Pienen kodin säilytysratkaisut

Kirjoitin pari viikkoa sitten ahtaasti asumisesta ja siitä, miten yhä useampi suomalainen etenkin pääkaupunkiseudulla on valmis tinkimään ekologisuuden ja paremman sijainnin nimissä asuinneliöistä. Vaikka kahden hengen sovittautuminen 40 neliöön ei varsinaisesti lukeudu vielä kategoriaan ”ahdas asuminen”, on säilytystilan löytäminen ollut meillekin joskus vähän kinkkistä. Siispä nyt erikseen asiaa siitä, miten meillä on hoidettu säilytysasiat!

Kivat korit

Kämppämme on täynnä erilaisia kirpputoreilta ja hyväntekeväisyysmerkeiltä haalittuja, punottuja koreja, joihin on piilotettu milloin johtoja, milloin hanskoja tai asusteita. Siivotessa kaikkialla olevat korit ovat kieltämättä ärsyttäviä, mutta toisaalta se, että tavarat eivät mahdu kaappeihin harmittaa vähemmän, kun korit ovat nättejä. Parhaita korienmetsästyspaikkoja ovat kirpputorit, mutta myös kotimaiset Tikau ja Kokori myyvät ihania, vastuullisesti valmistettuja koreja, joilla tuetaan kehitysmaiden naisten työllistymistä.Kesäisin näitä voi käyttää rantakasseina.

Tavarat esille

Koska tavaroita ei voi piilottaa kaappeihin, tykkään fiilistellä esimerkiksi kauniita oliiviöljypulloja tai säilytysastioita (joo, maailman isojen ongelmien vastapainoksi on välillä kiva ajatella tällaisiakin asioita).Vaatteita tai kasseja voi ripustaa seinille. Varaudu tosin pölyjen pyyhkimiseen.

Tila hyötykäyttöön

Edelliseltä asukkaalta ostamamme Ikean sänky on pikemminkin säilytysjärjestelmä, joka on myös sänky. Ahtaaseen eteiseen olemme mahduttaneet avohyllykön ja keittiön pieneen nurkkaan pienen tason, jolle mahtuu esimerkiksi mausteita.Kaverillani on kotonaan hyllyjä mitä erikoisemmissa paikoissa, kuten esimerkiksi oven yläpuolella. Tätä kokeillaan ehkä meilläkin joku päivä!

Oodi arkistolaatikoille

Yksi raivostuttavimmista tavaran muodoista ovat erilaiset paperit, todistukset, takuukuitit, verotuspäätökset ja muut lippulappuset, joita harvoin kaipaa, mutta joita on silti raahattava mukana muutosta toiseen. Ennen sellaiset olisi säilötty työpöydän laatikkoon, mutta meillä ei ole työpöytää. Onneksi löysin kaverin vinkistä Granitin arkistointilaatikot, jotka ovat järjestyksen ystävän päiväuni. Näin tärkeät paperit saa kirjahyllyyn sen sijaan, että ne olisivat epämääräisinä kasoina erilaisissa laatikoissa.

Järkevintä tilankäyttöä on tietysti omistaa mahdollisimman vähän tavaraa – hulluinta on muuttaa isompaan asuntoon vain siksi, että tarvitsee lisää säilytystilaa. Mekään tuskin pärjäisimme ilman ullakkokomeroa, jonne katoavat kaikki imurista retkeilyvarusteisiin ja talvitakkeihin.

Minkälaisia säilytysratkaisuja te olette keksineet?

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

koti sisustus
Kommentit (1)
  1. Korimenetelmää hyödynnetään täälläkin! Ajattelin myös hommata sängyn alle sellaisia kannellisia lootia, joiden alla renkaat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *