20 sarjatärppiä kesäkuuhun 2023

Suosikkiasia: kesä. Ja sarjat. Ja kesäsarjat.

Sarjat kesäkuu 2023
Kuvat: Netflix, HBO Max, Apple TV+, Disney+

Kaunista kesäkuuta! En jaksa sitä lässytystä, että ”eihän kesällä kukaan katso sarjoja, pitää nauttia valosta ja lämmöstä ja hengailla ulkona ja käydä uimassa ja blaah blaah blaah”. Minä katson ainakin! Toinen asia on, tuleeko kesällä mitään järkevää katsottavaa. Kesäkuussa ainakin nämä (siitä, ovatko kaikki katsomisen arvoisia voidaan toki keskustella):

Deadloch / Amazon Prime / 2.6.

Aussisarja yhdistää synkältä vaikuttavan rikosmysteerin ja komedian. Vaikuttaa ihan pätevältä. Sellaiselta sopivan leppoisalta kesäsarjalta, johon voi sitoutua kahdeksaksi jaksoksi ja sitten unohtaa koko homman.

Shiny Happy People: Duggar Family Secrets / Amazon Prime / 2.6.

Olen katsonut pari jaksoa tätä dokkaria, ja koko homma on kamaluudessaan vähän nyrjäyttänyt mieltäni. En tajua, miten löytyy niin paljon ihmisiä, jotka ”kristinuskon” (tai uskonnon ylipäänsä) varjolla alistavat, pahoinpitelevät ja hyväksikäyttävät. Sarja lähtee 19 Kids and Counting –realitysarjastaan tunnetusta Duggarin perheestä, mutta laajenee käsittelemään Institute in Basic Life Principles -nimistä fundamentaalikristillistä järjestöä, jonka kiiltokuvamaiseksi esimerkkitapaukseksi perhe nostettiin. Dokkari on samaa kulttimaista kauhukamaa kuin Netflixin viimevuotinen Keep Sweet: Pray and Obey. Tarkoittaa siis sisältövaroituksia ainakin väkivaltaan ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

The Idol / HBO Max / 5.6.

Mitähän tästä sanoisi? Ei tee mieli katsoa. Kaikki mitä olen sarjasta lukenut, viitaa siihen että on misogynististä roskaa, joka yrittää piilottaa misogyniansa ”kritiikin” ja ”satiirin” alle. Fuck that. Mutta… tietysti ennakkokohu on myös herättänyt kiinnostukseni. Koska miten kamala tämä muka oikeasti on? Ainakin Rolling Stonen mukaan toksisempi ja paljon kamalampi kuin mitä olet kuullut. Hmmmmm.

Barracuda Queens / Netflix / 5.6.

Ruotsalainen The Bling Ring? Ei kai siinä. Laitetaan tämäkin pätevien kesäsarjojen listalle.

”Varakkaassa tukholmalaislähiössä asuvat nuoret naiset ajautuvat korviaan myöten velkoihin ja päätyvät ryöstämään naapureidensa asuntoja”.

Viisi valittua / HBO Max / 9.6.

Suomi mainittu! Sanna Marinista voi tietysti olla montaa mieltä, mutta kukaan tuskin voi väittää, ettei hän olisi ollut loisteliasta PR:ää Suomelle. Eipä niistä edellisistä hallituksista tehty HBO-dokkareita.

The Crowded Room / Apple TV+ / 9.6.

Tämä tähtien (Tom Holland, Amanda Seyfried ja Emmy Rossum) täyttämä psykologinen trilleri on saanut melko heikon vastaanoton kriitikoilta, mutta toiminee murhamysteerin ja psykologisen jännityksen tarpeeseen.

”A psychological thriller set in Manhattan in the summer of 1979, when a young man is arrested for a shocking crime—and an unlikely investigator must solve the mystery behind it”.

Bloodhounds / Netflix / 9.6.

Hieman k-draamaa kesäkuuhun?

”Kaksi nuorta nyrkkeilijää ja hyväntahtoinen rahanlainaaja yhdistävät voimansa kukistaaksene armottoman kiskurin, joka vaanii rahavaikeuksissa rypeviä tyhjätaskuja”.

Housut pois! / Disney+ / 14.6.

I come back stronger than a ’90s trend.

(Kyllä, jatkaa ysärin Housut pois! -leffan tarinaa. Alkuperäiset näyttelijät ja kaikkea.)

Glamorous / Netflix / 22.6.

”Aloitteleva somevaikuttaja Marco saa unelmatyöpaikan meikkimogulilta. Siitä käynnistyy häikäisevä kasvutarina, joka on täynnä työelämän kaaosta ja romanttisia haasteita.”

Secret Invasion / Disney+ / 21.6.

Marvel on edennyt Phase Fiveen, mikä tarkoittaa taas uusia sarjoja leffauniversumista tutuille hahmoille. Secret Invasionissa Samuel L. Jackson palaa MCU:n rooliinsa Nick Furyna, joka kohtaa muotoaan muuttavia avaruusolioita. Mukana myös Cobie Smulders, Emilia Clarke, Olivia Colman, Martin Freeman ja Don Cheadle.

Hijack / Apple TV+ / 28.6.

Sori vaan, Idris Elba, toivon sinulle kaikkea hyvää, mutta en aio katsoa tähdittämääsi minisarjaa. Siinä kaapataan lentokone, ja kaikki sarjat, joissa lentokoneessa tapahtuu ikäviä asioita ovat hyvin vahvasti allekirjoittaneen ÄLÄ KATSO!!! -listalla.

Hillsong: A Megachurch Exposed / HBO Max / 29.6.

Lisää paljastusdokkareita ikävistä uskonnollisista yhteisöistä. Hillsong tunnetaan skandaalien ja väärinkäytöksien lisäksi julkkisjäsenistään. Muun muassa Justin Bieberin ja Chris Prattin tiedetään käyneen kirkon jumalanpalveluksissa.

Jatkuvat sarjat

Manifest, kausi 4, vikat jaksot / Netflix / 2.6.

Halleluja, nytkö tämä sarja loppui? Menen spoilaamaan itseltäni että mikä homma. Kai vikassa jaksossa paljastuu kuka mitä miksi mitä hittoa??

… okei yritin spoilata. En ymmärtänyt mitään! Maagisia safiireja ja maailmanloppuja? Ei näköjään riittänyt, että pohjatietona oli pilottijakso (heh, pilotti). Sen ihan vikan spoilerin ymmärsin. Tai siis että miten sarja loppuu. Ja… hmmm… selkee? Fly high, Manifest, en koskaan edes yrittänyt ymmärtää sinua.

Never Have I Ever, kausi 4 / Netflix / 8.6.

Viimeinen kausi — jokohan mun pitäisi aloittaa? Sanon tämän aina kun on tästä sarjasta puhe, mutta en vain pääse yli siitä, että yksi ”lukiolaisista” on yli kolmikymppinen Darren Barnet. Tiedetään, Hollywood gonna Hollywood ja tätä on tehty aina, mutta jotenkin se häiritsee minua erityisen paljon juuri tämän sarjan kohdalla. Ehkä siksi, että Maitreyi Ramakrishnan on yli kymmenen vuotta nuorempi kuin Barnet, joka esittää yhtä hänen ihastustaan.

Black Mirror, kausi 6 / Netflix / 15.6.

Tämä on yksi niistä puhuttelevista ja fiksuista sarjoista, joita minä en vaan saa itseäni katsomaan. Eikö oikea elämäkin ole jo lähes Black Mirror -jaksojen kaltaista pelottavaa teknologista dystopiaa? Tekoäly voi johtaa ihmiskunnan tuhoon ja muuta leppoisaa meininkiä.

The Righteous Gemstones, kausi 3 / HBO Max / 19.6.

Täydellinen kesäsarja! Pähkähullua sekoilua mutta sillai laadukkaasti. Tämäkin on megakirkkojen kritisointia, mutta sellaisessa leppoisassa komediamuodossa, joka ei aiheuta pahaa oloa — toisin kuin Shiny Happy People, Keep Sweet ja oletettavasti Hillsong: A Megachurch Exposed.

And Just Like That…, kausi 2 / HBO Max / 22.6.

Onkohan tämä toisellakin kaudella I’m sorry. I can’t. Don’t hate me –kamaa? Kuinkahan monella miljoonalla saivat Kim Cattrallin mukaan? Samantha saisi sillä rahalla luultavasti aika monta Birkiniä.

The Witcher, kausi 3 / Netflix / 29.6.

Jos ymmärsin YouTube-kommentteja oikein, The Witcher -fanit ovat vihaisia. Netflix ei ilmeisesti ole tehnyt oikeutta The Witcher -kirjoille? Ehkä? En tiedä mistään mitään koska en ole katsonut The Witcheriä, mutta olen kirjafanien puolella. Buu Netflix, shame on you! Respect your actors, respect the source materials, respect your audience (tuota huudeltiin niissä kommenteissa… eli ilmeisesti Henry Cavillista pidetään, itse sarjasta ei?)

Kukkua vai kakkua? kausi 2 / Netflix / 30.6.

Anteeksi nyt vaan, mutta on hyvin huvittavaa että Netflix teki toisenkin kauden asiasta, joka trendasi somessa tyyliin kaksi vuotta sitten.

Tom Clancy’s Jack Ryan, kausi 4 / Amazon Prime / 30.6.

Carry on, John Krasinski. Ramboile pois.

LUE MYÖS:

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (2)
  1. Viisi valittua kiinnostaa, ja Black Mirroria on jo odotettukin! And Just Like That kannattaisi varmaan jättää katsomatta, niin pahasti Sinkkuelämän perintö pilattiin 1. kaudella, mutta voi olla, että 2. kautta tulee kuitenkin sormien välistä vilkuiltua. 🫣

    1. Jännä nähdä, onko AJLT:n tekijät ottaneet mitään opikseen ykköskauden kritiikistä. Vai onko edelleen yhtä iso katastrofi. Ei sillä, että olisin itse katsonut tätä katastrofia, minähän seuraan sarjaa lukemalla jakso recapeja 😀

      Samoin jännä nähdä, kuinka paljon uutta Viidessä valitussa on näin suomalaiselle, joka on kuitenkin seurannut tapahtua ns. reaaliajassa uutisten kautta. Kuinka kulisseihin ja päiden sisään sitä pääsee?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *