Zero Waste – Jäähyväiset jätteille

Tiesitkö, että keskivertosuomalainen tuottaa lähes 500 kg kaatopaikkajätettä vuodessa? Vain muutaman vuosikymmenen takainen niukkuus on vaihtunut tilanteeseen, jossa päivittäiset valintamme kuormittavat niin maapalloa kuin ihmisten kukkaroa ja terveyttä kestämättömällä tavalla. Suunta voidaan kuitenkin kääntää jälleen!

Luin Nollahukka-blogista tutun Otso Sillanaukeen kirjan: Zero Waste – Jäähyväiset jätteille. Kirjassa kerrotaan kuinka tehdä ekologisempia valintoja ja kuinka vähentää jätemäärä minimiin, jopa lasipurkilliseen vuodessa. Sillanaukeen teos on oiva ohjekirja siitä kuinka kestävillä valinnoilla voi vaikuttaa. Kirjassa Sillanaukee kertoo minkälaiset olivat hänen kulutustottumuksensa ennen ja millaiset ne ovat nyt nollahukan myötä.

Kirjan kulku on looginen, kodin huoneesta toiseen edeten, aina eteisestä parvekkeelle. Sillanaukee jakaa kirjassaan huonekohtaisesti helppoja, keskivaikeita ja edistyneitä käytännön vinkkejä omakohtaisten kokemusten avulla. Ne ovat hyviä ja helposti toteutettavia vinkkejä. Monet niistä olivat jo entuudestaan tuttuja, mutta löytyi sieltä myös uutta ja inspiroivaa. Kirjassa on hyviä reseptejä ja ohjeita miten voi tehdä itse omat tuotteensa jo kaapista löytyvistä tarvikkeista. Ajattelin kokeilla tehdä itse kirjan dödöä, oman Flow Cosmeticsin hamppudödön loputtua.

Kirja on kaiken kaikkiaan selkeä ja teksti nopeasti luettavaa. Voin suositella kirjaa kaikille ja suosittelen myös ihmisten miettivän omaa kulutustaan ja sitä paljonko niitä roskia sinne roskikseen oikein kertyy. Zero Waste – Jäähyväiset jätteille voi olla apuna tässä projektissa.

koti kirjat vastuullisuus suosittelen
Kommentit (2)
  1. Hienoa että nämä asiat innostaa ja kiinnostaa! Tuntuu aina mukavalta kuulla kun ihmiset ovat kiinnostuneet Zero Wastesta. 🙂

  2. Tää kirja oli minustakin hurjan inspiroiva! Luin kirjan viime keväänä ja innostuin heti asiasta. Oon siitä lähtien vähentäny esimerkiksi kosmetiikan määrän ihan minimiin. Oon tehny myös tuota dödöä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *