Viherpeukaloton

wp_20140627_14_05_43_pro20140627143224.jpg

Sellainen minä olen.

Eilen chilin ja tomaatin taimet siirtyivät pienemmistä ”alkuastioista” isompiin ”kasvulaatikoihin” – kesäkukkamultaan. Varmaan ihan väärään multaan ja vääriin laatikoihin ja molemmat mummoni (vanhoina pro-viherpeukaloina) taitavat kääntyillä levottomina omissa mullissaan, kun täällä taimia istutellaan aivan kuinka sattuu. 

Taimet jätin aurinkoiselle seinustalle, vaikka vähän hirvittikin yön lämpö- eli kylmyysasteet. Ja sitten tuli ukkoskuurossa vettä niin paljon, että taimiparat taisivat jo hukkuakin. En ole vielä uskaltanut tarkistaa tämän aamupäivän tilannetta..

Koti Ruoka ja juoma Sisustus

Ranskalainen kalapata (bouillabaissenakin tunnettu)

Bouillabaisse menee jo sanana kategoriaan ”liian vaikea” – tai siis meni, vaan ei menekään enää! Yhtä tomaattisen punaista kalapataa viisaampana (ja vatsa täynnä) voin kertoa, että bouillabaisse on paljonkin helpompi keitellä kuin lausua.

wp_20140627_17_06_42_pro.jpg

Resepti oli tällä kertaa lähes orjallisesti Hesarin Ruoka -sivuilta noudatettu. Vain tomaattipyreetä taisi mennä pikkuisen ohjetta enemmän ja simpukat tämä vainoharhainen kotikokki keitteli erillään, maistoi ja vasta sitten lisäsi pataan – ettei vaan olisi mennyt koko pata aivan pieleen simpukoiden takia! Joka tapauksessa, kokeilemisen arvoinen resepti, jos merenelävät maistuvat! 

(..ja ruokailun päätteeksi tekee mieli nuolla lautanen!)

Koti Ruoka ja juoma