Kurkku-avokadokeitto

Tulin juuri kotiin rippijuhlista, joissa tarjottiin aivan kielen vievää kurkku-avokadokeittoa – en siis malta olla jakamatta reseptiä täällä, niin herkullinen keitto oli!

0b81c91736644b31c0e2338baf6bd8ef.jpg

(kuva lainassa täältä)

Kylmä kurkku-avokadokeitto

2 kurkkua

2-3 avokadoa

1-2 valkosipulinkynttä

1/2 sitruunan mehu

250 g turkkilaista jugurttia

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa & mustapippuria myllystä

ripaus muskottipähkinää

tarvittaessa tilkka vettä

(tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa)

Ohje: kuori ja pilko kurkut kulhoon. Halkaise avokado ja poista siemenet, pilko ja nosta kulhoon – lisää päälle sitruunamehu ja sekoita kevyesti. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja lisää avokaadojen sekaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita nopeasti uudelleen – jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka vettä.

Mittaa avokado-kurkkuseokseen turkkilainen jugurtti ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta keitto. Halutessasi voit silputa sekaan tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa.

Tarjoa viileä keitto lämpimän paahdetun leivän kera.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Nam! Vinkkasimme reseptistä myös toimituksen blogissa 🙂

    1. No eikö! 🙂 talvesta (vaiko ylivenyneestä syksystä..?) huolimatta kylmä keitto maistui!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *