RAKENNUSLUPA HYVÄKSYTTY!

 

Otsikko kertoo jo olennaisen: pääsiäisviikolla rakennuslupamme meni läpi, ja nyt rakentaminen voi alkaa!

Rakennusluvan saamiseen – tai pikemminkin sen hakemiseen – kului aikaa enemmän kuin olimme alunperin ajatelleet. Vielä marraskuussa, talokauppakirjat allekirjoitettuamme elimme siinä uskossa, että saisimme jätettyä tarvittavat paperit Espoon rakennusvalvonnalle jo ennen joulua, mutta toisin kävi. Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, rakennusluvan valmistelun aikana muutamat rakennusmääräyksiin liittyvät lisäselvitykset veivät oman aikansa. Tämä lienee aika normaalia, koska mukana projektia työstämässä ovat arkkitehti, pääsuunnittelija, me rakennuttajina sekä Espoon rakennusvalvonta, joka varmistaa, että kokonaisuus on suunniteltu rakennusmääräyksien mukaan.

Tämän takia saimme jätettyä rakennuslupahakemuksemme rakennusvalvontaan lopulta helmikuussa. Tiesimme jo etukäteen, että rakennusluvan käsittely kestää Espoossa yleensä 2–3 kuukautta, ja sen verran meidänkin hakemuksemme käsittelyyn kului.

Maaliskuun lopulla saimme tiedon, että rakennuslupahakemuksemme on käsitelty ja että se olisi menossa läpi. Ennen kuin saatoimme juhlistaa, odotimme vielä kahden viikon valitusajan yli. Käytännössä oli selvää, että kukaan ei projektista valittaisi. Nyt lupa on lainvoimainen, joten uskallamme tuulettaa!

Ja nyt tontilla alkaa tapahtua! Tällä viikolla tontillamme käynnistyvät maatyöt. Ensimmäisenä on vuorossa liittymän teko tontille, maahan jääneiden kantojen poisto ja pohjatöiden tekeminen perustuksia varten.

Juhannusviikolla alkaa Kannustalon osuus, kun valmiit elementit toimitetaan tontillemme ja talo pystytetään. Juhannuksena tontillamme seisoo siis jo talo! Se tuntuu aivan käsittämättömältä. Siitä kuluukin sitten enää puoli vuotta, ja pääsemme muuttamaan valmiiseen kotiimme. <3

Asumme vain kilometrin päässä tontistamme, mikä on erittäin kätevää, sillä tarvittaessa voimme käydä seuraamassa rakentamisen etenemistä vaikka päivittäin!

 

 

lue myös:

kodin pintamateriaalit

keittiösuunnitelmia

talokaupat tehty – tästä kaikki vasta alkaa

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *