Katastrofikokki – Katastrofi grillissä

Rakastan grilliruokaa melkein yhtä paljon kuin aamupaloja. Voisin syödä pelkästään grilliruokaa koko kesän ajan, mutten silti ole ikinä grillannut. Tai en ollut ennen tämän postauksen tekoa. Koska olin grillatessa aivan ensikertalainen ja tehtävää oli paljon, koin aivan reiluksi, että otin grillaukseen pari apulaista.

Jotenkin ajattelin, että tää grillauspostaus hoitusi alta aikayksikön. Tavarat vaan grilliin ja siinä se. Grillaushan se itsessään oli nopeaa, mutta valmisteluun meni aikaa, kun halusin tehdä kaiken itse. Kaipa mä yritän tässä vain sanoa, että varatkaa aikaa, jos meinaatte tehdä kaiken itse niinkuin mä. Ruoka on kyllä sen kaiken tekemisen arvoista, itsetehtynähän kaikki maistuu tuplasti paremmalta, mutta jos on nälkä niin silloin kannattaa pistää vauhtia ja vaikka ostaa osa kaupasta.

Se itse grillaaminen jännitti mua jostain syystä aivan kamalasti ja sytytin grillin kädet melkein täristen. Grillauksesta selvittiin kuitenkin yllättävän pienillä panikoinneilla ja kiljumisilla. En edes saanut palovammoja tai polttanut mitään ruoista. Ruokapöydässä kilisteltiinkin sille, että grilli ja terassi ovat edelleen ehjiä.

Tiedättekö mitä tajusin tätä postausta kirjoittaessa? Sen, että nyt mennään jo puolessa välissä Katastrofikokkia! Ainakin jos olen kesän ensimmäisellä viikolla laskenut kesän keskiviikot oikein. Koko sarjaa on ollut aivan super hauskaa tehdä ja toivon, että sitä on ollut vähintäänkin yhtä hauskaa lukea. Oon oppinut aivan super paljon tämän viiden viikon projektin aikana! Tästä suuremmat kiitospuheet säästän viimeiseen jaksoon.

Oon tämän koko sarjan mennyt vähän sillä tavalla, että teen ruoiksi niitä, mitä nyt tekee mieli tehdä. Tuntuu hassulta, että tällä hetkellä mulla riittää Katastrofikokkiin ideoita kaikiksi tuleviksi jaksoiksi ja vielä jää muutama yli. Pitäisiköhän tässä jo alkaa harkitsemaan extrajaksoja? Okei, mulla on kyllä iso veikkaus, että kesän jälkeen ei aika riitä välttämättä tähän…

Kokosin tähän alle vielä neljä aikaisempaa jaksoa, jos jokin on sulta mennyt ohi. Omat suosikkireseptini Katastrofikokissa esiintyneistä ruuista löytyvät ensimmäisestä ja viimeisimmästä postauksesta!

Katastrofikokki – Nutellaöverit ja asiaa rentoutumisesta

Katastrofikokki – Näin helppoa on kasvissyönti

Katastrofikokki – Näin järjestät kesän parhaan piknikin

Katastrofikokki – Lomapäivien aamupala & 11x kommeluksia keittiössä

Tällä kertaa tein hodareita soijanakeilla, paahdetulla sipulirouheella ja itsetehdyllä perunasalaatilla, grillattuja paprikoita ja herkkusieniä itsetehdyllä grillimarinadilla sekä jälkiruoaksi grillattuja vesimeloni- ja ananasviipaleita omatekoisella vaniljakastikkeella. Ohjeet perunasalaattiin, marinadiin ja vaniljakastikkeeseen löytyvät alta. Hodarit, nakit, vesimelonit, ananakset ja kasvikset voi vain heittää grilliin.

Toinen ja kolmas kuva: Hannu-Pekka Hovilainen

Grilliruoan tuoksuisin terveisin,

xxx Tuuli

Grillimarinadi

Ainekset (4 annosta)

0,5 dl
öljyä
sitruunamehu
suolaa, pippuria ja persiljaa
savumaustetta
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  • Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Marinadi on heti valmis laitettavaksi kasviksiin.

Vaniljakastike

Ainekset (4 annosta)

3 dl
maitoa
1 kpl
kanamunaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  • Sekoita kaikki ainekset vaniljasokeria lukuunottamatta hyvin kattilassa. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen siihen saakka, että seos sakenee. Älä keitä.
  • Kun seos pulpahtaa, lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Perunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

6 kpl
perunoita
1 kpl
pieni kevätsipuli
1 nippu
ruohosipulia
200 g
kermaviiliä
sitruunamehua
suolaa ja sitruunapippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  • Keitä perunat suolavedessä ja anna niiden jäähtyä.
  • Kuutio jäähtyneet perunat ja laita kuutiot tarjoiluastiaan. Pilko kevätsipuli ja ruohosipuli mahdollisimman pieniksi ja lisää ne perunoiden joukkoon.
  • Sekoita kermaviili, sitruunamehu, suola ja sitruunapippuri keskenään. Kaada kastike perunasipuliseoksen päälle ja sekoita varovasti. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
koti ruoka-ja-juoma