Karsittu kesävaatekaappi

Tänä kesänä valtavan (liiankin) vaatekaapin sijaan joudun tyytymään vain matkalaukulliseen vaatteita, sillä kesäkuun alusta asti olen jälleen väliaikaisesti ollut Sveitsissä. Oli hauskaa myös huomata, että mukaan lähti tälläkin reissulla monia suosikkeja, jotka olivat mukana jo ensimmäisellä Sveitsin-keikalla kaksi vuotta sitten. Siksi ajattelin jakaa hieman päivitettynä nämä vinkit, jotka julkaisin alun perin omassa blogissani.

Mekko: Samuji

Monelle maailman ihmisistä matkalaukullinen vaatteita olisi jo paljon, mutta yltäkylläisyydessä elävälle vaatteiden rajaaminen laukulliseen voi tuntua vaikealta. Vaatteiden liiallinen määrä on vähän #firstworldproblem, mutta toisaalta tekstiilijätteen määrä maailmassa on huolestuttava ja se kasvaa alati. Jotain pitäisi siis tehdä! Matkalaukkuelämä on ainakin itselleni hyvä tapa huomata, että vähemmälläkin pärjää. Kirjoitin aiheesta jo vaihdon yhteydessä, kun huomasin, että vähemmälläkin tulee toimeen.

Laukullisella vaatteita tulee erittäin hyvin toimeen, kun tietää, mitä pakkaa. Ensimmäisen kuukauden aikana en ole kovin montaa kertaa pukenut täsmälleen samoja vaatteita päälle. Vielä vähemmälläkin voisi siis tulla toimeen, enkä todellakaan olisi tarvinnut mukaan niitä reilua pariakymmentä vaatekappaletta, jotka pakkasin. Siksi ajattelin jakaa vinkkejä siitä, miten pärjätä vain matkalaukullisella vaatteita – näitä ohjenuoria voi noudattaa vaatteita hankkiessa muutenkin.

Pellavapaita: Acne, second hand

Pakkaa koruja ja huiveja. Ne eivät paina mitään, mutta viidettä kertaa putkeen päällä oleva vaate kyllästyttää vähän vähemmän, kun edes koruja voi vaihtaa. Myös mummojen suosimat silkkihuivit on parhaita: ohuen huivin voi sitoa kaulaan, tai siitä voi tehdä hiuspannan tai turbaanin. Myös sukat ovat aliarvostettu vaatekappale!

Valitse vaatteita, jotka voi pukea monella tapaa. Paitamekosta tulee takki ja mekon alle voi pukea housut. Paitoja voi hyvin pukea useamman päällekkäin. Jokaisen mukaan otettavan vaatteen täytyy sopia ainakin muutaman eri vaatteen kanssa – neuvo, jota kannattaa noudattaa myös vaatekaupassa.

Korvakorut: Aida Impact

Pakkaa mukaan tarpeeksi monta perusvaatetta. Itse suosin kaulus- ja t-paitoja. Mielestäni on myytti, että yksinkertainen vaatekaappi vaatii väreistä tai printeistä luopumista. Silti musta jakku ja valkoinen paita ovat suosittuja syystä: ne sopivat yhteen kaiken kanssa. Kun laukussa on muutama kaiken kanssa yhteen sopiva perusvaate, loppu voi olla jotain ihan kreisiä, kuten oranssit housut tai pinkki mekko.

Pakkaa ainakin yhdet fancyt kengät. Juuri ne sellaiset epäkäytännölliset, mutta nätit popot. Ihan vaan siksi, että niistä tulee kiva olo. Takaan, että jossain vaiheessa se tuntuu hyvältä päätökseltä.

Mekko: vintage

Huolla vaatteitasi hyvin myös matkalla. Väritön kenkärasva, teippirulla, sappisaippua, lepolestit ja nukanpoistaja eivät paina laukussa paljoa, mutta vaatteille ne tekevät ihmeitä. Kun käyttää vain muutamaa paria kenkiä, ne väistämättä myös kuluvat. Vaatteisiin tulee vaikeita tahroja. T-paita nukkaantuu nopeammin, kun sitä käyttää koko ajan. Mitä vähemmän vaatteita, sitä paremmin niitä haluaa huoltaa.

Tässä kohtaa täytyy tietysti jälleen myöntää, että kun käytössä on paljon tavallista vähemmän vaatteita, tulee helpommin houkutuksia hankkia jotain uutta. Etenkin kun ulkomailla matkatessa tulee vastaan vaikka mitä. Silloin yritän ajatella sitä, että kohta olen taas kotona. Kotona odottavat vaatepinot tuntuvat siltä, kuin olisi kerralla saanut valtavasti uusia vaatteita ja odotan jo innolla, että pääsen taas käyttämään monia kotona odottavia suosikkivaatteita. Tätä voi muuten soveltaa kotonakin pakkaamalla osan vaatteista välillä pois näkyvistä – toimii!

Mitä sinun kesävaatekaappiisi kuuluu?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

muoti vastuullisuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *