Babaà villapaita

Sain myöhäisenä joululahjana Babaá no 17 villapaidan värissä rosé. Otin sen tietenkin talvikapselin osaksi ja vaihdoin pois sen edeltä harmaan vanhan kashmirpoolon. Kashmirpoolo saa nyt hetken levätä kaapissa kun mietin, että siirränkö sen kotikäyttöön vai möisinkö jo pois. En ole siitä koskaan oikein oppinut pitämään. Puolisoni siis osti sen ollessaan työreissussa tuliaiseksi ja vaikka tilasin löysän lämpimän harmaan sävyisen neuleen, sain tyköistuvan kylmän harmaan. Tämä babaà on juuri sitä, mitä olisin jo sen harmaan neuleen halunnut olla, vaikka väri on eri. Silti se on ylisuuri turvaneule poolokauluksella.

Puin neuleen turvallisesti ensimmäisellä käyttökerralla kodin ulkopuolella farkkujen kanssa. Suunnittelen yhdisteleväni sitä kuitenkin hameisiin ja leveisiin lahkeisiin! Käyttökerran kulu on nyt (periaatteessa vain) 200 euroa, ensimmäisestä kerrasta kun on kyse. Neuleen normaalihinta on 220 e mutta mieheni tilasi sen pienestä alennuksesta. Muut asun elementit ovat vanhoja ja yli 30 kertaa käytettyjä. Uutta blogissa neuleen lisäksi asussa on minireppu, jonka löysin vanhempieni mökiltä tehdessämme sen tyhjennystä myynnin vuoksi. Etsin sitä jo vuosia sitten, mutta luulin äitini jo hävittäneen koko laukun. Se on ainakin 18 vuotta vanha, ellei jo 20 vuotias.

Babaá neuleethan ovat aika suosittuja varsinkin Yhdysvalloissa. Ne tehdään Espanjassa kestävästi espanjalaisten lampaiden villasta ja kudotaan siellä käsin. Imagoon kuuluu heinät vaatteiden kuitujen seassa, joka minusta on aika huvittavaa. Selvästi tuotteissa haetaan kunnon espanjalaisen maalaismummon kutomaa fiilistä ja kliseeseen ilmeisesti kuuluu kuivien heinien seassa kutominen.

Asun farkut ovat blogissa olleet esillä aikaisemmin ruskean neuleenbeigen neuleen ja sitä ennen juhlamekon, siniharmaan neuleenvaalean neuleen, ruskean neuleen,toisen ruskean neuleen, kukkakuvioisen puseron ja vaalean neuleen ja marimekon silkkipaidan kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *