Vegaanikeittiössä: Munakoizopizzat
Lihaton lokakuu päättyi juuri, mutta marraskuun ensimmäisenä päivänä vietettiin maailman vegaanipäivää. Niinpä on taas hyvä aika jakaa uusi ja helppo vegaaniresepti! Nämä munakoisopizzat ovat yksi bravuureistani: kokkaan näitä usein silloin, kun haluan tehdä esimerkiksi vieraita varten ruokaa, joka tuntuu jotenkin erityiseltä mutta on oikeasti tosi helppotekoista. Pienet pizzat valmistuvat sen verran nopeasti ja helposti, että ne käyvät hyvin myös arkiruoaksi.

Uunipellillinen munakoisopizzoja (2–3 ruokailijaa, nälän asteesta riippuen)
1 munakoiso
1 pieni purkki tomaattipyreetä
1 sipuli
1 pkt (savu)tofua
100 g vegaanijuustoa
1 dl kaurakermaa
tuoreita yrttejä
- Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä siivut pellille, sivele oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa, pippuria ja yrttejä — esim. pizzamauste käy hyvin.
- Paista munakoisoja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuutia, niin että ne pehmenevät vähän.
- Munakoisojen paistuessa pilko sipuli ja ruskista sitä hetki. Viipaloi tofu ja lisää sipulien sekaan pannulle. Mausta tofu soijakastikkeella ja valitsemillasi mausteilla. Jos et käytä savutofua, suosittelen lisäämään sekaan vähän savuaromia.
- Raasta vegaanijuustoa kulhoon. Itse käytän yleensä puolikkaan juuston, eli reippaat 100 grammaa. Sekoita joukkoon desi kaurakermaa. Lopputulos saa olla aika paksua.
- Ota munakoisot uunista. Levitä päälle kerros tomaattipyrettä. Seuraavaksi lado päälle sipulia ja tofuviipaleita. Lisää muutama lusikallinen juustosekoitusta kunkin pizzan päälle ja levitä vähäsen. Koristele tuoreilla yrteillä, jos sellaisia sattuu keittiöstäsi löytymään.
- Paista pizzoja vielä n. 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut paksuksi kastikkeeksi.
Bon appétit!
Jos kaipaat vegaaniruokavinkkejä, tsekkaa myös nämä:
FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM