MITEN KORONAVIRUS VAIKUTTAA HÄIHIMME?

 

Kun koronavirusaalto iski Suomeen maaliskuussa, kaikki suunnitelmat häiden järjestämisestä menivät pariksi kuukaudeksi jäihin.

Yhtäkkiä häiden suunnittelu tuntui toissijaiselta: juhlien järjestäminen sellaisessa maailmantilanteessa tuntui mahdottomalta. Ravintolat menivät kiinni, emmekä voineet jatkaa hääsuunnitelmiemme tekemistä juhlapaikkamme kanssa. Lamaannuin täysin järjestelyjen kanssa, sillä minkään muunkaan asian eteenpäin vieminen ei tuntunut mielekkäältä. Olin huolissani läheisteni terveydentilasta ja samaan aikaan kiitollinen siitä, että kaikki olivat turvassa.

Monet häitä suunnittelevat pariskunnat joutuivat perumaan tai siirtämään häänsä huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun osalta. Siinä vaiheessa olin äärettömän kiitollinen siitä, että omat häämme ovat vasta syyskuussa: saimme hetken miettimisaikaa, ja ilmassa leijaili toive siitä, että pääsisimme vielä juhlimaan häitämme suunnitellusti.

Vähitellen koronatilanne alkoi helpottaa, ja rajoituksia purettiin. Yhtäkkiä huomasin, että häihin on enää reilut kaksi kuukautta aikaa – ja tekemättä oli vielä monta asiaa! Parin kuukauden lamaannuksen jälkeen aloin kirjoittaa listoja tekemättömistä asioista ja soitella ympäriinsä: juhlapaikkaan, seurakuntaan, ompelijalle, kukkakauppaan, valokuvaajalle, kampaajalle… Olin ostanut häämekkoni jo viime syyskuussa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi viedä mekon ompelijalle. Olen huomannut aikaisemminkin, että deadline on omalla kohdallani paras kirittäjä, ja sama sääntö taitaa päteä myös häävalmisteluihin.

Tällä hetkellä hääjärjestelyt ovat hyvin hanskassa, vaikka monta asiaa onkin vielä tekemättä. Elokuu tulee olemaan hääpalaverien täyteinen ja töidenkin puolesta kiireinen, mutta varmasti myös ihana! Haluan nauttia jokaisesta hetkestä. Päätin jo vuosi sitten, että en aio ottaa (liikaa) stressiä häiden järjestämisestä – ja tähän asti lupaukseni on pitänyt.

Vaikka tilanne on normalisoitunut ja ihmiset liikkuvat jo varsin vapaasti, olemme pohtineet, mitä voisimme tehdä häissämme eri tavalla etenkin vanhempiemme terveyden turvataksemme. Olemme pohtineet esimerkiksi vanhempien kättelyiden poistamista ohjelmasta sekä vanhempien sijoittamista omaan pöytäänsä – mutta tietenkään nämä toimet yksinään eivät takaa sitä, etteivät he altistuisi virukselle.

Nyt on vain pakko elää päivä kerrallaan ja katsoa, miltä tilanne näyttää kesän jälkeen. Etenemme hääsuunnitelmiemme suhteen normaalisti, mutta jos toinen aalto iskee, etenemme sitten sen mukaisesti. Kukaan ei vielä tiedä, mitä syyskuu tuo tullessaan.

Ja sitten: naimisiin voi mennä ilman häitäkin. Luin Helsingin Sanomista maaliskuun lopulla tämän koskettavan artikkelin korona-ajan häistä. Pariskunta lähimpien perheenjäsenten ja ystäviensä kanssa tyhjässä Helsingin Tuomiokirkossa oli liikuttava näky. Juhlat voi aina järjestää myöhemminkin – mutta koronavirus ei tule rakkauden väliin ♡

 

Kuva on otettu päivältä, jolloin mieheni kosi minua. Olin ajatellut, että olisin postannut kuvan Instagramiin, kun kosinnasta on kulunut tasan vuosi – ja hupsista, kihlajaispäivä tuli ja meni, eikä kumpikaan meistä edes muistanut sitä 😀 Sanotaanko näin, että etenkin taloprojektin myötä mielessä ovat pyörineet muut asiat… Mutta kenties muistamme jatkossa juhlistaa hääpäiväämme?

 

lue myös:

tervetuloa häihimme! hääkutsujen esittely

10 vinkkiä häiden järjestämiseen

häät mielessä

näin poikaystäväni kosi

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *