Kesäruokaa nokkosista
Viime kesänä kuivasin pari isoa kangaskassillista nokkosia pihapiirin vanhan navetan takaa. Ajatuksissani oli leipoa ainakin nokkossämpylöitä ja -lettuja ja keitellä keittoakin! Tähän saakka olen vain keitellyt hauduketta, mutta tänään kesäinen lounas koostui nokkosletuista ja halloumi-mansikkasalaatista grillatuilla kasviksilla – nam!
Nokkosletut
7 1/2 dl kevytmaitoa (tai punaista maitoa)
3 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin Semperin Mixiä)
2 luomumunaa
noin litra hyvin putsattuja ja silputtuja nokkosia (tai noin 3 dl kuivattua nokkosta)
1/2 tl suolaa (tai maun mukaan)
ripaus jauhettua muskottipähkinää
paistamiseen oliiviöljyä tai luomuvoita
Ohje: mittaa maito isoon kulhoon ja vispaa joukkoon jauhot – anna turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan kananmunat, suola ja muskottipähkinä. Vispaa viimeisenä sekaan nokkossilppu.
Kuumenna pannu hyvin ja paista letut mielellään voissa. Tarjoa raikkaan salaatin ja kirpeän hillon kera.
Keltaisessa tuvassa lautaselle laitettiin ajankohtaan sopivaa raparperi-mansikkahilloketta, jota jäi yli suussa sulavasta raparperikakusta – resepti kakusta luvassa huomenna!