Vielä kerran tomaatti (ja chili)

Eilen illalla pakkasin kangaskassiin tomaatteja, uutta punasipulia, chilejä sun muuta ja siirsin liikkuvan keittiöni (pastakoneen kera) Helsingin puolelle ystäviemme keittiöön.

20130726_191617_resized.jpg

Padassa uuniin ja koneesta pastaa

Pasta paahdetuista kirsikkatomaateista ja chileistä

pari rasiallista kypsiä kirsikkatomaatteja

muutama punainen chili (tulisuudesta ja mausta riippuen, itse laitoin sekaan 6 suht mietoa chiliä)

1 nippu uusia punasipuleita

5-6 valkosipulinkynttä

tuoretta basilikaa

tuoretta oreganoa

mustapippuria & suolaa myllystä

oliiviöljyä

luomuvoita

Ohje: puolita kirsikkatomaatit ja nosta ne uunivuokaan. Poista chileistä vihreät kannat, katko käsin 3-4 osaan ja murskaa paloja hieman veitsen lappeella ja lisää vuokaan. Pilko sekaan punasipulit ja valkosipulit reilun kokoisina paloina.

Valuta kasvisten päälle oliiviöljyä ja sekoita. Katko päälle reilusti oreganon oksia ja revi tuoretta basilikaa silpuksi, sekoita uudelleen – mausta mustapippurilla ja suolalla ja sekoita vielä kerran kunnolla. Päälle voit vielä lisätä hieman oliiviöljyä ja muutaman pienen nokareen luomuvoita makua antamaan.

Paahda 225°C uunissa keskitasolla kunnes tomaateista irronnut neste kiehuu ja kasvisten pinta on hieman ruskistunut. 

Tarjoa tuorepastan ja raastetun parmesaanin kera.

20130726_205711_resized.jpg

Pastan sulattelua melkein maalla Tuomarinkylän pelloilla

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.