Parsakaali-perunamuusi ja tofumunakoisokastike

Perinteistä perunamuusia on välillä kiva tuunata. Parsakaali on yksi lempparikasviksistani ja se sopii hyvin perunan kanssa, niinpä käytän sitä usein muusissa perunan lisäksi. Parsakaali-perunamuusi on hyvän makuista ja täyttävää. Muusin kanssa sopii hyvin tofu ja tällä kertaa tofun kaveriksi laitoin munakoison ja kirsikkatomaatteja. Kastikkeesta tuli erittäin maukasta ja ruoka onnistui kokonaisuudessaan hyvin.

Ainekset:

7 perunaa

parsakaali

kauramaitoa (Oatlyn iKaffe)

margariiniä (sininen Keiju)

suolaa oman maun mukaan

250 g maustamatonta tofua

munakoiso

loraus soijakastiketta

2,5 dl kaurakermaa

250 g kirsikkatomaatteja

1/2 tl pippuria

1/2 tl paprikamaustetta

1/2 tl inkiväärimaustetta

1 tl currya

1/2 tl yrttisuolaa

Parsakaali-perunamuusi

Kuori ja pilko perunat. (Voit halutessasi säästää perunankuoret ja tehdä niistä perunankuorisipsejä!) Laita pilkotut perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko parsakaali ja laita pilkottu parskaalin varsi jo tässä vaiheessa veteen perunoiden kanssa. Veden hetken kiehuttua lisää loppu pilkottu parsakaali kattilaan. Anna keittyä siihen asti kunnes perunat ovat hajoavan kypsiksiä ja parsakaali pehmeää.

Kun perunat ja parsakaalit ovat valmiita voit kaataa osan keitinliemestä pois, tai voit ottaa keitinvettä talteen myöhempää varten (tai vaikka jäähdyttää sen ja antaa huonekasveille). Tykkään hyödyntää keitinlientä muusia tehdessäni, varsinkin tällöin kun vedessä on perunan lisäksi keitetty parsakaalia. Lisää loraus kauramaitoa ja soseuta perunasurvimella margariinin kanssa. Tässä reseptissä ei tarvise säästellä margariiniä, sitä saa laittaa useammankin nokareen. Lisää tarvittaessa keitinlientä tai kauramaitoa. (Kauramaidon tilalla voi myös halutessaan käyttää kaurakermaa.) Mausta parsakaali-perunamuusi suolalla.

Tofumunakoisokastike

Pilko tofu ja munakoiso sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista tofun palaset kuumalla pannulla. Varo tofun pohjaanpalamista. Mausta tofu inkiväärimausteella, yrttisuolalla, pippurilla sekä paprikamausteella. (Jos et ole kokenut maustaja, kannattaa  maustaminen aloittaa rauhallisesti ja lisätä mausteita oman maun mukaan, välillä maistellen sekä luottaa itseensä.) Lisää soijakastike, sekoita huolella ja paista keskilämmöllä. Lisää pilkotut munakoison palat pannulle ja paista välillä sekoittaen.

Halkaise kirsikkatomaatit. Kun tofut ja munakoisot ovat valmiita lisää kaurakerma. Lisää kirsikkatomaatit ja anna niiden hautua hetki ja pehmetä kastikkeessa. Lisää tarvittaessa mausteita. Nauti hyvän salaatin sekä ihanien ihmisten kanssa.

koti ruoka-ja-juoma suosittelen
Kommentit (2)
  1. Ihanan kotoisa resepti, kiitos!:) Tuo parsakaalin lisääminen perunamuusiin oli uusi idea, kiitos vinkistä täytyy kokeilla!
    Mukavaa juhannusta!<3
    Ida
    http://www.lily.fi/Blogit/kotona-kaupungissa

    1. Kiitos kommentistasi! 🙂 Keksin muutama vuosi sitten laittaa muusiin kukkakaalia, kun tein kummilapselle ruokaa 🙂 Sitten kotona laitoin parsakaalia, kun se on mun lemppari 🙂 Kiitos ja samoin sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *