Sarjatärppi HBO Maxiin: kovasti kehuttu Hacks

Suosikkisarja (oletan): Hacks

Hacks
Kuva: HBO Max / Hacks

Olen kirjoittamassa tämänvuotista Vuoden parhaat sarjat -postausta, ja siihen on perinteisesti kuulunut kategoria Vuoden parhaat sarjat, joita en ole nähnyt.

Ykkösenä listalla oli Hacks. Olin kirjoittanut saatesanatkin valmiiksi: Hoi Suomen HBO Max, missä viipyy Hacks? Se on teidän alkuperäissarjanne ja kaikkea!

Mutta en ehtinyt lähettää terveisiäni, piru vie. Hacks löytyy nimittäin nyt Suomenkin HBO Maxilta. Parempi myöhään, mutta kyllähän siinä kestikin! Mun pieni #firstworldproblem on se, jos joku sarja on katsottavissa suoratoistopalvelussa maailmalla, mutta ei kyseisen suoratoistopalvelun Suomi-versiossa. Koska kuinka epäreilua!

Anyways. En siis ole vielä ehtinyt katsoa Hacksia, mutta olen lukenut siitä niin paljon hyvää, että uskallan ennakkosuositella sitä. On löytynyt monilta (tod. näk. melkein kaikilta) Vuoden parhaat sarjat -listoiltakin. Ei niin moni kriitikko voi olla väärässä!

Olen kirjoittanut Hacksista toukokuussa, kun huutelin komediasarjojen perään, jotka eivät tuolloin olleet katsottavissa Suomessa. Lainaan siis kuukausien takaista itseäni:

HBO Maxin Hacks vaikuttaa niin mun sarjalta kuin mahdollista. Ensinnäkin sen taustatiimi – Paul W. DownsLucia Aniello ja Jen Statsky – on aiemmin ollut tekemässä Broad Cityä ja Parks and Reciä. En tiedä olenko kertonut (olen), mutta kaksi all time suosikkisarjaani. Toiseksi: se kertoo komediasta ja hauskoista ihmisistä. Suosikkiasioitani. Kolmanneksi: pääosassa on loistelias Jean Smart. Neljänneksi: sivuroolissa on Twitterin hauskin tyyppi Meg Stalter, josta olen tässä blogissa kirjoittanut ”tulevaisuuden tähtikoomikko, sanokaa minun sanoneen”. Ja nyt hänellä on rooli HBO Maxin ilmeisen mainiossa komediasarjassa, joten annan itselleni pisteitä. Go Meg Stalter!!

Kaikki edelleen totta. Mun ennakkokuvitelmissa Hacks on fiksu komedia komediasta. En tiedä montaa parempaa sarja-asiaa.  Sarjassa legendaarinen Jean Smart esittää legendaarista koomikkoa Deborah Vancea, joka lyöttäytyy vastahakoisesti yhteen 25-vuotiaan komediakäsikirjoittajan Avan (ilmeisen hyvää työtä tekevä Hannah Einbinder) kanssa. Ava on menettänyt Hollywood-sopparin mauttoman twiitin vuoksi ja hänet palkataan ajankohtaistamaan Deborah Vancen pölyttyneitä vitsejä. Ava ottaa paikan vastaan, koska ei muitakaan töitä saa.

HBO Maxin mukaan seurauksena on ”synkkä mentorointisuhde” Deborahin ja Avan välillä, joten pelkkää hassun hauskaa läpänheittoa Hacks ei taida olla. On siis enemmän draamakomedia kuin komedia-komedia, mutta ilmeisen onnistunut genressään yhtä kaikki.

Odotan kovasti!

Hacks on jo uusittu kakkoskaudelle. Toivottavasti se tulee aikoinaan Suomen HBO Maxiin samaan aikaan kuin muuallekin! Ettei tarvitse taas inistä. 😀

Hacksin kymmenjaksoinen ensimmäinen kausi katsottavissa HBO Maxilla.

PS. Paul W. Downs, yksi sarjan luojista siis, esittää Deborahin ja Avan manageria. Kuinkahan kauan kestää, ennen kuin saan hänen Broad City -hahmonsa pois mun päästä? Trey forever!

LUE MYÖS:

SEURAA BLOGIA:

Bloglovin // Instagram

kulttuuri leffat-ja-sarjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *