Kurkku-avokadokeitto
Tulin juuri kotiin rippijuhlista, joissa tarjottiin aivan kielen vievää kurkku-avokadokeittoa – en siis malta olla jakamatta reseptiä täällä, niin herkullinen keitto oli!
(kuva lainassa täältä)
Kylmä kurkku-avokadokeitto
2 kurkkua
2-3 avokadoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
250 g turkkilaista jugurttia
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää
tarvittaessa tilkka vettä
(tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa)
Ohje: kuori ja pilko kurkut kulhoon. Halkaise avokado ja poista siemenet, pilko ja nosta kulhoon – lisää päälle sitruunamehu ja sekoita kevyesti. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja lisää avokaadojen sekaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita nopeasti uudelleen – jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka vettä.
Mittaa avokado-kurkkuseokseen turkkilainen jugurtti ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta keitto. Halutessasi voit silputa sekaan tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa.
Tarjoa viileä keitto lämpimän paahdetun leivän kera.