Juhannuksen kuvia ja ihan mieletön korianteriburgeri!

998666_10151750474431155_472705035_n.jpg

Liljat tuvan pöydällä juhannusaattona

Juhannusaatto alkoi suklaakakun koristelemisella – eli kirsikoiden syömisellä. Aika aikaisin päivällä siirryttiin mökkimaisemiin eli vanhempieni rantasaunalle, ja koska mökeillä on aina jotain puuhasteltavaa piti rannan nurmikko vielä haravoida, puutarhakalusteet pestä ja viimeiset risut kasata (jo muutenkin melkoisen suureen) juhannuskokkoon.

1006119_10151750808506155_1648612320_n.jpg

Isäni ja mieheni viimeistelemässä kokkoa 

Lapsena ja vielä yläasteikäisenäkin parasta juhannusaatossa (yön yli valvomisen lisäksi) oli juhannuskokon kasaaminen isin kanssa – ja kyllä, se oli parasta eilenkin vielä 30-vuotiaana. Tällä kertaa sain myös seikkaperäisen ohjeistuksen siitä, miten mitäkin rannan kohtaa tulee huoltaa ja mihin aikaan vuodesta, jotta ympäristö pysyy terveenä ja kauniina. Tärkeitä ohjeita.

20130621_144746_resized.jpg

Haravoimisen jälkeen oli hyvä lepuuttaa XXL -kokoisessa kahden hengen riippukeinussa..zzzzzzz…….. <3

992973_10151750527321155_1663257014_n.jpg

Tänä juhannuksena pionit olivat jo kukkineet hieman yli.. viime vuonna vasta alottelivat tähän aikaan

1012353_10151751429861155_900841696_n.jpg

Kokon sai tänä vuonna sytyttää 9 -vuotias veljenpoikani

20130621_232948_resized.jpg

Kokkoa seuraamaan saapui sekalainen porukka sukulaista ja naapuria ja naapurin sukulaista

424440_10151751427956155_1295274399_n.jpg

Ja niin! Ne korianteriburgerit! En ole grillaava ihminen, mutta ainahan kasvisburgeri maistuu. Jälleen kerran hain inspiraatiota ja ohjeistusta Joni Marie Newmanin kirjasta Planeetan parhaat vegepurilaiset ja edelleen on Jonilla homma erinomaisesti hallussa!

2013-06-21-17-53-38.jpg

Juhannuksen burgerit matkalla uuniin

Korianteri-mustapapuburgerit

2 dl tummaa soijarouhetta

pussillinen Santa Marian Organic Taco Spice Mixiä 

2 dl vettä

4 rkl oliiviöljyä

1 tölkki (noin 300 g) mustapapuja valutettuna

1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna

2 rkl psylliumia

1/2 – 1 dl gluteenitonta korppujauhoa

1 1/2 dl kermaviiliä tai creme fraichea

1 kananmuna

Ohje: mittaa soijarouhe kulhoon, sekoita joukkoon tacomauste, kiehauta vesi kattilassa tai vedenkeittimessä ja kaada kulhoon maustetun soijarouheen sekaan. Sekoita hyvin, peitä kulho kelmulla ja anna turvota kymmenisen minuuttia.

Lisää kulhoon öljy, valutetut pavut, kananmuna ja korianteri. Sekoita hyvin.

Sekoita pienessä kulhossa keskenään psyllium sekä korppujauhot ja vaivaa jauhoseos muun taikinan kanssa tasaiseksi. Lisää kermaviili ja vaivaa uudelleen tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä pellille leivinpaperin päälle ja paista 200°C uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia/puoli tai kunnes pihvit ovat ruskistuneita ja kiinteitä.

Tarjoa hampurilaispihvinä tai itse tehdyn guacamolen, creme fraichen ja vihersalaatin kera.

 

 

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma