Suosikkisarja just nyt: huvittava The Righteous Gemstones

Suosikkisarja: The Righteous Gemstones (HBO Max)

The Righteous Gemstones
Kuva: HBO

Hyvä luoja kuinka mainio sarja The Righteous Gemstones onkaan! Voisi sanoa taivaallisen hyvä. Okei sori, lopetan nuo läpät heti alkuunsa.

Oliko se nyt herran johdatusta (sori, en lopettanut) vai mitä, mutta päädyin aloittamaan tämän satiirisen mustan komedian tässä tovi takaperin. Pidin siitä kovasti. Just täydellisen sekopäistä ja huvittavaa säätöä koko homma. Mutta kuitenkin pienellä ripauksella inhimillisyyttä.

Ja siis eihän se mitään herran johdatusta ollut, että päädyin katsomaan tämän vuonna 2019 alkaneen sarjan nyt. HBO Maxin johdatusta se oli. Mainostivat sarjaa etusivullaan, oletettavasti siksi, koska kakkoskausi alkaa 9. tammikuuta. (Mulle on vähän mysteeri, millä logiikalla sarjat tulevat Suomen HBO Maxiin, mutta oletan että kakkoskausi starttaa meilläkin kunhan on alkanut Jenkeissä*) Olin kyllä kuullut sarjasta, mutta mulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia. En oikeastaan edes tiennyt, mistä se kertoo.

*edit. starttasi se.

Kakkoskauden traileri:

The Righteous Gemstonesin keskiössä on sekoileva Gemstonen tv-saarnaajaperhe. Uskonto voi tietysti osaltaan olla vähän haastava komedian lähde, mutta The Righteous Gemstones välttää tähän liittyvät karikot. Se ei nimittäin naura uskonnolle tai uskonnollisille ihmisille, vaan inhottavalle, etenkin yhdysvaltalaiseen uskontoon pesiytyneelle ilmiölle: tekopyhille tele-evankelistoille, heidän megakirkoilleen ja ”pastorien” ylellisille elämäntyyleille, jotka ovat seurausta kirkkojen verovapaudesta ja pastorien saarnaamasta vaurauden evankeliumista. Kummasti seurakuntalaisten rahalahjoitukset tuntuvat rahoittavan pastorien yksityiskoneita ja miljoonakartanoita…

(Last Week Tonight teki joitain vuosia sitten mainion jutun tele-evankelistoista, joka näytti, miten vinksahtanut ja vastenmielinen systeemi prosperity gospel on.)

Sarjan takana on Eastbound & Downista tuttu koomikko Danny McBride yhdessä vakkarikäsikirjoitusparinsa Jody Hillin kanssa. Molemmat myös näyttelevät sarjassa. McBride esittää pääosassa Gemstonen perheen vanhinta poikaa Jesse Gemstonea. Perheen patriarkkana ja Gemstone Salvation Centerin pääpastorina Eli Gemstonena nähdään John Goodman. Voisin luetella oikeastaan kaikki näyttelijät – jokainen tekee oikein pätevää, huvittavaa työtä raivostuttavien hahmojensa kanssa. Mun suosikki on ex-satanisti Keefe (Tony Cavalero). Tai hiukkasen psykopaattinen tytär Judy Gemstone (Edi Patterson).

Kaiken uskontohässäkän oheen on rakennettu myös rikoskomedia. Huvittava sellainen. Halleluja. Sori. Mutta siis suosittelen, jos et ole vielä katsonut. Ja odotan innolla kakkoskautta, milloin se nyt Suomessa alkaakaan (edit. alkoi 10. tammikuuta).

The Righteous Gemstones HBO Maxissa. Kakkoskausi alkoi tammikuussa.

PS. The Righteous Gemstonesin jälkeen aloin katsoa The Greatiä. Ja huzzah, sekin on mainio. Vaikka onkin hyyyvin löyhästi tositapahtumiin perustuva, tieto sen oikean Katariina Suuren historiasta auttaa kestämään hyvin raivostuttavaa keisari Pietaria.

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA: 

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *