Kesäruokaa nokkosista

Viime kesänä kuivasin pari isoa kangaskassillista nokkosia pihapiirin vanhan navetan takaa. Ajatuksissani oli leipoa ainakin nokkossämpylöitä ja -lettuja ja keitellä keittoakin! Tähän saakka olen vain keitellyt hauduketta, mutta tänään kesäinen lounas koostui nokkosletuista ja halloumi-mansikkasalaatista grillatuilla kasviksilla – nam!

wp_20140630_12_10_17_pro.jpg

Nokkosletut

7 1/2 dl kevytmaitoa (tai punaista maitoa)

3 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin Semperin Mixiä)

2 luomumunaa

noin litra hyvin putsattuja ja silputtuja nokkosia (tai noin 3 dl kuivattua nokkosta)

1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)

ripaus jauhettua muskottipähkinää

paistamiseen oliiviöljyä tai luomuvoita

Ohje: mittaa maito isoon kulhoon ja vispaa joukkoon jauhot – anna turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan kananmunat, suola ja muskottipähkinä. Vispaa viimeisenä sekaan nokkossilppu.

Kuumenna pannu hyvin ja paista letut mielellään voissa. Tarjoa raikkaan salaatin ja kirpeän hillon kera.

wp_20140630_12_08_24_pro.jpg

Keltaisessa tuvassa lautaselle laitettiin ajankohtaan sopivaa raparperi-mansikkahilloketta, jota jäi yli suussa sulavasta raparperikakusta – resepti kakusta luvassa huomenna!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.