Porkkana-korianterikeitto

Porkkana-korianterikeittoon tulee (aika monta) porkkanaa ja nippu korianteria. No tulee siihen ihan vähän muitakin aineksia, ohje alla:

20130213183018127.jpg

1 kg porkkanoita

1 ruukku tuoretta korianteria

kasvisliemijauhetta tai -kuutio

1-2 valkosipulinkynttä

(1 peruna)

(1 keltainen sipuli)

mustapippuria&suolaa myllystä

nokare luomuvoita tai tilkka oliiviöljyä

(ruokalusikallinen creme fraichea tai turkkilaista jugurttia)

Ohje: kuori porkkanat (ja peruna) ja pilko ne pieneksi. Kuori valkosipulinkynsi (ja sipuli) ja lohko porkkanoiden sekaan. Kippaa porkkanat ja sipulit kiehuvaan veteen, johon on lisätty kasvisliemijauhetta. Keitä kunnes porkkanat ovat hyvin kypsyneitä. Anna jäähtyä hetki.

Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta säästä pohjalle jäänyttä keitinvettä n 2 dl. Lisää porkkananpalojen sekaan nokare voita ja mausteet. Sekoita.

Kaada osa keitinvedestä blenderiin ja lisää porkkanat päälle. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Sekoita tasaiseksi sosekeitoksi. Silppua korianteri ja lisää blenderiin, lisää myös ruokalusikallinen creme fraichea tai turkkilaista jugurttia. Sekoita nopeasti ja tarjoile heti.

Minun keitossani oli vain porkkanaa, 1 peruna (koska koostumuksesta tulee mielestäni parempi perunan kanssa), valkosipulia ja tuo ruokalusikallinen jugurttia, niin ja tietysti sitä korianteria. Keitto ei mielestäni kaivannut sipulia, mutta varmasti sipuli sekaan sopisi. Korianterin kanssa kannattaa muuten olla varovainen, jos ei ole sen makuun tottunut. Puolikaskin ruukullinen varmasti maustaa keiton hyvin!

Kommentit (4)
  1. Se mousse muuten kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi! Oli ylläri itsellekin,että yön aikana oli muuttunut enemmän moussemaiseksi kannellisessa astiassa (kun oli vähän sellainen ”testataanpas mitä tästä tulee”-mousse). Käy varmasti kääretortunkin väliin! Hyvin pysyi kakun välissä ja päällä eikä yhtään valunut 🙂

  2. Joo, ihan normiruokaahan toi oikeasti on, etenkin jos siihen lisää creme fraichea. Enkä mä ikinä ole onnistunut laihtumaan millään surkuttelukuurilla, vaan ihan jättämällä karkit ja pullat syömättä ja karkkipäivää pitämällä. Mä en usko mihinkään greipinpuolikkaisiin =)

    Se mustikkamousse menee kokeiliin, olisiko viikonloppu hyvä tekosyy tehdä kakku? Voiskohan sitä kääräistä myös kääretortun sisuksiin? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *