10 RANDOM FAKTAA MINUSTA

Ystäväni haastoi minut kertomaan Instagramin puolella viisi random faktaa itsestäni. Ajattelin, että nämä ”faktat” voisivat olla sellaisia, joita teidänkin olisi  hauskaa lukea – ja päätin blogin puolella tuplata panokseni! Tässäpä siis 10 random faktaa minusta:

Minulla on ollut millin siili. Kun kerron ihmisille, että kahdeksan vuotta sitten minulla ei ollut käytännössä lainkaan hiuksia, he eivät usko sanojani. Mutta totta se on! En lähde avaamaan tarinaa siilin takana nyt sen enempää, mutta sanotaan, että hiuksiin liittyi Interrail-matka ja epäonnistunut kampaamokäynti Italiassa. Kokemus opetti, että hiukset ovat onneksi kasvava luonnonvara.

Asun kaupungissa ja rakastan Helsinkiä, mutta samaan aikaan tunnen vetoa maaseutua ja luontoa kohtaan. Lukioaikanani asuimme peltojen keskellä isoäitini vanhassa 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa, jonka lattiat narisivat, tuuli humisi ikkunoissa ja takapihaa kansoittivat omenapuut. Kesäaamuisin kävelin paljain jaloin poimimaan viinimarjoja aamiaiseksi. Haaveilen omasta pihasta, jolle voisin istuttaa marjapensaita.

En koe kuuluvani oikein mihinkään. Vartuin Varsinais-Suomessa, mutta juureni tulevat Pohjois- ja Itä-Suomesta, kun taas poikaystäväni on Pohjanmaalta. Itse asumme Helsingissä. Nämä kaikki paikat sekoittuvat suloiseksi sekamelskaksi itsessäni. Koen, että etenkin pohjoiset sukujuuret ovat rikkaus – olen päässyt näkemään Suomea myös kehäkolmosen ulkopuolella. Ymmärrän eläväni Helsingissä etuoikeutetussa kuplassa ja tajuan, minkälaista elämä muualla voi olla. On äärettömän kallisarvoista ymmärtää eri puolilta Suomea tulevien ihmisten lähtökohtia elämään.

Olen umpisurkea laittamaan hiuksiani. Siksi hiukseni ovatkin yleensä suorat (käytän sentään suoristusrautaa) ja auki. Meikkaamisesta tykkään, mutta hiuksia en ole opetellut laittamaan, vaikka haluaisin. Kotona rötvään yleensä hupparissa ja leggareissa tukka nutturalla.

Olen lukiosta lähtien kokenut ahdistusta uskonnollisesta vakaumuksestani. Rippikoulun jälkeen olin mukana seurakunnan toiminnassa, muun muassa kuorossa. Erosin kirkosta parikymppisenä, kun en kokenut kirkon näkökantoja omikseni. Olen kateellinen ihmisille, jotka uskaltavat uskoa pyyteettömästi – olisi “helppoa” uskoa vain yhteen asiaan. Itse olen liian analyyttinen ja kriittinen, ja kyseenalaistan asioita, joita toisten mielestä ei tarvitsekaan voida selittää. Koska aihe aiheuttaa minussa ahdistusta, olen kokenut helpoimmaksi olla ajattelematta asiaa. Toisaalta uskon maailmankaikkeuteen – siihen, että jumaluutta on kaikkialla – toisaalta en usko mihinkään, ja voin silti rukoilla.

Olen tosi hellyydenkipeä. Vaadin haleja ja pusuja puolisoltani joka päivä ja tykkään kiehnätä kainalossa – onnekseni olen yhdessä miehen kanssa, jolle tämä ei ole ongelma. Tykkään myös halata ystäviäni ja osoittaa kiintymystäni koskettamalla.

En juo lainkaan kahvia. Tämä on asia, joka järkyttää monia ihmisiä. Voiko olla suomalainen, joka ei juo kahvia! Kofeiini vaikuttaa minuun voimakkaasti: menetän yöuneni jo yhden kupillisen jälkeen. Yhden vuoden opettelin siemailemaan latteja ja cappuccinoja, ja ne olivat ihan ok, mutta en koskaan oppinut ihastumaan täysillä kahvin makuun. Kahvin tuoksua sen sijaan rakastan.

Olen vilukissa, joka hikoilee öisin. Minulla on aina vähän kylmä. Kotona kuljen villasukat jalassa ja viltti niskassa, töissä kietoudun huiviin ja kittaan teetä. Öisin saatan kuitenkin hikoilla kuin pieni sika, haha!

Tykkään syödä terveellisesti ja liikkua, mutta olen myös hirveä herkkupylly. Suurin herkkuni on jäätelö, jota syömme lähes joka sunnuntai. Suosikkini löytyvät Ben&Jerry’sin ja Kolmen Kaverin valikoimasta.

Olen huono tekemään päätöksiä. Tämä piirre saattaa kulkea vähän suvussakin, mutta olen hirveä jahkailija. Saatan jahkailla päivä- tai viikkokausia niin pienten kuin suurten valintojen äärellä. Juuri tämän takia en tykkää esimerkiksi vaatteiden ostamisesta.

lue myös:

asuntohaaveita

mitä ihonhoitotuotteita käytän?

lempilaukku – balmuir estelle shopper

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi ajattelin-tanaan hopsoa oma-elama

ALKOHOLITONTA, KIITOS!

americanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-1.jpg

*Yhteistyössä Raflaamon kanssa

Lauantai on bilepäivä! Vai onko?

En muista, milloin viimeksi olisin humaltunut tai ollut darrassa. En juo humalahakuisesti, sillä en pidä siitä, millainen olo minulle tulee useamman juoman jälkeen – enkä etenkään perusta seuraavana päivänä vaivaavasta huonosta olosta.

90% Instagram Storyissani näkyvistä cocktaileista on mocktaileja. Minulla ei ole mitään alkoholijuomia vastaan – rakastan raikasta aperol spritziä kuumana kesäpäivänä, pirskahtelevaa rieslingiä ja mehevää punaviiniä risoton kera. Minulle riittää kuitenkin mainiosti yksi lasillinen ruoan kanssa kokonaisen pullon sijaan. Nykyisin valitsen yhä useammin alkoholittoman juoman, sillä en kaipaa alkoholia sen itsensä vuoksi ja tiedän, että yksikin alkoholiannos vaikuttaa unenlaatuun. Monesti mieleni tekee jopa enemmän mocktailia kuin cocktailia.

En ole koskaan pitänyt vahvojen alkoholijuomien mausta. Pidän kepeän sitruksista ja raikkaista cocktaileista, joissa alkoholi on vain sivujuonne. Siksi tykästyinkin nopeasti mocktaileihin: ne kun ovat täydellisiä sellaisenaan.

americanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-3.jpgamericanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-7.jpgamericanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-2.jpgamericanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-4.jpg

Mocktaileissakin on kuitenkin eroja. On väärä olettamus ajatella, että alkoholiton juoma olisi automaattisesti hyvänmakuinen. Liian monet kerrat olen hörppinyt sitruunalla ryyditettyä mocktailia, jossa ei ole makeudesta saatikka muista nyansseista tietoakaan. Toisinaan juoma on ollut vetistä litkua. Ja ei, se, että sekoittaa mehua ja vissyvettä ei yleensä riitä herkulliseen mocktail-elämykseen. Tylsimmillään mocktail tarkoittaa sitä, että saat alkoholittoman version mojitosta. Great imagination.

Onneksi ilmassa on muutoksen tuntua. Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt ja terveysbuumin myötä mocktailien kysyntä on kasvanut, mikä on huomattu myös Helsingissä. Nykyisin asiansa osaavista baareista löytyy jo oma mocktail-listansa tai vähintään mocktail-versiot tarjolla olevista cocktaileista ovat mahdollisia.

Osallistuin viime viikolla American Barissa hauskaan mocktail-kouluun, jossa opettelimme mocktailien valmistamista. Workshop oli todella kiinnostava ja opettavainen: tähän asti olen juonut vain muiden valmistamia mocktaileja, mutta mocktail-koulun myötä ymmärsin, että tyylikkäistä ja hyvänmakuisia mocktaileja voi valmistaa helposti myös itse kotona. Baarimikko Villen johdolla pääsimme paitsi seuraamaan cocktailien tekoa ja maistamaan erilaisia cocktaileja myös itse valmistamaan omat juomamme.

Hyvän mocktailin matematiikka on lopulta yksinkertainen: onnistuneeseen juomaan tarvitaan…

…sopivasti makeutusta (sokeri / hunaja / siirappi)

…sopivasti hapokkuutta (esimerkiksi sitruuna / lime / greippi)

…maku, joka nostetaan esille (esimerkiksi marjat / mehu / yrtit)

Näiden lisäksi tulee panostaa tuoreisiin raaka-aineisiin, joka on kaiken A ja O. Tuoreet marjat ovat jo itsessään niin mahtavan makuisia, että on selvää, että niistä saa aikaan maukkaan drinkin oikeilla höysteillä! Makupareja voi lähteä yhdistelemään omien mieltymysten mukaan rohkeastikin ja kokeilla asioita, jotka eivät tulisi ensimmäisenä mieleen: esimerkiksi ripotella mustapippuria drinkin päälle.

Oma suosikkini maistelemistamme drinkeistä oli viehkeä Vogue, joka saa inspiraationsa Cosmopolitanista. Punaisia viinimarjoja sisältävä juoma on maultaan samaan aikaan suloisen täyteläinen ja raikas. Ja tämä mocktail oli myös äärettömän helppoa valmistaa kotona! En raaskisi hankkia ainakaan ensimmäisiin mocktail-kokeiluihini paljon kalliitta raaka-aineita, joten siksi drinkki oli mitä täydellisin aloittelijalle: juoma sisältää sokerisiirappia, tuoretta sitruunamehua, karpalomehua ja tuoreita punaherukoita. Voit napata Vogue-mocktailin reseptin talteen täältä.

Mocktail-koulu osoitti, ettei hyvään mocktailiin siis vaadita paljon! Mikäli mocktailit kiinnostavat ja haluat aloittaa mocktailien maistelun baarista, jossa drinkit valmistetaan pieteetillä, suosittelen suuntaamaan American Bariin tai johonkin toiseen Raflaamon ravintolaan – esimerkiksi Loisteessa voi nauttia kesäaikaan mocktailin lisäksi hienosta näköalasta Helsinkiin. Raflaamon ravintoloissa mocktailien hinnat ovat myös erittäin kohdillaan: mocktailit maksavat seitsemän euroa.

Kun on kerran hyvää mocktailia maistanut, ei tee mieli juoda yhtäkään väljähtänyttä mojito-mocktailia! Siksi aionkin ottaa itselleni mission: mikäli saan vielä ravintolassa tai baarissa eteeni vetisen juoman, annan palautetta, sillä sitä kautta me kaikki pääsemme nauttimaan maistuvista mocktaileista.

americanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-8.jpgamericanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-5.jpgamericanbartorni-mocktail-helsinki-sundayblondie-6.jpgKuvat minusta: Kathrin Deter / Luminoucity

lue myös:

helsingin bliniviikot alkoivat!

illallinen kasvissyöjän tapaan – ravintola kaarna

kesä terassilla – tapas barcelona

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

hyvinvointi mieli ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma