Lähimatkailua: Imatra


Vaikka viime viikolla valittelinkin kaipuutani ulkomaille ja isoihin kaupunkeihin, tänä vuonna olemme päässeet matkustamaan moneen kivaan paikkaan kotimaassakin. Kuluneena viikonloppuna toteutui yksi pitkäaikainen suunnitelma, kun kävimme appivanhempien kanssa Imatran Valtionhotellissa.

Imatra on pieni paikkakunta itärajan kupeessa, mutta kaupungin koski oli Suomen ensimmäisiä turistirysiä jo 1800-luvulla. Parhaimmillaan Pietarista saapui 14 junallista turisteja päivittäin ihastelemaan Imatrankosken kuohuja. Vuonna 1903 kosken partaalle valmistui satukirjan prinsessalinnaa muistuttava jugend-hotelli Imatran Valtionhotelli.

Nykyään koskessa virtaa vesi vain näytösluonteisesti kesälauantaisin, joten kuohut jäivät meidän reissullamme näkemättä, mutta veden muovaama kallio on itsessään näyttävä. On aika hurja ajatella, että kun aikaa on tarpeeksi, graniittikin on vesimassan alla ihan muovailuvahaa.

Imatralla ei kosken lisäksi ole valtavasti muita nähtävyyksiä – taidemuseokin oli sunnuntaina harmiksemme suljettu. Kävimme kääntymässä Alvar Aallon suunnitteleman Kolmen ristin kirkolla, mutta sekin oli suljettu kosteusongelmien takia ja pahasti rapistunut. Marraskuu taitaa muutenkin olla kotimaanmatkailussa hiljaisempaa aikaa, mutta ei se oikeastaan haittaa ollenkaan.

Nähtävyyksistä viis, itse Valtionhotelli on kuitenkin paikkana ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä vastaavia satulinnoja on Suomesta vaikea löytää. Paikalla on pitkä historia ja hotellin käytävillä on hauska bongailla kiinnostavia yksityiskohtia ja haistella historiaa. Hotellissa on pieni sauna- ja uimaosasto, joista voi nauttia kurjemmallakin kelillä. Hotellin ruokalistalla oli jokunen vegaaniannos, sekä aamupalan vegaanisia vaihtoehtoja.Ehdimme reissun aikana testata myös kaksi hotellin lähistöllä olevaa ruokapaikkaa, Bistro Torin ja Buttenhoffin, joista sai molemmista sellaista ihan hyvää perusruokaa. Torissa oli useampikin vegaaninen annos.

Junalla hurauttaa Imatralle Helsingistä kahdessa ja puolessa tunnissa, mutta ehkä reissuun kannattaa ensi kerralla lähteä pidemmäksikin aikaa ja vaikka vuokra-autolla ja katsastaa samalla muitakin alueen paikkakuntia. Lyhytkin kotimaan-reissu kuitenkin auttaa taas irtautumaan hetkeksi arjesta – vähemmillä päästöillä.

*

INSTAGRAM / BLOGLOVIN

hyvinvointi vastuullisuus matkat
Kommentit (4)
  1. Imatra on kotipaikkani ja aina siis hyvin lähellä sydäntä. Kesäisin varsinkin varsin viehättävä (vaikkakin hiljainen) paikka. Patsaspuistoa suosittelen minäkin, todella erikoinen nähtävyys. Lappeenrannassa on paahtimo Lehmus Roastery ja samassa tilassa fantastinen, useamman kerran Suomen parhaaksi kahvilaksi valittu Satamatie 6.

    1. Kiitos vinkeistä! Ensi kerralla ehdottomasti pitää piipahtaa myös Lappeenrannassa 🙂

  2. Imatralla kannattaa katsastaa myös Imatran sotamuseo ja museokahvila Tiinan tupa! Sotamuseossa on yksityisen keräilijän hieno ja kattava kokoelma esillä ja kahvilassa söpö sisustus. Kahvilassa on myös aina jokin vegaaninen ja gluteeniton vaihtoehto 🙂 Etelä-Karjala tarjoaa muutakin nähtävää, esim. legendaarinen patsaspuisto Parikkalassa ja Lappeenranta nähtävyyksineen tietysti myös.

    1. Täytyypä siis ehkä ensi kesänä lähteä pidemmälle reissulle! Kiitos vinkeistä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *