Tarjolla munakoiso-sienipiirakkaa

Lilyn ollessa poissa silmistä hetken jos toisenkin tulin selanneeksi lehtiä, joihin en yleensä kiinnitä juurikaan huomiota – selailu kannatti, nyt on tallessa jälleen yksi luottoresepti lisää.

20130525205508287.jpg

Resepti löytyi otsikon ”Retrot kemut” alta – lopputulos tarjoiltiin retroille ystäville

Munakoiso-sienipiirakka (pellillinen)

Pohja:

3 dl kermaa (tai kaurakermaa)

6 dl jauhoja (itse käytin Semperin Mixiä, suosittelen kokeilemaan myös sekoitusta esim. 5 dl vehnäjauhoja + 1 dl ohrajauhoja)

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

5-6 rkl kylmää vettä

(noin 1 dl perunahiutaleita esim. Mielihyvä – perunahiutaleet voi myös jättää pois kokonaan)

Hummustahna:

2 prk (tai 400 g) kikherneitä liemessä

2-3 valkosipulinkynttä

1/2 dl sitruunamehua

2 rkl tahinia (seesamitahnaa)

chilijauhetta (maun mukaan, suosittelen suht tulista annosta)

2 tl juustokuminaa

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa & mustapippuria myllystä

Kasvikset:

1 iso munakoiso

1 iso kesäkurpitsa

200 g sieniä (esim. portobello- ja metsäsieniä)

4 murskattua valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

1/2 tl sitruunapippuria

suolaa myllystä

tuoretta timjamia

Lisäksi:

1 sitruunan mehu

2-3 kevätsipulinvartta

parmesaanilastuja

suolaa & mustapippuria myllystä

Ohje: paloittele kasvikset ja sienet reilun kokoiseen kulhoon, sekoita joukkoon kasvisten mausteet sekä oliiviöljy. Anna marinoitua noin tunti.

Sekoita toiseen kulhoon jauhot ja pohjan kuivat aineet – kaada joukkoon kerma. Lisää vesi (ja perunahiutaleet) ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperin ja pellin päälle, pistele reikiä haarukalla ja paista 200°C kunnes taikina on ruskistunut ja kypsä.

Soseuta kikherneet blenderissä sekä muut hummustahnan ainekset tasaiseksi, maista ja mausta tarpeen mukaan lisää.

Kaada marinoitumassa olleet kasvikset leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa 225°C noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat ruskistuneet hieman.

Huom! Kiertoilmatoiminnolla voit pitää sekä piirakkapohjaa että kasviksia uunissa samaan aikaan.

Piirakan kokoaminen: levitä hummustahna juuri uunista otetulle pohjalle, nostele päälle paahdetut kasvikset ja sienet. Raasta tai höylää päälle parmesaanista lastuja maun mukaan. Viipaloi päälle kevätsipuli ja mausta sitruunanmehulla, tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa vihersalaatin sekä siman kera.

**********************

Huomisen Naisten kympin innoittamana eräs ystäväni lähetti minulle tarpeellista tsemppi-materiaalia – videonpätkän, jossa Frendien Phoebe juoksee. Pitäisikö tämä ottaa jonkinlaisena vinkkinä(?)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.