Vegaaninen välipalaleipä
Täysjyväruisleipä ja tofu – kuitua ja proteiinia. Niistä on hyvä välipala tehty.
Vegaaninen välipalaleipä
pari palaa täysjyväruisleipää (ei haittaa, jos ei ole ihan tuorettakaan)
pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
aurinkokuivattuja tomaatteja (luomu)
jääsalaattia tai rucolaa
paprikaa
kurkkua
tomaattia
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa
tilkka öljyä
Ohje: leikkaa leipä ja muutama reilun paksuinen siivu tofua. Kuumenna pannu ja kaada siihen tilkka öljyä, lisää pannulle pieni kourallinen siemeniä, yrttisuola ja pippuri, paahda hetki. Kerää siemenet keskelle pannua ja asettele tofu siementen päälle – paista molemmilta puolilta kunnes tofun pinta on vähän ruskistunut. Laita myös ruisleivänpalat hetkeksi pannulle lämpenemään.
Täytä pannulla paahtuneet leivät hummuksella ja salaatilla, lisää tofu ja muut kasvikset makusi mukaan. Kokoa leivälle vain sen verran täytteitä, että leivän saa vielä syötyä (yhtään ei tullut hamstrattua kasviksia oman leivän päälle…), herkuttele kivalta lautaselta ja voi hyvin.