Lähimatkailua: Mustio ja Fiskars

Osa suvustani on kotoisin Salon lähistöltä ja kun lähimatkailu suuntautuu Helsingistä länteen, olen jopa tällaisena paatuneena stadilaisena normaaliakin enemmän tohkeissani. Melkein kuin matkustaisi juurilleen, vaikka helsinkiläisenä juureni ovatkin toki pureutuneet helsinkiläiseen asfalttiin.

Marraskuisena perjantai-iltana suuntasimme kumppanin 30-vuotispäiväreissulle Mustion linnaan. Mustion linna on Suomen suurimpia puurakennuksia ja päärakennuksen historia yltää 1700-luvulle asti. Söimme illalla hotellin ravintolassa todella hyvin ja nukuimme makeat unet mummonmökissä.

Itse linnassa ei voi valitettavasti yöpyä, mutta onneksi tällaiselle historiajuttuja fanittavalle seuraavana päivänä pääsimme opastetulle kierrokselle. Se olikin tosi kiva (fanitan myös asialleen omistautuneita museo-oppaita) – tuollaisissa paikoissa on vaan aina tapahtunut jotain jännää! Lämmin suositus siis Mustion linnalle. Se on avoin muillekin kuin hotellivieraille.

Seuraavana päivänä kävimme Fiskarsissa, joka on varmaan Suomen idyllisimpiä paikkoja. Paikka onkin tunnettu käsitöistä, antiikkipäivistä ja tietysti Fiskars-saksista, mutta lisäksi siellä on kokoonsa nähden vaikka mitä hifistelyravintolaa ja pienpanimoa. Niin, ja tietysti tyylikkäät nettisivut.

Fiskars on vähän niin kuin Porvoo – sinne voi lähteä kurjemmallakin kelillä, kuten nyt vaikka harmaana ja sateisena lauantaina marraskuussa. Söimme todella hyvää sienikeittoa Kuparipajassa ja ihan sairaan hyviä korvapuusteja Cafe Bar Pesulassa. Fiskarsin panimolta sai vielä ostaa olutta kotiin. Kyllä kelpasi.

Kaikkialla oli tosi kivan näköistä ja kodikasta. Fiskarsissa on valtavasti erilaisia käsityökauppoja, mutta ne jätimme tällä kertaa suosiolla väliin. Kotimaisen keramiikan ystävä tekisi varmasti löytöjä.

Olimme tällä kertaa neljän hengen voimin liikkeellä autolla, mutta sekä Fiskarsiin että Muston linnaan pääsee myös bussilla – ensi kesänä suuntaamme ehdottomasti legendaarisille antiikkipäiville julkisilla!

Mitä paikkoja sinä suosittelisit lyhyen matkan päässä Helsingistä?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

kulttuuri vastuullisuus matkat
Kommentit (1)
  1. streamcomplet
    30.11.2019, 16:54

    Merci pour le partage.
    streamcomplet.watch

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *