TALOTOIMITTAJAN VALINTA

 

Yksi merkittävimmistä asioista (muuttovalmiin) talon rakentamisessa on talotehtaan valinta. Meille oli jo alusta asti selvää, että haluaisimme talopakettimme Kannustalolta. Kävimme kuitenkin tapaamassa useampaa talotehdasta, sillä on hyvä olla kartalla siitä, minkälaiseen hintaan eri talotehtaat tarjoavat talopakettejaan, ja mitä eri talotehtaiden toimitukset pitävät sisällään. Talotehtaita on useita kymmeniä – muuttovalmiita taloja toimittavista tehtaista tunnetuimmat lienevät Kannustalo, Designtalo ja Kastelli.

Olin jo muutaman vuoden ajan bongaillut Kannustalon rakentamia taloja sisustuslehdistä ja ihastunut upeaan Harmaja Saimaaseen Mikkelin asuntomessuilla kesällä 2017. Minulle jäi asuntomessukohteesta laadukas ja huoliteltu fiilis: talo oli valmistettu ajatuksella viimeisimpiäkin yksityiskohtia myöten. Mitä useammassa Kannustalossa olen päässyt vierailemaan, sitä enemmän tämä tunne on vahvistunut.

Ja vaikutti valintaan myös toinen seikka: mieheni on kotoisin Kannuksesta, ja hänelle Kannustalo oli jo entuudestaan tuttu yritys, mikä teki valinnasta vielä yksinkertaisempaa. Meistä oli tietysti mukavaa kannattaa mieheni kotikonnuilta tuttua talotehdasta.

Kannustalolta löytyy kattava valikoima laadukkaita valmistaloja, joiden joukosta löytyy useita messuvoittajia. Kannustalolla on yhdeksän erilaista talomallistoa: Onnela, Ainola, Vihervaara, Aurora ja Rauhala edustavat perinteisempää tyylisuuntausta, kun taas Pohjanmaa, Lato, Harmaja ja Fregatti ilmentävät modernimpaa suunnittelua.

Ihastuimme Harmajan selkeään designiin, jonka tuntui myös istuvan hyvin tonttimme asuinalueelle. Lato ja Fregattikin tuntuivat houkuttelevilta vaihtoehdoilta, mutta jostain syystä meille tuli tunne, että tämä talomalli ansaitsisi enemmän tilaa ympärilleen. Olimme jo ennen talotehtaan valintaa pohtineet pulpettikattoa, ja kenties tämänkin takia juuri vinokattoiset Harmajat jäivät mieleemme.

 

 

Tapasimme Kannustalon edustajan jo pian toukokuisten tonttikauppojemme jälkeen, ensimmäisen kerran kesäkuussa. Tämän jälkeen jatkoimme talopohjan valintaa keskenämme mieheni kanssa ja hän oli yhteydessä Kannustalon edustajaan puhelimitse sekä sähköpostitse. Nyt, lokakuun lopulla olemme vihdoinkin siinä pisteessä, että kirjoitamme ensi viikolla talokaupat Kannustalon kanssa.

Alkufiiliksemme Kannustalosta on ollut mitä mainioin. Asiointi talotehtaan kanssa on ollut vaivatonta ja nopeaa. Löysimme valmistaloista lopulta nopeasti meitä miellyttävän pohjan, johon meidän ei tarvinnut tehdä juuri mitään muutoksia. Tämä on tietysti plussaa niin talotehtaalle kuin asiakkaalle: mitä vähemmän muutoksia, sen sujuvampaa, ja sen mukavampaa.

Talokauppojen jälkeen olemme jälleen yhden askeleen lähempänä unelmaamme. Vaikka tontilla on tullut käytyä useampaan otteeseen, ja talopohjaa tuijoteltua tuntitolkulla, en vieläkään aivan tajua, mitä olemme tekemässä. Talvi sujuukin pitkälti suunnitteluun, ja keväällä toivon mukaan saamme elementit tontille!

 

 

lue myös:

taloprojektin ensivaiheet: tila tontiksi ja purkulupa

puut kaatuvat: tontti alkaa hahmottua

kodin pintamateriaalit

FOLLOW ME ON FACEBOOK / INSTAGRAM / PINTEREST

koti sisustus ajattelin-tanaan trendit
Kommentit (6)
  1. Ihana seurata teidän projektia! Olemme itsekin miettineet talon rakentamista mieheni kanssa ja tuollainen muuttovalmis olisi meillekin täydellinen. Ehkäpä mekin rohkenemme joku kaunis päivä rakentajiksi.😍

    1. Kivaa, että seurailet projektimme etenemistä <3 Muuttovalmiit kodit ovat kyllä nykyään tosi suosittuja! Meille tämä oli täydellinen vaihtoehto, koka kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta rakentamisesta 🙂

  2. Heii mul kävikin mielessä, että onkohan Kannustalo Henrin huudeilta kun kuulin sun yhteydessä yrityksestä ekan keran. 🙂 Vitsi mä en malta odottaa lopputulosta!!!

    1. No sieltähän se! Ihan Henrin kodin läheltä <3 Ajetaan / pyöräillään monesti Kannustalon tehtaan ohitse Kannuksessa käydessä, kun se on salimatkan varrella :–D Ja I know, en malta mäkään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *