Kurkku-avokadokeitto
Tulin juuri kotiin rippijuhlista, joissa tarjottiin aivan kielen vievää kurkku-avokadokeittoa – en siis malta olla jakamatta reseptiä täällä, niin herkullinen keitto oli!
(kuva lainassa täältä)
Kylmä kurkku-avokadokeitto
2 kurkkua
2-3 avokadoa
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
250 g turkkilaista jugurttia
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria myllystä
ripaus muskottipähkinää
tarvittaessa tilkka vettä
(tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa)
Ohje: kuori ja pilko kurkut kulhoon. Halkaise avokado ja poista siemenet, pilko ja nosta kulhoon – lisää päälle sitruunamehu ja sekoita kevyesti. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja lisää avokaadojen sekaan. Lisää tilkka vettä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita nopeasti uudelleen – jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka vettä.
Mittaa avokado-kurkkuseokseen turkkilainen jugurtti ja sekoita kunnolla. Maista ja mausta keitto. Halutessasi voit silputa sekaan tuoretta minttua, korianteria tai basilikaa.
Tarjoa viileä keitto lämpimän paahdetun leivän kera.
Nam! Vinkkasimme reseptistä myös toimituksen blogissa 🙂
Kiva kiva 🙂
Kuulostaapa kivalta!
No eikö! 🙂 talvesta (vaiko ylivenyneestä syksystä..?) huolimatta kylmä keitto maistui!