PIENIÄ OIVALLUKSIA PARISUHTEESTA

ystavanpaiva-valentinesday-parisuhdevinkit-sundayblondie-1.JPG

 

Iloista ystävänpäivää! Joko olette saaneet annostuksen vaaleanpunaista romantiikkaa ällötykseen asti?

Meillä Suomessa ystävänpäivä on ollut aina sananmukaisesti ystävyyden juhla, kun taas Jenkeissä korostetaan rakkautta valentine-sanan vuoksi. Mutta on söpöstely hiipinyt viime vuosina tänne pohjolaankin: kauppojen hyllyt tuntuvat täyttyneen sydämenmuotoisista suklaarasioista.

Olemme seurustelleet poikaystäväni kanssa kolme ja puoli vuotta. Koskaan ennen en ole tuntenut oloani näin vapautuneeksi parisuhteessa: tunnen, että voin aidosti suunnitella tulevaisuutta vieressäni istuvan tyypin kanssa. Uskallan kertoa avoimesti unelmistani ja peloistani. Koen, että voimme jakaa kaiken keskenämme, niin ilot kuin surut. 

Olen aina ajatellut, että parisuhteen tulisi olla asia, joka antaa iloa ja energiaa elämään. Parisuhdetta ei kannata kuitenkaan ottaa itsestäänselvyytenä: ihmissuhteet vaativat aina panostusta siinä missä itsensä kehittäminen, työelämä tai terveelliset elämäntavat. Näiden ajatusten pohjalta listasinkin kuusi oivallusta, jotka olen oppinut parisuhteesta kuluneiden vuosien aikana:

Panosta itseesi. Omasta hyvinvoinnista, ihmissuhteista ja ulkonäöstä huolehtiminen heijastuu myös parisuhteeseen. Kun tunnet itsesi kauniiksi ja itsevarmaksi, olosi on energinen ja arki tuntuu mukavalta, jaksat antaa aikaa myös puolisollesi. Itse olen ollut aina sitä mieltä, että molempien on hyvä viettää aikaa myös yksikseen tai omien ystävien parissa. Yhdessäolo esimerkiksi viikon erilläänolon jälkeen tuntuu erityisen ihanalta.

Panosta yhteiseen aikaan. Yhteiseen aikaan kannattaa panostaa – niin aktiiviseen kuin passiiviseen. Aktiivista yhdessäoloa voi olla esimerkiksi treffi-ilta kaupungilla illallisen merkeissä, passiivista aikaa yhteinen lukuhetki kotisohvalla arki-iltana. Välillä kannattaa pyrkiä ulos tutuista arkiympyröistä: jos vietätte paljon aikaa kotona, lähtekää kaupungille elokuviin tai kahville. Kahdenkeskiset matkat ovat luksusaikaa parisuhteelle: silloin voi keskittyä aidosti toiseen, kun tutut kuviot, ihmiset ja työt kaikkoavat mielestä uudessa ympäristössä.

 

ystavanpaiva-valentinesday-parisuhdevinkit-sundayblondie-2.JPG

ystavanpaiva-valentinesday-parisuhdevinkit-sundayblondie-3.JPG

 

Harrastakaa yhdessä. Yhteinen harrastus on mahtava tapa viettää aikaa yhdessä ja nauttia toisten seurasta. Meillä ei ole varsinaisesti yhteistä harrastusta, mutta käymme kerran viikossa yhdessä lenkillä, joko juoksemassa tai kävelemässä. Vaikka käymme arkisin eri kuntosaleilla treenaamassa, riittää salilla treenaamisesta paljon yhteistä juteltavaa. Kiinnostus liikuntaan ja hyvinvointiin yhdistää meitä niin tekemisen kuin ajatustenvaihdon kautta.

Puhu kauniisti. Anna kehuja puolisollesi – ja kehu puolisoasi myös muille ihmisille. Jos nalkutat puolisollesi ja kerrot hänestä aina kurjimmat puolet kavereillesi, voit olla varma, että negatiivisuus heijastuu myös parisuhteeseenne. Kehu aidosti ja tarkoita sitä, mitä sanot. Kehun usein poikaystävääni komeaksi sekä hänen asuvalintojaan. Ja kyllä asioista saa nalkuttaakin – mutta senkin voi tehdä kivalla tavalla, syyllistämisen sijaan esittämällä kehitysehdotuksia. 

Kosketa. Pussaamme toisiamme joka aamu töihin lähtiessämme, ja pussaamme joka ilta taas kotona kohdatessamme. Itse olenkin sitä mieltä, että koskaan ei voi pussata liikaa! Halailemme paljon. Olen aina kaivannut paljon kosketusta, ja olen onnellinen, että olet yhdessä tyypin kanssa, jolle läheisyys on luontevaa. 

Puhukaa kaikesta. Itseä harmittavista tai pelottavista asioista puhuminen on toisinaan vaikeaa. Toisinaan voi olla vaikeaa jopa sanallistaa omaa pahaa oloa. Mutta yrittäminenkin palkitaan! Älä sulje tunteita sisääsi. Miten kumppanisi voisi tietää tekevänsä jotakin väärin, jos et sano sitä ääneen? Älä pelkää riitelyä tai toisen suuttumusta: negatiivisten tunteiden osoittaminen ja purkaminen on osa parisuhdetta.

 

ystavanpaiva-valentinesday-parisuhdevinkit-sundayblondie-4.JPG

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *