Vuoden 2017 matkasuunnitelmat

dsc_5744.jpg

Päätin tänä vuonna reissata hiukan maltillisemmin kuin aiempina vuosina. Viime vuodet on tullut huideltua niin paljon ympäriinsä, etten enää osannut innostua jossain vaiheessa reissusuunnitelmista enää samalla tavalla kuin ennen. Tälle vuodelle onkin suunnitteilla ihan muutama matka vasta. Heti helmikuussa lähden Barcelonaan ja Madridiin Kiran ja Julian kanssa. Käymme Codorníun viinitilalla ja Mercedes Benz muotiviikoilla. Olen todella innoissani tästä reissusta, sillä rakastan Madridia, eikä viinitila ja muotiviikotkaan yhtään hullummalta kuulosta. 

Huhtikuussa puolestaan lennän New Yorkissa asuvan ystäväni luokse melkein kahdeksi viikoksi. Käymme mahdollisesti myös jossain New Yorkin ulkopuolella yhden tai kahden yön reissulla. En malta odottaa, että pääsen taas takaisin rakkaaseen kaupunkiin. Kevät on muutenkin ihanaa aikaa siellä, sillä se tulee yleensä noin kuukautta aikaisemmin kuin Suomessa. 

Kesällä pysyn varmaan mahdollisimman paljon Suomessa. Olemme suunnitelleet poikaystäväni, Saran ja hänen poikaystävänsä kanssa pientä Suomi-roadtrippiä. Olen hävettävän vähän reissannut Suomen sisällä, sillä jotenkin aina on veri vetänyt ulkomaille. Lähiaikoina on kuitenkin kotimaan matkailu alkanut kiinnostaa yhä enemmän. Myös Lofootit on kiinnostaneet pari vuotta todella paljon. Jostain syystä olen kuvitellut tällaisen erämatkailun vaativan jollain tapaa ihan hirveästi järjestelyjä. Veikkaan että kynnys madaltuu heti kun ensimmäisen tehnyt. 

Poikaystävän kanssa on ollut myös pitkään puhe Pariisista. Vein poikaystäväni sinne monia vuosia sitten yllätyksenä syntymäpäivänsä johdosta. Reissu on jäänyt mieleeni yhtenä parhaista, vaikka se kesti vain muutaman päivän. Sen jälkeen Pariisissa on tullut suhattua useampaan otteeseen, mutta eri matkaseuralaisten kanssa. Nyt olisikin tarkoitus palata sinne yhdessä. En kuitenkaan halua sopia liikaa reissuja lähekkäin, joten voi olla että tämä siirtyy vielä. Yksi ajatus on myös muuttaa sinne vähän pidemmäksi aikaa silloin, kun asuntoomme tulee putkiremontti. 

Ensi syksynä/talvena tulee varmaan tehtyä jokin pidempi matka. Kauan on ollut puhetta Uudesta Seelannista ja Australiasta. Ehkä tämä olisi se vuosi, kun sen vihdoin toteuttaisi. Yksi ystävistäni muutti juuri Melbourneen, joten voisi samalla käydä moikkaamassa häntä. 

Minkälaisia matkasuunnitelmia teillä on tälle vuodelle?

betterphotos.jpg

Manhattan, New York

dsc_9786.jpg

Andit, Ecuador

dsc_5564.jpg

Ometepe, Nicaragua

dsc_4758.jpg

Huacachina, Peru

dsc_7775.jpg

Bocas Del Toro, Panama

dsc_8159_copy.jpg

Santa Teresa, Costa Rica

dsc_6713_0.jpg

Ometepe, Nicaragua

dsc_6830.jpg

Laguna De Apoyo, Nicaragua

Kommentit (17)
 1. Kuulostaa aivan ihanilta suunnitelmat! Me ollaan tällä hetkellä vuoden maailmanympärimatkalla. Nyt helmikuu asustellaan Kuchingissa, Borneolla. Maaliskuussa siirrytään pariksi kuukaudeksi Uuteen-Seelantiin. On ollut pitkäaikainen haave päästä sinne, joka nyt vihdoin toteutuu. Kun palataan Suomeen elokuussa, haluan itsekin reissata enemmän kotimaassa. Mullakin jäänyt vähemmälle. Kannattaa tuohon Suomi-roadtrippiin yhdistää jotain eräretkeilyä niin saa vähän tuntumaa millaista Lofooteilla reissaaminen voisi olla. Oltiin Lofooteilla pari vuotta sitten, ja se oli parasta ikinä. Niin lähellä tuollainen uskomaton paikka! Me mentiin Suomesta junalla/liftaten/bussilla, ja sekin toimi hyvin. Telttailtiin, mutta siellä on myös paljon söpöjä majataloja. Tulee varmasti mahtava reissu. Etsi muuten käsiisi sellainen leffa kuin North of the Sun. Sun Lofootit-kuume kasvaa sen jälkeen varmasti!!

 2. Ihania suunnitelmia, ja kuvia! En ole seurannut sua ajalla jolloin olit Väli-Amerikassa, mut sun postaukset tuntien kuvittelen että oisit saattanu tehä jotain fiilis koostetta reissusta? Pikaisen googlailun jälkeen en löytänyt sellasta. Oon lähössä parin kk reissuun ensi syksynä yksinäni ja pallottelen tässä Aasian ja Väli/Etelä-Amerikan välillä. Kiinnostais kovasti kuulla millasena mestana koit niinkin laajan alueen kuin Väli-Amerikan esim turvallisuuden, julkisten kulku yhteyksien ja englannin tason puolesta:) Jäikö mieleen yksin matkustavia naisia? Ihanaa reissujen odottelua sinne:)!

  1. Kiiitos 🙂 En ole muuten tainnut tehdä mitään summausta väli-amerikasta 😀 Olisi ehkä ihan hyvä tehdä! Täällä on jotain: http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/costa-ricasta-panamasta

   ja täällä nicaragua kooste: http://www.lily.fi/blogit/start-living-your-best-life/nicaragua-kooste

   Turvallisuus vähän riippuu. Olisi ehkä naiivia sanoa että on superturvallinen. Koin itse aikalailla eroa nimittäin turvallisuudessa silloin kun kävelin yksin ja sillon kun poikaystävän kanssa. En kuitenkaan sanoisi että turvallisuus olisi este reissuun lähtemiselle. Kunhan pitää silmät auki ja kyselee vähän paikallisilta, että missä ei kannata liikkua. 

   Costa Rica vaikutti tosi turvalliselta. Se on aika vauras maa naapureihinsa verrattuna sillä turismia on ollut niin kauan. Bussilla pääsee hyvin matkustamaan maiden välillä. Kannattaa muistaa ostaa aina maasta ulos myös lentolippu tai bussilippu, sillä sitä ilman ei pääse maahan. Englannilla pärjäsi yllättävän hyvin joka paikassa, mutta kannattaa perusjutu opetella myös espnajaksi. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *