuntumaa millaista Lofooteilla reissaaminen voisi olla. Oltiin Lofooteilla pari vuotta sitten, ja se oli parasta ikinä. Niin lähellä tuollainen uskomaton paikka! Me mentiin Suomesta junalla/liftaten/bussilla, ja sekin toimi hyvin. Telttailtiin, mutta siellä on myös paljon söpöjä majataloja. Tulee varmasti mahtava reissu. Etsi muuten käsiisi sellainen leffa kuin North of the Sun. Sun Lofootit-kuume kasvaa sen jälkeen varmasti!!

Kommentoi