TALOKAUPAT TEHTY – TÄSTÄ KAIKKI VASTA ALKAA

 

Marraskuussa se päivä koitti: useita viikkoja kestäneen suunnittelun ja lopullisten neuvottelujen jälkeen kirjoitimme nimemme paperiin ja teimme talokaupat Kannustalon kanssa. Hurraa!

Ihastuimme jo taloprojektin alkuvaiheessa Kannustalon moderniin Harmaja-mallistoon. Löysimme nopeasti valikoimasta mieleisemme talomallin, josta pienillä muutoksilla muovasimme juuri meille sopivan ja tarpeisiimme vastaavan kodin.

No, ei sitten muuta kuin valmista talopakettia odottelemaan? Ehei! Tästä tiemme talonrakennustaipaleella vasta alkaa.

Viimeiset kaksi kuukautta olemme pyöritelleet talomme pohjapiirrosta pääsuunnittelijan ja Kannustalon välillä. Pääsuunnittelija vastaa siitä, että rakennussuunnitelma ja erityissuunnitelmat muodostavat kokonaisuuden, joka täyttää rakennusvalvonnan vaatimukset, jotta rakennuslupa heltiää.

Matkan varrella onkin käynyt ilmi useita asioita, joita emme osanneet ottaa aluksi huomioon. Esimerkiksi se, että mikäli terassilta on yli 70cm pudotus nurmikolle, tulee sille asentaa kaiteet. Että jokaiseen makuuhuoneeseen on järjestettävä tuuletusikkuna. Että pääsisäänkäyntiin on jätettävä varaus liikuntarajoitteisille. Että autolle on varattava seitsemän metriä kääntötilaa katokseen ajettaessa.

Tämänkaltaisia asioita olemme pyöritelleet edestakaisin viime ajat. Huomaan, että alan tulla malttamattomaksi: kohta pitäisi jo saada piirustukset eteenpäin, jotta keväällä päästään aloittamaan!

Kun piirustukset ja suunnitelmat ovat pääsuunnittelijamme, Kannustalon ja meidän osaltamme valmiit – toivottavasti tammikuun aikana – toimitetaan ne Espoon rakennusvalvontaan hyväksyttäviksi. Rakennusluvan käsittelyaika vaihtelee paikkakunnittain – Espoossa käsittely kestää yleensä pari kuukautta. Toivon mukaan suunnitelmamme hyväksytään siten, että pääsemme aloittamaan huhtikuussa maatyöt tontillamme.

Talvi kuluu meidän osaltamme pitkälti suunnitelutöissä ja erilaisten valintojen tekemisessä. On päätettävä keittiön sekä saunan ulkoasu ja ylipäätään tehtävä materiaalivalinnat koko asuntoon. Tehtävä kymmeniä tai jopa satoja erilaisia valintoja aina seinien väristä kaappien vetimiin ja valaisinten sijoitteluun. Onko valitsemamme määrä spottivaloja tarpeeksi? Miten pistorasiat sijoitellaan? Onnistummeko pysymään budjetissamme, kun yllättäviä muutoksia tulee vastaan?

Sisustuslehdet ja Pinterest ovat olleet kovassa käytössä. On yllättävän haastavaa miettiä, mistä itse pitää, mitä kotiinsa haluaisi, miten pysyttäisiin budjetin rajoissa ja miten luotaisiin koti, joka kestää aikaa. Odotan jo innolla, että pääsemme keskustelemaan ajatuksistamme Kannustalon sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa, jolla on silmää näille asioille ja vuosikymmenten kokemus suomalaisten kotien sisustuksen suunnittelemisesta.

Tällä hetkellä olemme siis odottavaisin mielin. Vielä ei osaa ihan kuvitellakaan, mitä kaikkea meillä on edessämme – mutta hiljaa hyvä tulee, eikö vain.

 

lue myös:

talotoimittajan valinta

puut kaatuvat: tontti alkaa hahmottua

taloprojektin ensivaiheet: tila tontiksi ja purkulupa

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

koti sisustus ajattelin-tanaan remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *