PARHAAT VEGAANISET KUPPIKAKUT

Sunday Blondie

 

Kääk, miten pimeiksi päivät käyvät! Itseäni iltojen hämäryys ei ole vielä häirinnyt, sillä pimeydessä on myös jotakin tunnelmallista. Kyntiläkausi on startattu ja villasukat kaivettu esiin – vain kaakaomuki puuttuu.

Hygge-syksyyn kuuluu myös olennaisesti leipominen. Leivon melko harvoin, vaikka rakastankin leipomista: erilaiset suklaakeksit, browniet, pullat, piirakat ja juustokakut ovat suosikkejani. Tai siis, oikeastaan mitkä tahansa leivonnaiset, sillä leivonta on aina hauskaa!

Tavoitteenani on testata jatkossa yhä enemmän vegaanisia leivontareseptejä. Olen ihastellut jo vuosia Brooklyn Bakeryn vegaanisia kuppikakkuja ja pohtinut, että niitä olisi hauskaa leipoa kotonakin. Kokeilin jonkin aikaa sitten vegaanisten kuppikakkujen leipomista, ja lopputuloksesta tuli mielestäni vähintään yhtä hyvä kuin ”normaaleista” kuppikakuista. Omasta mielestäni vegaaniruoan ei tulisi olla kompromissi tai huonompaa kuin sekaaniruoan.

Ohje on yksinkertainen, eikä tällä voi mennä vikaan! Nämä vegaaniset kuppikakut sopivat niin illanistujaisiin kuin rentoihin koti-iloihin. Kokeile kokonaan vaniljaisia tai suklaisia kuppikakkuja tai suklaamuffineita vaniljakuorrutteella ja toisin päin! 

 

 

Vegaaniset suklaakuppikakut (12 kpl)

2,5 dl kauramaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1,5 dl sokeria

1/2 tl suolaa

1/2 tl vaniljajauhetta

2 rkl (tummaa) kaakaojauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

 

Suklaakuorrute

100g vegaanista margariinia 

2 tl tummaa kaakaojauhetta

5 dl tomusokeria

2 rkl kauramaitoa

 

Vegaaniset vaniljakuppikakut (12 kpl)

2,5 dl kauramaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1,5 dl sokeria

1/2 tl suolaa

1/2 tl vaniljajauhetta

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

 

Vaniljakuorrute

100g vegaanista margariinia 

1/2 tl vaniljajauhetta

1 tl vaniljasokeria

5 dl tomusokeria

2 rkl kauramaitoa

 

Täytä muffinipellin kolot muffinivuoilla tai käytä kahta tavallista paperivuokaa päällekäin ja asettele vuoat uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita kauramaito, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Lisää jauhot, (kaakaojauhe), leivinjauhe ja ruokasooda nesteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsyneet. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vatkaa margariini, vaniljajauhe + vaniljasokeri / kaakaojauhe ja puolet tomusokerista sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää loppu tomusokeri sekä kauramaito ja sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele tuoreilla marjoilla. Säilytä valmiit kuppikakut jääkaapissa.

 

 

lue myös:

vegaaniset suklaaproteiinipallot

 

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentit

mariamm (Ei varmistettu)

No nammm! Nämä lähtee heti ens viikonloppuna testiin! Myös suklaapallot tms voisi olla kivoja kuorrutteen päällä, vaikka ei yhtä raikkaita kuin marjat.... :)

Kommentoi