Jätteettömät joulupaketit

Lahjapaperi on tuote, jota minun on vaikea ymmärtää. Sen ainoa tarkoitus on peittää paketti hetken ajan, jonka jälkeen se revitään kappaleiksi ja heitetään pois. Muiden kertakäyttötuotteiden lailla kyseessä on siis todellinen turhake. Kun sitten vielä tajusin, ettei lahjapaperia voi kierrättää vaan sen paikka on energia- tai sekajätteessä, lakkasin käyttämästä sitä kokonaan.

En myöskään ole kaivannut lahjapaperia kertaakaan. Viime vuodet olen paketoinut lahjani milloin mihinkin: pahviin, tilkkuihin, vanhan tapettirullan jämiin… Tänä jouluna jatkan samalla linjalla ja aion hyödyntää joulupaketeissani ainakin näitä kaapeista löytyviä, kierrätettäviä pakkausmateriaaleja:

joululahjat_1.jpg

1. Voimapaperi

Voimapaperi on oma suosikkini, sillä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kaunista ja sen voi joulun jälkeen roudata pahvinkeräykseen. Voimapaperia myydään rullina marketissa, mutta sitä tuntuu myös kasaantuvan nurkkiin kuin itsestään: sain viimeksi viikko sitten postipaketin, jonka sisältö oli kääritty voimapaperiin. Viikkasin heti paperit kaappiin talteen. (Olen selvästi muuttumassa mummokseni.) Voimapaperin kaveriksi käy hyvin esimerkiksi hamppunaru, joka kelpaa tehtävänsä täytettyään kompostiin.

joululahjat2_1.jpg

2. Sanomalehti

Sanomalehtipaperi on nätti ja jotenkin klassinen vaihtoehto. Sen käyttö vaatii pientä tarkkuutta, ettei paketin päälle vain osu esimerkiksi Donald Trumpin lärvi tai jokin muu joulumielen pilaava asia. Lehtiä käytettäessä kannattaa myös muistaa, että painomuste voi joskus jättää tahroja vaaleisiin pintoihin, eli ihan kaikkiin paketteihin päivän Hesaria ei välttämättä kannata käyttää.

Sanomalehtipaketteihin sopii mainiosti paperinaru, jonka voi kierrättää. Irrotan myös usein vanhoista paketeista nauhoja ja muita koristeita, jotka sitten jemmaan kaappiin joulua ja uutta käyttökierrosta odottamaan.

joululahjat3_0.jpg

3. Julisteet

Tapanani on pitkin vuotta ostaa kirpparilta ja dyykata lehtiroskiksista vanhoja nuortenlehtiä, joiden julisteista saa ihan parhaita paketteja. Demi on tähän ihan paras, ja tykkään käyttää Demin julisteita erityisesti teini-ikäisten siskojeni paketeissa. Näin voimauttavaa joulua ei voi toivottaa tonttukuvioisella paperilla!

Julisteiden puutteessa myös muotilehdistä ja monista mainoksista saa kivan värikkäitä paketteja. Isoa pakettia varten voi teipata muutaman kauniin sivun yhteen ja käyttää sitten niitä tavallisen lahjapaperin tapaan.

 

Ja kun nämä paketit on revitty auki, kääreitä ei tarvitse sulloa roskapusseihin vaan ne voi siivota suoraan pahvin- tai paperinkeräykseen. Parasta!

 

Miten teillä pakataan joululahjat?

 

 

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

puheenaiheet vastuullisuus ajattelin-tanaan diy
Kommentit (2)
  1. Olipa kauniita paketteja ja hyviä vinkkejä! Mä kirjoitin myös tänään vähän samasta aiheesta ja vinkkasin omassa postauksessani tästä tekstistä 🙂

    https://www.lily.fi/blogit/villiviini/havikiton-joulu-ruoka-lahjat-ja-paketointi

    1. Mukavaa, että vinkit tulevat käyttöön ja että jaoit ne itsekin! Ja mulla on muuten tismalleen sama kokemus kuin sulla: että paketeilleni ja lahjapaperinsäästämisvimmalleni on aiemmin naureskeltu, mutta että nyt ne ovat suorastaan muotia. Tällaisista trendeistä tykkään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *