Näitä juttuja en kerro ensitapaamisella…

…mutta blogissa kyllä. Kyseessä tosiaan mun outoja tapoja! Jos teet jotain samaa, niin pliis kerro se kommenteissa, ettei mulle tule niin outo olo.

Mun kanssa on turha yrittää varata matkaa aikaisemmin ja ottaa siellä rennosti. Ei, mä käytän kunnolla aikaa siihen, että selaan nettiä läpi ja etsin jotain ei-niin-perus tekemistä. Jos taas tehdään ex tempore reissu, niin silloin vain annan mennä.

Käyn todella myöhään lenkillä. Tarkoitan sitä, että jos menen klo 22.00 nukkumaan, lähden lenkille klo 21.00.

Tästä saan joka kerta palautetta kavereiltani, jos olen heillä yötä tai toisin päin. Nukun todella usein huppari päällä. Älkää sanoko että olen ainut…

Vielä nukkumiseen liittyen; nukun myös sukat jalassa. 

Äitini mielestä on outoa, että katson Frendit yhä uudestaan ja uudestaan. Frendit on paras sarja, miten tuo voi siis olla outoa?

Melkein aina, kun mietin jotain uskon, että joku tietää tasan tarkkaan mitä ajattelen. Vaikkei se ole mahdollista, en vain pääse tästä tavasta eroon.

Jos seison ja puhun julkisesti tai tiedän, että puheeni kuvataan, pyöritän lantiollani hitaasti isoa ympyrää. Jos taas istun, keikun edes takaisin.

Kun katson leffoja tai sarjoja ja näen jonkun hienon kohtauksen, alan miettimään, miten kyseinen kohtaus on kuvattu. Jos en sitä keksi, niin en pääse kohtauksesta ollenkaan yli. Saatan katsoa sen uudestaan ja uudestaan.

Laitoin vielä erikseen niitä tapoja, jotka liittyy Hetaan.

Saatan hyvinkin lähteä Hetan kanssa lenkille ilman kenkiä. Tätä en yleensä kotona ollessa tee, mutta muualla kyllä.

Ennen, kuin annan Hetalle ruuan, esitän itse syöväni sen kupista. Tiedostan varsin hyvin, että Hetan ruoka haisee aivan kamalalta, mutta joka kerta mun on pakko haistaa sitä.

Kun saan leffan tai sarjan katsottua, kerron Hetalle mitä siinä tapahtui. Perusteellisesti.

Kun istun sohvalla ja Heta makaa pedissään saattaen vaikka vilkuilla minua, alan höpisemään äänen asioita, joita se voisi ajatella. Esimerkiksi ”Voi nyt kanakierre soikoon, mä haluan ruokaa”. Uskokaa pois, olen tämän aivan tosissani pölissyt menemään, kun olin Hetan kanssa kahdestaan kotona.

Jos katson leffaa tai sarjaa niin, että Heta on mulla sylissä tai vieressä, höpötän sille aikalailla taukoamatta. Kerron eri hahmojen näyttelijöistä, kerron kaiken minkä juonesta tiedän ja mihin suuntaan veikkaan sen kehittyvän. 

Keksin Hetalle todella pitkiä ja järjettömiä lempinimiä. Esimerkkinä vaikkapa Heta-Feta-Salaattijuusto-Ruusukorva-Hetuli…

Onko sulla jotain outoja tapoja?  Kerro ne kommenteissa!

Xxx Tuuli

Kuvat: Iisa Vornanen

Koti Oma elämä Höpsöä

Katastrofikokki – Katastrofi grillissä

Rakastan grilliruokaa melkein yhtä paljon kuin aamupaloja. Voisin syödä pelkästään grilliruokaa koko kesän ajan, mutten silti ole ikinä grillannut. Tai en ollut ennen tämän postauksen tekoa. Koska olin grillatessa aivan ensikertalainen ja tehtävää oli paljon, koin aivan reiluksi, että otin grillaukseen pari apulaista.

Jotenkin ajattelin, että tää grillauspostaus hoitusi alta aikayksikön. Tavarat vaan grilliin ja siinä se. Grillaushan se itsessään oli nopeaa, mutta valmisteluun meni aikaa, kun halusin tehdä kaiken itse. Kaipa mä yritän tässä vain sanoa, että varatkaa aikaa, jos meinaatte tehdä kaiken itse niinkuin mä. Ruoka on kyllä sen kaiken tekemisen arvoista, itsetehtynähän kaikki maistuu tuplasti paremmalta, mutta jos on nälkä niin silloin kannattaa pistää vauhtia ja vaikka ostaa osa kaupasta.

Se itse grillaaminen jännitti mua jostain syystä aivan kamalasti ja sytytin grillin kädet melkein täristen. Grillauksesta selvittiin kuitenkin yllättävän pienillä panikoinneilla ja kiljumisilla. En edes saanut palovammoja tai polttanut mitään ruoista. Ruokapöydässä kilisteltiinkin sille, että grilli ja terassi ovat edelleen ehjiä.

Tiedättekö mitä tajusin tätä postausta kirjoittaessa? Sen, että nyt mennään jo puolessa välissä Katastrofikokkia! Ainakin jos olen kesän ensimmäisellä viikolla laskenut kesän keskiviikot oikein. Koko sarjaa on ollut aivan super hauskaa tehdä ja toivon, että sitä on ollut vähintäänkin yhtä hauskaa lukea. Oon oppinut aivan super paljon tämän viiden viikon projektin aikana! Tästä suuremmat kiitospuheet säästän viimeiseen jaksoon.

Oon tämän koko sarjan mennyt vähän sillä tavalla, että teen ruoiksi niitä, mitä nyt tekee mieli tehdä. Tuntuu hassulta, että tällä hetkellä mulla riittää Katastrofikokkiin ideoita kaikiksi tuleviksi jaksoiksi ja vielä jää muutama yli. Pitäisiköhän tässä jo alkaa harkitsemaan extrajaksoja? Okei, mulla on kyllä iso veikkaus, että kesän jälkeen ei aika riitä välttämättä tähän…

Kokosin tähän alle vielä neljä aikaisempaa jaksoa, jos jokin on sulta mennyt ohi. Omat suosikkireseptini Katastrofikokissa esiintyneistä ruuista löytyvät ensimmäisestä ja viimeisimmästä postauksesta!

Katastrofikokki – Nutellaöverit ja asiaa rentoutumisesta

Katastrofikokki – Näin helppoa on kasvissyönti

Katastrofikokki – Näin järjestät kesän parhaan piknikin

Katastrofikokki – Lomapäivien aamupala & 11x kommeluksia keittiössä

Tällä kertaa tein hodareita soijanakeilla, paahdetulla sipulirouheella ja itsetehdyllä perunasalaatilla, grillattuja paprikoita ja herkkusieniä itsetehdyllä grillimarinadilla sekä jälkiruoaksi grillattuja vesimeloni- ja ananasviipaleita omatekoisella vaniljakastikkeella. Ohjeet perunasalaattiin, marinadiin ja vaniljakastikkeeseen löytyvät alta. Hodarit, nakit, vesimelonit, ananakset ja kasvikset voi vain heittää grilliin.

Toinen ja kolmas kuva: Hannu-Pekka Hovilainen

Grilliruoan tuoksuisin terveisin,

xxx Tuuli

Grillimarinadi

Ainekset (4 annosta)

0,5 dl
öljyä
sitruunamehu
suolaa, pippuria ja persiljaa
savumaustetta
5 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  • Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Marinadi on heti valmis laitettavaksi kasviksiin.

Vaniljakastike

Ainekset (4 annosta)

3 dl
maitoa
1 kpl
kanamunaa
2 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  • Sekoita kaikki ainekset vaniljasokeria lukuunottamatta hyvin kattilassa. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen siihen saakka, että seos sakenee. Älä keitä.
  • Kun seos pulpahtaa, lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Perunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

6 kpl
perunoita
1 kpl
pieni kevätsipuli
1 nippu
ruohosipulia
200 g
kermaviiliä
sitruunamehua
suolaa ja sitruunapippuria
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  • Keitä perunat suolavedessä ja anna niiden jäähtyä.
  • Kuutio jäähtyneet perunat ja laita kuutiot tarjoiluastiaan. Pilko kevätsipuli ja ruohosipuli mahdollisimman pieniksi ja lisää ne perunoiden joukkoon.
  • Sekoita kermaviili, sitruunamehu, suola ja sitruunapippuri keskenään. Kaada kastike perunasipuliseoksen päälle ja sekoita varovasti. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.
Koti Ruoka ja juoma