KEITTIÖSUUNNITELMIA

Kuva: Puustelli

 

Kun keskustelen taloprojektistamme ystävieni tai tuttujeni kanssa, monet huokaisevat jossakin vaiheessa keskustelua ihastuksesta: Te varmaan mietitte jo paljon talon sisustamista!

No, itse asiassa en ole uhrannut asialle vielä montakaan ajatusta. Juu, tottahan toki minulla on Pinterestissä omat unelmakansioni, mutta niillä ei ole välttämättä mitään tekemistä tulevan todellisuuden kanssa (ihan jo senkin takia, että unelmakansioni vilisevät ihania, pöyristyttävän kalliita design-tuotteita).

Sisustusasiat alkoivat pyöriä päässäni ensimmäisen kerran ennen joulua, kun aloimme hioa keittiösuunnitelmia ja kävimme keittiötapaamisessa Puustellilla. Koko tapaaminen tuntui jokseenkin hullulta: samaan aikaan kun painimme talomme piirrustusten ja sen kanssa, miten valitsemamme talo sopisi tontillemme, olimme jo valitsemassa kotiimme keittiötä!

Olin ihastellut kuluneen vuoden aikana niin sisustuslehtien sivuilla kuin somessa näkyviä kuvia moderneista mustista keittiöistä. Ajatus mustasta keittiöstä houkutti, sillä väri tuntui raikkaalta. Musta keittiö tuo mukavasti kontrastia vaaleaan sisustukseen!

Pyörittelimme ajatusta mustasta keittiöstä yhdessä mieheni kanssa ja katselimme kuvia Pinterestistä. Minä haaveilin puisista kaapistoista, mutta niiden toteutus olisi mennyt sen verran reippaasti yli budjettimme, että luovuin ajatuksesta (ehkä sitten joskus tulevaisuudessa). Koska kodistamme tulee kokonaisuudessaan hyvin vaalea ja yhdistetty keittiö ja olohuone muodostavat suuremman yhtenäisen tilan, pohdimme, että musta keittiö voisi tuoda sopivasti modernia ilmettä kokonaisuuteen. Mustat kaapistot ja saareke sopisivat myös hienosti yhteen mustan kevyttakan kanssa, jota kaavailimme olohuoneeseen.

Pallottelimme ajatusta keskenämme, ja päätimme jo kertaalleen, että musta keittiö it is. Mitä pidempään asiaa makustelimme, sitä epävarmemmiksi kuitenkin tulimme. Miten pahasti sormenjäljet näkyisivät mustista kaapinovista? Kokisiko trendiväri inflaation jo parin vuoden päästä – ja kyllästyisikö siihen itse? Mutta ennen kaikkea: Olisiko musta keittiö todella meidän juttumme?

 

Kuva: Puustelli

 

Kuvat: Puustelli & Puustelli

 

Kuva: Puustelli

 

Kuten huomaatte, tässä postauksessa on kuvia ainoastaan valkoisista keittiöistä. Niistä voittekin päätellä, minkälaiseen kokonaisuuteen lopulta päädyimme!

Vielä muutama päivä ennen Puustellille menoa pyörittelimme ajatusta mustan ja valkoisen yhdistelmästä: esimerkiksi mustista kaapistoista ja valkoisesta saarekkeesta tai toisinpäin. Lopulta päädyimme kuitenkin ratkaisuun, joka oli molempien mielestä toimivin: valkoisiin, mattapintaisiin kaappeihin ja muutamaan mustaan yksityiskohtaan (liesi, uuni, hana). Tämä ilme tuntui kaikista raikkaimmalta ja meidän silmäämme miellyttävältä vaihtoehdolta. Jotain oikeasta valinnasta kertoi myös se, että päätöksen jälkeen mielen valtavasi rauha.

Kun päätös keittiön värimaailmasta oli tehty, oli edessä enää lopullisten materiaalien valinta. Tapaaminen Puustellin kanssa sujui nopeasti ja vaivattomasti, ja saimme tehtyä päätökset sutjakasti.

Tulevassa keittiössämme on mukavasti tilaa kaikelle. Kaappitilaa on runsaasti niin seinustalla kuin saarekkeessa, mausteet tulevat kätevään vetolaatikkoon ja roskikseen mahtuvat niin sekajäte, biojäte, muovi, pahvi kuin metalli. Saarekkeeseen valitsemamme Bora-liesituuletin tuo avaruutta keittiöön perinteisen kattoon asennettavan liesituulettimen sijasta. Lopputulos on minimalistisen tyylikäs ja moderni – eli juuri sellainen, kuin toivoimmekin.

Puustelli-tapaamisessa valitsimme myös wc:n, kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen, eteisen, makuuhuoneen ja vaatehuoneen kaapistot. Näissäkin etenimme perinteisellä linjalla, eli valkoista on luvassa kaikkiin huoneisiin.

Seuraavaksi vuorossa olisi Kannustalon saunatoimittajan tapaaminen ja saunan materiaalien valinta. Meillä on jo melko selkeä käsitys siitä, minkälaisen saunan haluamme – mutta katsotaan,minkälaiseen lopputulokseen päädymme!

 

lue myös:

talotoimittajan valinta

puut kaatuvat: tontti alkaa hahmottua

meistä tulee talonrakentajia!

Kommentit (3)
 1. Ani / Naked Truth
  15.1.2020, 17:49

  Iiiks miten jännittävää! Ja hei, en osaisi kuvitella sua mustassa keittiössä! 😀 Oot niin vaalean värimaailman ihminen kun olla voi.
  Aivan upea keittiö tulossa, en malta odottaa että päästään teidän uuteen, ihanaan kotiin kyläilemään. <3

 2. Mustan keittiön kanssa viisi vuotta eläneenä:
  ”Miten pahasti sormenjäljet näkyisivät mustista kaapinovista?” No aika hiton pahasti!

  Nämä kuvat on niin sun ja varmasti myös Henrin näköiset ja tuo sun kuvailema ratkaisu kuulostaa todella hyvälle! Jaiks! <3

  1. Haha! No juuri tuota puolta mekin mietittiin :–D No, näkyypä valkoisessakin varmasti jos jonkinmoiset jäljet, kaikissa vaihtoehdoissa on omat hyvät ja huonot puolensa…

   Mutta tosiaan, kyllä tästä keittiöstä tulee varmasti meidän näköinen <3 Siellä sitten hostaan teille jonkun ihanan brunssin, hih!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *