Kanttarellien kaverit

Kanttarelleista kokkailu on maailman helpointa, sillä kanttarelleilla on muutama kaveri, joiden kanssa ei vain voi mennä pieleen.

20130810_125746_resized.jpg

Litra tällä kertaa torilta haettuja kanttarelleja

Kaikkea kanttarelleista

Perusraaka-aineet:

noin 1 litra kanttarelleja

luomukermaa 

pari keltaista sipulia

mustapippuria & suolaa myllystä

luomuvoita

(tuoretta timjamia, valkoviiniä ja parmesanjuustoa)

Keitto: paista hyvin putsattuja pilkottuja sieniä ja sipulia runsaassa voissa syvällä kasarilla tai kattilassa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kasariin muutama maissijauhoja (noin 3 rkl) koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon kerma (noin 6 dl) pikkuhiljaa lisäten ja koko ajan vispaten. Lisää kermaa kunnes keiton koostumus on sopivan notkea. Voit myös lisätä osan nesteestä vetenä. Mausta keittö mustapippurilla ja suolalla ja lisää halutessasi tilkka valkoviiniä. Koristele tuoreella timjamilla.

Kastike: paista sienet ja sipulit kuten yllä, kaada joukkoon pari desiä kermaa ja raasta sekaan myös parmesanjuustoa (tai lisää nokare sulatejuustoa). Sekoita hyvin, mausta (mustapippuri, suola, timjami) ja tarjoa tuorepastan tai perunoiden kera. 

Piirakka: valmista piirakkapohja (esimerkiksi linkin ohjeella, korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla). Paista sienet ja sipulit kuten yllä ja levitä ne piirakkapohjan päälle. Valmista munamaito (2 dl kermaa + 2 kananmunaa), mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kaada munamaito sienten päälle. Paista ohjeen mukaan ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Risotto: tämä Isyyspakkauksen Tommin kanttarellirisoton ohje on niin mainio, etten ala pikaohjetta tähän ollenkaan kirjailemaan – lisäisin kuitenkin mukaan voita ja tilkan sitä kermaakin ja tietysti mustapippuria – niitä kolmea kanttarellin kaveria.

20130810_125913_resized.jpg

Ruokapöydässä kantterellien kaverina kukkia sävy sävyyn

Mars metsään (..tai torille)! 

koti ruoka-ja-juoma