Koronakotoilu: Oivalluksia koronaväsymyksestäni+ 3 ratkaisua niihin

Kirjoitin aiemmassa postauksessa siitä, miten jatkuva häly ja jatkuvat kohtaamiset ja kyselyt lapsilta väsyttävät minua aivan kohtuuttomasti. Ja tietenkin suuri vastuu kaikkien eri ikäisten kaikenlaisesta hyvinvoinnista.

Tein tästä aiheesta kolme oivallusta hyvin pian postauksen kirjoittamisen jälkeen:

  1. Suuri osa minua häiritsevistä asioista liittyy ääniin ja siihen voisi käyttää apukeinona ihan kunnon kuulosuojaimia. Meillä ei ole kuulosuojaimia, mutta ajattelin hankkia sellaiset.
  2.  En tarkemmin ajateltuna koe niinkään kovasti väsyväni loppujen lopuksi äänistä, jotka ovat tarpeellisia vaan nimenomaan niistä, jotka eivät liity minuun mitenkään ja kuulen ne silti. En siis ajatellut (välttämättä) kulkea koko päivää kuulosuojaimissa, vaan lähinnä silloin kun haluaisin olla osallistumatta tapahtumiin ympärilleni. Ehkä se voisi toimia myös lapsille merkkinä siitä, että heitä ei juuri nyt kaivata. Olen lukenut, että suojamaskia käyttäviin ihmisiin pidetään kaupoissa ja julkisilla paikoilla etäisyyttä paremmin kuin muihin. Ehkä tämä voisi olla sellainen ääniversio kotioloissa eli että kuulosuojaimia käyttävän lähelle ei tulla niin hirveästi hihkumaan (nämä pitää nykyään jotain hamsterilauluääntä ja haukkuu), laulamaan outoja suomenruotsalaisbiisejä (Deisityktatde-ehot-o-got, menfemttiplus-edebillizot) ja selostamaan, miten  aikuisena ei aio hankkia tyttöystävälle helyjä, vaan ihan kunnollisen mehupuristimen ja paljon hedelmiä.
  3. Väsymykseni liittyy siihen, että en ole niin energinen ja aikaansaava kuin haluisin olla. Eli en väsy niinkään siitä, mitä olen tehnyt tai saanut aikaan kuin siitä, mitä haluaisin saada aikaan. Pitäisi urheilla edes joskus, laittaa puutarhaa, selvittää tontin kaavoitusjuttuja ja pestä terassin lattia. Syyllistymiseen monien asioiden tekemättä jättämistä voisi auttaa läsnäoloharjoitus silloin tällöin: Jos minulla ja lapsilla on kaikki hyvin (niinkuin itseasiassa melkein koko ajan on), voisin keskittyä siihen ja ajatella, että olen hoitanut hommani ihan mainiosti.

Edelleen väsyttäviä asioita jäi; vastuu ja kohtaamiset. Ne täytyy vissiin hoitaa vieläkin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *